Nutriționistul-dietetician Alina Ciceu: De ce ar trebui să consumăm mămăligă?

mamaliga
Distribuie:

 

Mămăliga are un conţinut bogat de vitamine şi minerale precum vitaminele din complexul B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu şi zinc.

Mămăliga prezintă o serie de beneficii pentru sănătate:

–            este utilă celor care doresc să slăbească, conferind o senzaţie rapidă de saţietate datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa

–           reglează nivelul glicemiei, stimulează secreţia endocrină a pancreasului, fiind benefică pacienţilor cu diabet zaharat

–           scade nivelul colesterolului, diminuând incidenţa afecţiunilor cardiovasculare

–           reglează tranzitul intestinal datorită conţinutului ridicat de fibre alimentare

–           poate fi consumată şi de către cei care suferă de intoleranţă la gluten

–           are efect diuretic şi, consumată cu regularitate, previne retenția de apă în organism

–           întăreşte sistemul imunitar datorită conţinutului ridicat de zinc, fier, calciu şi proteine

–           ameliorează gastrita hiperacidă și ulcerul: reduce aciditatea gastrică şi are efect calmant, sedativ

–           îmbunătăţeşte capacităţile cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% şi este indicată în perioadele de stres datorită conţinutului de vitamina B1

–           protejează vederea datorită zeaxantinei

–           ajută la detoxifiere prin neutralizarea substanțelor toxice

–           diminuează durerile menstruale

–           reduce incidenţa afecţiunilor hepatice

–           protejează împotriva artritei

–           are proprietăți antiinflamatoare, tonice

 

Mămăliga reprezintă un bun înlocuitor pentru pâine, 100 g pâine fiind echivalentă cu aproximativ 400 g de mămăligă. Mămăliga fiartă tare conţine 25% glucide, iar mămăliga moale sau pripită are un conţinut glucidic de 10-15%.

Se recomandă consumul de mămăligă preparată din făină de porumb nemodificat genetic, de provenienţă organică, în amestec cu tărâţe de grâu, orz şi ovăz fiartă timp de 15-20 de minute.

Mămăliga poate fi servită în orice moment al zilei atât caldă, cât şi rece alături de legume sotate, pastă de avocado sau ca şi blat de pizza.

………………………………………………..

Alina Ciceu

Calificarea: Nutriționist

Domeniile de competență: Nutriție și dietetică

Serviciile oferite: Evaluarea compoziției corporale. Monitorizarea pe termen lung a statusului nutrițional. Managementul greutăţii. Consiliere nutriţională personalizată atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu diverse patologii: obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare, afecțiuni hepatice, renale, intestinale etc.

Categorie: Știri
Etichete: alimentație, Alina Ciceu, beneficii, mamaliga, nutriție, nutritionist Alina Ciceu, sănătate
Distribuie:
Articolul anterior
Nu mai plânge, Jane… Coldea se transformă: i-a fost înființată „Direcția Generală Operațiuni Speciale Clandestine a SRI”, care știe tot ce faci pe net, la job și în timpul liber
Articolul următor
Deputatul Florin Tripa asigură că Guvernul a inclus în Bugetul pe 2017 Pasajele de pe Centura Aradului, Palatul Copiilor, Clubul „Gloria” și Calea ferată „Arad-Simeria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD