[ACTUALIZARE] Cei doi „membri marcanți” ai noii comunități de romi din Buteni care i-au bătut pe polițiști au fost arestați pentru 30 de zile și încarcerați în Penitenciarul Deva

buteni
Distribuie:
Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț a remis în această dimineață un comunicat de presă supra evenimentului de la Buteni petrecut în noaptea „Sfintei Marii”:

 „La data de 15.08.2023 a fost înregistrat dosar penal în care, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ efectuează cercetări faţă de suspecţii B.F.E, persoană fizică, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.1 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen, ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.2 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen.

florea

şi faţă de inculpatul B.F., persoană fizică, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.193 alin.2 C.pen şi art.206 alin.1 din C.pen., şi ultraj, faptă prev şi ped de art.257 alin.1 şi 4 din C.pen rap la art.206 alin.1 din C.pen., cu aplicarea art.38 alin.1 Cod pen.

În fapt, s-a reţinut că, infracţiunile menţionate au fost comise, în data de 15.08.2023, în intervalul orar 22:00-23:00, în timp ce inculpaţii BFE şi BF se aflau în localitatea Buteni, în dreptul imobilului cu nr. administrativ 474, pe carosabil, şi care, au agresat fizic pe agenţii de poliție M.D şi I.M din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Sebiș aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, fiindu-le cauzate leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale respectiv 3-4 zile de îngrijiri medicale, totodată proferând amenințări cu moartea la adresa celor doi agenți de poliție, şi executând gesturi ameninţătoare faţă de aceştia, cauzându-le astfel o stare de temere. În dosarul penal mai sus menţionat la data de 15.08.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de cei doi suspecţi pe o durată de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor anterior menţionate urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. În prezenta cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”.

Cei doi „membri marcanți” ai noii comunități din Buteni sunt tată și fiu, au fost arestați pentru 30 de zile și au fost duși la Penitenciarul Deva.

Vom reveni asupra activităților infracționale ale acestora.


Soluția pe scurt a Judecătoriei Gurahonț, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

florea arestati


[TITLUL INIȚIAL] (15 AUGUST, 2023, ora 10.30) „Mascații” au descins în noaptea de „Sfânta Marie” în cartierul de romi din Buteni, după ce TREI POLIȚIȘTI au fost BĂTUȚI, unul fiind spitalizat. Agresorul, care a reușit inclusiv să-și taie cătușele cu flexul, a fost reținut

„Mascații” au descins azi-noapte în comuna Buteni, în „cartierul țigănesc”,  unde (deja nu mai discutăm în termeni de „exagerări metaforice”) poliția a scăpat infracționalitatea de sub control. 

Acțiunea este una reactivă la bătaia pe care și-au luat-o polițiștii sebișeni Vârcuș, Irimie și Mercea – ultimul internat în spital.

Unul dintre autori, Manu Florea, a fost reținut pentru ultraj – ceilalți reușind să fugă până ce forțele de ordine ale statului s-au organizat. Culmea e că tatăl său  venea săptămânal în biroul șefului, fiind „informatorul” său.
După cum ne-am dat seama împreună, evenimentul – unul de „mândrie” pentru exponenții „noii clase” despre care vorim, dar exasperant pentru restul comunității – a fost ținut sub tăcere de conducerea IPJ Arad, la fel ca și acțiunea de aseară, care ne-a fost relatată de surse independente de ierarhii.

Oficial (dar tot „ne-public” încă), Secția 9 Poliție Rurală Sebiș a oferit superiorilor un raport potrivit căruia „în data de 14.08.2023, în jurul orelor 22.00, ca urmare a apelului SNUAU 112, patrula din cadrul Secției 9 P.R. Sebiș s-a deplasat la Buteni, unde au indetificat, la o adresă, mai multe persoane care ascultau muzică la o boxă portabilă, iar la un moment dat, un bărbat de aproximativ 35 de ani, în stare de ebrietate, a spus că el este proprietarul imobilului. A fost legitimat, acesta devenind recalcitrant și a împins organele de poliție, iar ulterior a agresat cu pumnii și capul în zona feței doi dintre agenții de poliție – pe ag. princ. Irimie Marius și pe ag. princ. Mercea Darius, iar mai apoi i-a împins pe cel de-al treilea, ag. princ. Vârcuș Pavel.
S-a folosit spray-ul din dotare asupra bărbatului, a fost imobilizat și încătușat, dar din cauză că au venit mai multe persoane în sprijinul lui, nu a putul fi condus la autospeciala de poliție, acesta fiind ajutat de cei prezenți să se retragă la el în curte. Din cauza faptului că s-au adunat în jur de 50 de persoane, patrula a fost nevoită să se retragă și să solicite sprijin. Agenții de poliție au necesitat îngrijiri medicale.”

În limba română vorbită de restul lumii, la intervenția de aseară, cătușele poliției au ramas pe mâinile Manu Florea și au fost tăiate cu flexul cu ajutorul simpatizanților săi – asta până au descins „mascații” chemați în ajutor…


„Ăsta e rezultatul! Când șeful Politiei Sebiș, subcomisarul Gabriel Ispas, a venit de la pompieri după o viață petrecută ca și controlor, are doar trei ani de experiență și nu are nicio treabă cu munca de polițist” – este părerea aproape unanimă a locuitorilor din zona Sebiș, cu referire la mai multe fapte care se petrec acolo… ca-n țările sud-americane aflate în revoluție permanentă. Una dintre ele este ordonarea unei percheziții la un fost sef de post cu care actualul împuternicit făcea țuica… pentru un flagrant cu țuică. Alta e despre  faptul că însuși soțul Prim-procuroarei de la Gurahonț exploatează ilegal lemn și resurse minerale… aspecte asupra cărora vom reveni.

Un singur om a fost reținut, așadar, după „marele tămbălău” ce a durat toată noaptea care precede sărbătoarea Sfintei Marii.


ACTUALIZARE – ORA 13.00

Un martor ocular descrie scena la care a participat o bună parte din populația activă a Buteniului

„Mai mulți polițiști din cadrul Secției 10 Rurale Gurahonț au fost să acorde sprijin celorlalte echipaje. Văzând că șeful poliției nu mai are autoritate în fața oamenilor de etnie romă, inculpatul amenințând în continuare din autospecială, câțiva dintre polițiștii care au încercat să tragă un semnal de alarmă țiganilor pentru a observa că nu este chiar de glumă cu autoritățile, au fost opriți de șefi și de procuroare.”

…și concluzionează amar, atingând exact problema de la care pleacă asemenea situații:

„Chiar în fața poliției să fii amenințat și înjurat, de față cu șeful Poliției este inadmisibil!  – fapt care, spun mai mulți oameni, se datorează lipsei de experiență din partea șefilor, a dezinteresului față de cetățeni și nu în ultimul rând, punerea propriilor interese în fața atribuțiilor profesionale.

Din păcate, aceasta este direcția spre care ne îndreptăm tot mai mult, calea de care suntem tot mai aproape, de a nu mai putea ieși din casă, sau chiar de a nu mai putea sta în propria locuință în siguranță!”


 

Categorie: Știri
Etichete: Buteni, cartierul romilor din Buteni, Gabriel Ispas, Irimie Marius, Manu Florea, Mercea Darius, Politia Sebis, Vârcuș Pavel
Distribuie:
Articolul anterior
[AVANCRONICĂ] În fotbalul mic, ai, n-ai mingea, tragi la poartă!
Articolul următor
Începe Picnic Festival, în Parcul Eminescu din Arad

5 comentarii. Leave new

 • Ispas a facut mai multe lucruri in zona Sebis de cat au facut toti comandantii la un loc la la Bala incoace . Dar ma gandesc Sida ca ti greu cand e lovit traficul de tigari din zona si nu protejat cu era inainte de fostii sefi .

  Răspunde
 • Dar verificați sa vedeți pe acest Oarcea Gabriel care s a ales cu 4 miliarde bani vechi după ce arunca pe Michi în fântână iar acum se vad rezultatele ca și a ridicat vilă lângă pădure s-o despărți pă rodica de dodu păduraru, un nesimțât. Sa agață gi orisine după ce s o pensionat cur*a procuroarelor Luminița și lo lăsat. DNA verificați în urma banii de la credicop Almas

  Răspunde
 • Cartierul de Romi din Buteni a fost protejat ani de zile de către polițistul Cristi Deliman.
  Câte țigăncute petreceau nopțile cu el in mașina de patrula a poliției locale? Același mașina cu care făcea taxi și le ducea acasă de la Sebiș.

  Răspunde
 • Ce cartier de romi din Buteni cartierul de Romi din buteni nu exista sunt doar oameni normali simpli și poate nu chiar așa bn văzuți în societate dar nu suntem țigani și chiar ne-ați jicnit ață de brutal și nici nu sa petrecut bătaia la noi sa petrecut în cartier de români informați-va mai bn înainte să vorbiți prost, mult știți multe și nimic.

  Răspunde
 • citim nume de polițiști tineri și la datorie, și numele șefului poliției Sebiș prezent, da nu spune ni me un cuvînt despre poliția din Buteni. cine sînt polițiști în Buteni, este post de poliție acolo? cine e șefu poliției Buteni? de cînd a înflorit așa infracționalitate în cartierul cu case cu etaj și termopan cu mașini la fiecare poartă

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…