Nou îndreptar al bolilor-exercițiu de gândire pentru imbecili cu diplomă

george simonca
Distribuie:

Secolul douăzecișiunu e, cu certitudine, al specialiștilor! Ei sunt noii diriguitori de comportament, opinie, gândire, modelare a atitudinii și stării psiho-emoționale a individului din același secol. Că asculți radio, citești tabloid, stai hipnotizat în fața televizorului sau bei cafea la terasă pe Corso, imediat vei auzi de un nou studiu al specialiștilor englezi, sau de la universitate (ce contează care?), ori de la vreun institut noname – dar prestigios.

Specialiștii cu nume și prenume (de care n-a auzit nici naiba să-i ia!) sau anonimi – dar bine pregătiți,

care îți vor spune totul despre absolut orice domeniu care ar putea avea legătură cu viața ta atât de nesemnificativă în acest secol, pe această planetă. Iar tu vei fi fascinat, încântat că niște anonimi ți-au spus ce și cum, iar de aci înainte, bașca ești mai înțelept și vei ști tu tot despre ce și despre cum.
Ai abandonat orice excogitație, te-ai abandonat ideilor altora, ești un manipulat, dar isteț, cu ifose de intelectual, iar dacă ai și diplomă, nimeni și nimic nu-ți mai poate scoate specialiștii din cap. În rândurile care urmează ai să înțelegi de ce, iar dacă nu vrei, oprește-te acum din citit sau dacă crezi că te vei ofensa, vezi ce program educativ o fi pe la televizor.

Odată cu debutul pandemiei, s-au activat pe toată planeta mulți specialiști

– în medicină, de data asta să ne povestească despre un nou virus ucigaș, periculos, nemilos și ce epitete negative mai vrei tu. Desigur, tu i-ai crezut pe specialiștii ăștia lu’ pește prăjit, pentru simplul fapt că ei au studiat la facultatea de medicină, au facut rezidențiate și specializări. Nicio secundă nu ai fost curios să te documentezi, să înțelegi ce spun ei. Nu ai fost curios să afli că virusul SARS-CoV2, nemernicul responsabil de vestita boală Covid19, nu provine de la niciun liliac.

Nu ai fost curios să afli că virusurile nu se (prea) transmit de la animal la om decât în anumite condiții (mușcătură, transfer de salivă, în cazul Rabiei).

Nu, tu îi crezi pe specialiști și, de aci, mergi înainte din eroare în eroare. Nu ai fost curios să vezi că, odată cu aparitia bolii secolului, a dispărut gripa care aceleași simptome! Nu te-ai întrebat niciodată de ce gripa (tot boală virală) nu a fost vreodată diagnosticată în urma unui test RT-PCR. Nu ți-ai pus niciodată întrebarea de ce pentru un virus respirator de tip SARS, s-au folosit în timpul pandemiei alte tratamente decât pentru gripă? Nu te-ai întrebat niciodată cum a dispărut virusul nenorocit peste noapte, locul lui fiind luat de vechea gripă?

Tu ți-ai pus vreodată vreo întrebare? Cum stai cu excogitația? Evident, nu! Specialiștii sunt DEX-ul tău medical, specialiștii sunt farul tău călăuzitor, ei au fost mântuitorii tăi in vremea pandemiei. De ce să-ți bați tu capul să pui întrebări? De ce să pricepi tu că în noua medicină, denumirile bolilor pot fi schimbate după bunul plac al unor specialiști? Că oricând gripa poate deveni Covid19 și vice-versa?

Pentru că, in medicina viitorului, numele bolilor vor fi irelevante,

amestecate, trucate, fentate, astfel încât tu să fii și mai bulversat, să nu pricepi nimic, să te lași și mai mult „ajutat” de opinia sacră a specialistului tău! Or, acum, după Covid, apar noi și noi boli re-inventate. Avem variola maimuței, alta spasmă intelectuală a unor experți de renume. După ce ani de zile ți-au spus ei că variola a fost eradicată datorită vaccinurilor, iată că nu mai pricepi nimic acum când ne amenință „meseriașii” cu această boală inventată ad-hoc. Iar tu începi să-i crezi. O să îți spun că în 2003, în Statele Unite a avut loc o epidemie de variola maimuței fiind raportate 71 de cazuri din care 71 s-au vindecat complet, fără să un singur deces! Nu crezi? – întreabă-ți specialiștii!

Iar, mai recent, încep aceiași specialiști să-ți bage frica și spaima-n creier cu „gripa tomatei”.

Hilar, pe bune! Eu nu pot decât să mă minunez de inventivitatea și creativitatea  lor și să mă întreb ce alte denumiri comice de afecțiuni vom mai afla în perioada următoare.

Mă opresc. Simt că oricum e cam degeaba. Cu scuzele de rigoare că am repetat sintagma „specialiști” de atâtea ori, însă așa cum spune și dictonul latinesc de la început – Nomina stultorum scribuntur ubique locorum – numele ăstora e, mai nou, pe toate gardurile… bine nu chiar așa, dar mizez pe faptul că nici latina nu ți-a plăcut la școală.
Ai toate instrumentele la dispoziție să traduci!

Categorie: Opinii
Etichete: covid 19, excogitație, george simonca, Nomina stultorum scribuntur ubique locorum, SARS, variola maimuței
Distribuie:
Articolul anterior
În luna septembrie, Arena „Francisc Neuman” va găzdui meciul România – Germania U20
Articolul următor
Promovare virtuală a Bazilicii Papale „Maria Radna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…