Analiză finală

cristian titca
Distribuie:

 

Se apropie finalul campaniei electorale. O campanie tăcută, liniștită, fără sânge pe pereți, așa cum am fost obișnuiți din 1990 încoace. La aceasta a contribuit în primul rând noua lege electorală care a interzis afișajul agresiv și alte lucruri care ar fi putut degenera. Latini fiind, cu sângele fierbinte curgând în vene, această normalitate ni se pare prea apăsătoare.

Parcă niciodată până acum nu am avut un număr atât de mare de candidați pentru funcția de primar. Ba, culmea, avem și un candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, în ciuda faptului că această funcție nu mai e suspusă votului public.

Baiul e că fiecare candidat în parte a identificat ca țintă electorală dărâmarea lui Falcă. Fiecare potențial primar crede că el și doar el îl poate schimba pe actualul edil din funcție. Așa se face că, în loc să se adune, să se coalizeze pentru îndeplinirea acestui deziderat și să pornească la luptă doar unul singur, au fost deschise mai multe fronturi, fapt care îi ușurează enorm munca primarului în funcție. Cred că sloganul general al campaniei este ,,Divide et impera”.

Am remarcat însă și un fapt pozitiv. Din plutonul de contracandidați ai lui Falcă mi se pare că s-a desprins bine independentul Sebastian Bulumac. Recunosc că înainte de începerea campaniei nu îl cunoșteam prea bine deși este, cum s-ar spune în popor, leatul meu. L-am văzut mergând printre oameni, discutând deschis cu arădenii, fără o armată de consilieri de comunicare în spate. L-am ascultat la o dezbatere radiofonică unde mi s-a părut că, în comparație cu Falcă și cu restul candidaților, el era singurul care a prezentat o viziune realistă și implementabilă a viitorului urbei. Proaspăt intrat în politică, având în spate ani de activitate civică și un CV profesional impresionant, Sebastian Bulumac nu poate fi acuzat că a prins mirosul dulce al afacerilor cu bani publici. Chiar dacă rezultatul alegerilor de duminică nu îi va fi favorabil, îi recomand să nu abandoneze viața politică locală deoarece, în opinia mea, viitorul sună bine pentru el. Mi-aș dori un primar ca el, iar dacă nu se va întâmpla asta duminică, sunt convins că succesul va veni la următoarele alegeri.

Așadar, indiferent de opțiunile dumneavoastră politice vă recomand să mergeți la vot și să puneți ștampila pe cel care considerați că vă reprezintă cel mai bine. Există posibilitatea ca duminică absenteismul să fie mare. Aproximativ jumătate din populația cu drept de vot nu are intenția să se prezinte la urne. Riscăm astfel ca de luni încolo să fim conduși de un primar care în realitate a primit un sfert din voturile arădenilor. Un primar care va fi votat de moldovenii și oltenii care muncesc în zona industrială (sunt câteva mii!) și care habar nu au unde e Casa cu Lacăt sau Teatrul de Marionete. Iar dacă lucrurile se vor întâmpla așa, dați-mi voie să vă spun de pe acum, celor care alegeți să stați acasă în ziua votului, că indignarea voastră împotriva clasei politice nu ajută deloc. Doar vă transformă în complici.

Categorie: Știri
Etichete: alegeri, analiza, cristian titica, Sebastian Bulumac
Distribuie:
Articolul anterior
Zece comune din România intră din acest an în programul „Antreprenoreşti – Adoptă un sat!”
Articolul următor
[ACTUALIZARE 6] Ultima rundă a dezbaterilor publice la funcția de primar – Episodul IV [ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie