Administrația comunei Gurahonț este sub lupa procurorilor

gurahont
Distribuie:

 

 

În anul 2016 Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț era sesizat, printr-un denunț, cu privire la posibile fapte penale săvârșite de primarul comunei Gurahonț, Ana Lenuța Moțica. Dar, cum acest Parchet era copleșit de multitudinea de acte de urmărire penală pe care trebuia să le încheie în dosarele deschise hoților de lemne, braconierilor și pădurarilor delatori din competența sa teritorială, la aproape un an de atunci și, nu chiar de bunăvoie, se hotărăște să înceapă cercetările (și) în acest caz.

Există informații conform cărora angajarea financiară a comunei pentru realizarea unor lucrări s-a făcut fără a exista sursa de finanțare, studii de fezabilitate și chiar fără a exista proiect tehnic pentru unele investiții și autorizații de construire. Finanțarea acestor lucrări este esența acestui dosar penal, pentru că există unul constituit în baza denunțului din 2016, în ciuda „sfaturilor” date conducerii parchetului de unii șefi de post creatori de politică penală zonală (care din informațiile noastre vor lua în curând drumul unei anume mănăstiri când și dacă se va reinstaura normalitatea la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, mai precis la corpul de control al acestui minister, dar aceasta e o altă speșă despre care vom mai scrie).

Lucrările la care se face referire au fost plătite din banii comunei fără aprobarea consiliului local. Mai mult, Consiliul local al comunei nu a avut cunoștință nici despre vreun proiect și un deviz general pentru aceste lucrări de investiții, proiect și deviz care, dacă ar fi existat ar fi fost și pe o ordine de zi a ședințelor consiliului local.

Din informațiile noastre, martorii acestor fapte ( cinci martori au fost indicați în denunț pentru a fi audiați) dacă ele sunt reale sunt gata să meargă pana la capăt și, prin declarațiile lor, vor ajuta organele de anchetă  la stabilirea adevărului.

Vom reveni

FOTO: Comuna Gurahonț, judeșul Arad (grup Facebook)

Categorie: Investigații
Etichete: Ana Moțica, ancheta, comuna Gurahonț, dna, Parchetul de pelângă judecătoria Gurahonț, plangere penală, primar
Distribuie:
Articolul anterior
23 iunie 2017 este Ziua Mondială a Serviciilor Publice
Articolul următor
[ACTUALIZARE] N-a murit nimeni – dar nici ușor n-a fost: FURTUNA de vineri seara a băgat spaimă în arădeni și a „redecorat” Aradul [GALERIE FOTO]
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

 • Ana Lenuta primarita este cea mai penala persoana din comuna. A venit momentul sa plateasca pentru rautatile savarsite in aceasta comuna.Jos Motica, la parnaie cu tine.

  Răspunde
 • avatar of ana draga.....
  ANA DRAGA.....
  24 iunie 2017 17:55

  -ANA DRAGA te vorbeste o lume-n treaga.
  -Exista informatii, potrivit carora la primaria Gurahont, a demarat o cercetare privind „PRADUIREA” spitalului din localitate, obiectiv atat de necesar pentru toti locuitorii din zona
  (Spitalul fiind construit cu truda si sudoare, prin munca mosilor si stramosilor nostri si distrus de o sleata de vagabonzi si consilieri locali, PRIMAR si VICEPRIMAR).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie