[ACTUALIZARE] Efectele FENOMENULUI „MOL-Beiuș” la Arad: ISU – 91 de stații de alimentare cu carburanți controlate, 200 de avertismente și 64 de amenzi în cuantum de 159.500 lei. Garda de Mediu a controlat 33 de benzinării și a aplicat amenzi în valoare de 125.000 lei

filme cu prosti
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Având în vedere situațiile înregistrate în seara zilei de miercuri, 09.03.2022, în mai multe stații de alimentare cu carburanți, precum și imaginile propagate în spațiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate (bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic etc.), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, au desfășurat activități de verificare și control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate.

Astfel că, la nivelul județului Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad a desfășurat în perioada 10.03.2022-13.03.2022 controale la un număr de 91 de stații de alimentare cu carburanți.

In urma acestor controale, au fost aplicate un număr de 200 de avertismente și 64 de amenzi in cuantum de 159.500 lei.

Scopul acestei acțiuni a fost de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme.

Aducem în atenție faptul că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme crează o stare de pericol atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitării.

Pe timpul controalelor s-au realizat și instruiri ale personalului stațiilor de distribuție carburanți cu privire la obligațiile legale ce le revin.

În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgența “Vasile Goldiș” Arad a notificat operatorii economici care au lanțuri de distribuție a carburanților, asupra pericolului generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor,

reamintim că printre principalele obligații ale personalului staţiilor de distribuţie a carburanților la autovehicule, stabilite prin Normativul pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule_”, indicativ NP 004-03, sunt:

  • interzicerea accesului persoanelor neautorizate la gurile de descărcare, în zona rezervoarelor subterane şi la autocisterna pe timpul descărcării; distribuirea
  • carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă;
  • menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, precum şi asigurarea accesului la mijloacele de intervenţie;
  • interzicerea focului deschis şi a fumatului în zonele cu pericol ale benzinăriei;
  •  menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor existente;
  • interzicerea continuării alimentarii în cazul sesizării unor scurgeri accidentale de produs sau defecte la echipamentele staţiei;
  • alarmarea imediată în caz de incendiu şi alertarea serviciilor de pompieri;
  • intervenţia operativă la orice început de ardere necontrolată.

Compartimentul de presă al ISU Arad

***

Și Garda de Mediu Arad a efectuat controale privind respectarea din punct de vedere a legislației mediului în activitatea a 33 de stații de carburanți din județul Arad și au aplicat sancțiuni în valoare de 125.000 lei
În perioada 11-16 martie comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad au efectuat controale privind respectarea din punct de vedere a legislației mediului în activitatea a 33 de stații de carburanți din județul Arad.
Au fost constatate mai multe abateri de la legislația de mediu
(gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, nerespectarea obligațiilor de testare a eficienței de captare a compușilor organici volatili, lipsa actelor de reglementare, etc) fiind aplicate sancțiuni în valoare de 125.000 de lei.
garda de mediu benzinarii
(Comunicat de presă – Garda de Mediu Arad)

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (10 martie, 2022) Fenomenul „MOL-Beiuș” a lovit Aradul cu VITEZA FACEBOOKULUI. Pâncota a ieșit (din nou) în evidență prin procedeul COMBUSTIBIL LA TOMBERON. Filme cu PROȘTI CUMPĂRÂND BENZINĂ din fabuloasa noapte de 9 / 10 martie, 2022

O fotografie cu o stație de carburanți partener MOL din Beiuș (județul Bihor), care a afișat în după amiaza zilei de miercuri, 9 martie, prețul de 11,1 lei/litru atât la benzină cât și la motorină, a stârnit panică printre șoferi.

Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare și s-a suprapus cu un zvon potrivit căruia „La miezul nopții prețul la benzină și motorină va depăși 10 lei/litru”. (emis de un „oarecare”… s-ar putea ca pamflet).

benzinarie mol beius

Benzinăriile din toată România – n-a mai contat că Lukoil, Gazprom! – au fost, efectiv, luate cu asalt de toate mijloacele de deplasare cu motor pe principul „cu cât mai mare rezervorul,  cu atât mai bine” și, toată noaptea, pompele au umplut cu „vitalul combustibil” tot felul de rezervoare, peturi de 2 litri, canistre, tomberoane, saci de nailon și cisterne.

Aradul s-a remarcat (deja devine pleonasm chestia asta), prin orășelul Pâncota!

Postarea pe care consilierul primarului și fostul jurnalist arădean Cristi Cotuna a distribuit-o a devenit virală și ne plasează pe un loc fruntaș în „galeria cu proști” ai nației… nu degeaba:

Absolut toate benzinăriile din municipiu și județ au fost INVADATE (dacă privești șirurile de kilometri de mașini vei sesiza că nu-i exagerat termenul) de coloane întregi de paranoici… filmările pe care le-am pus cap-la-cap în acest montaj nemaiavând nevoie de niciun epitet suplimentar:

În zadar ministrul Energiei îndemna la calm…

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI”, a scris Virgil Popescu, ministrul Energiei pe pagina sa de socializare. – dar aproape degeaba: fenomenul fulgului transformat în bulgăre de zăpadă se propagase, iar pe la orele 22 ajunsese la stadiul de bolovan.

La miezul nopții, prostia obosise, se pare,

pentru că același ministru posta pe pagina sa următoarele:

Potrivit Monitorului Prețurilor, la data de astăzi, 10 martie, 

la Petrom benzina standard costă 7,99 lei, iar la OMV 8,08 lei.
La motorină standard, prețul sare de 9 lei la Mol, maxim fiind 9,12 lei. La Petrom, este 7,99, iar la Lukoil, 7,68 de lei. Prețul la motorină standard la OMV este între 8,23 lei și 8,31 de lei.

CONSILIUL CONCURENȚEI MONITORIZEAZĂ PIAȚA CARBURANȚILOR ȘI
INVESTIGHEAZĂ SITUAȚIILE ÎN CARE PRETURILE AU CRESCUT FOARTE MULT

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Consiliul Concurenței monitorizează piața carburanților și investighează situațiile în care preturile au crescut foarte mult, fără a avea o justificare economică.

Anticiparea unui anumit preţ ce ar trebui practicat de către o companie şi anunţarea acestuia în piaţă poate intra sub incidenţa prevederilor Legii Concurenţei.

Companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii, înţelegerile şi/sau acţiunile concertate referitoare la comportamentul pe piaţă fiind sancționate de legislația în domeniu.

„Este o situație internațională dificilă și volatilă generată, în principal, de adoptarea măsurilor economice de combatere a agresiunii ruse în Ucraina. În acest context, noi veghem ca unele companii să nu profite de această situație, deoarece o eventuală creștere nejustificată a prețurilor poate conduce la sancțiuni”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Reprezentanții Guvernului au anunțat ieri că nu sunt probleme cu stocurile de carburanți, iar România nu are nicio problemă cu aprovizionarea benzinăriilor.

Conform datelor afișate de aplicația Monitorul Prețurilor, creșteri mari ale prețurilor
carburanților s-au înregistrat la benzinăriile unui singur lanț de distribuție și unele benzinării independente din vestul tării. Acest lucru poate fi explicat de faptul că în Ungaria prețurile carburanților sunt plafonate, ceea e a condus la penurie.

Consumatorii pot utiliza aplicația Monitorul Prețurilor pentru Carburanți pentru a afla care sunt prețurile practicate de benzinării.

Aplicația este valabilă atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile de distribuție, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Reamintim că autoritatea de concurență a aplicat mai multe sancțiuni pe piața carburanților.

Astfel, 6 companii de distribuție a carburanților (OMV Petrom SA, OMV Petrom Marketing,
Rompetrol Downstream SRL, Mol Romania Petroleum Products SRL, ENI Romania SRL și Lukoil Romania SRL) au fost amendate cu 205 milioane euro pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale, sancțiune confirmată de instanță în 2016.

De asemenea, trei companii din domeniul comercializării angro de carburanţi (SC Tinmar Ind SA Bucureşti, SC Planoil SRL Bucureşti, SC Planoil Industries SRL Bucureşti) au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 16.907.202 lei (aproximativ 3,7 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale.

Martie 2022
Biroul de Presă
Tel: 0372.129.710;
E-mail: [email protected]

Categorie: Reportaje
Etichete: 200 de avertismente și 64 de amenzi in cuantum de 159500 le, benzinarii, Fenomenul MOL-Beiuș, filme cu prosti cumparand benzina, ministrul Energiei, Monitorului Prețurilor, pret benzina, Virgil Popescu, viteza facebookului
Distribuie:
Articolul anterior
Tinerii, irelevanți pentru Guvernul României!
Articolul următor
O femeie de 53 de ani – internată la Psihiatrie după ce și-a înțepat soțul cu 15 ani mai tânăr cu un cuțit de bucătărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…