[ACTUALIZARE] IPJ Arad a ieșit cu PRECIZĂRI legate de furtul „banilor din țigările polițiștilor” de la APATEU. „S-au descoperit mai multe articole de îmbrăcăminte pe care aceștia le-ar fi folosit la comiterea faptei” – este „proba-probelor”

politia orasului chisineu cris
Distribuie:

Cu o promptidunice rară în ceea ce privește comunicarea scrisă dintre poliție și mass-media, IPJ Arad a reacționat în câteva ore de la publicarea pe site a articolului nostru văzut din prisma „civililor” cu o comunicare scrisă pe care o publicăm fără să mai facem niciun comentariu asupra ei și nici nu digresionăm asupra întrebării retorice „dar de ce nu ați trimis acest comunicat pe data de 3 februarie?”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În urma apariției în spațiul public a unor informații conform cărora trei tineri ar fi fost duși la Sediul Poliției Orașului Chișineu-Criș pentru o faptă pe care nu ar fi comis-o, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Arad este abilitat să comunice următoarele:

La data de 02 februarie a.c., polițiștii Orașului Chișineu-Criș au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară emise de magistrații Judecătoriei Chișineu-Criș la 3 imobile din localitatea Apateu aparținând unor bărbați bănuiți de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, din Apateu ar fi patruns în noaptea de 27/28 ianuarie a.c., în incinta unei societăți comerciale din aceeași localitate, de unde ar fi sustras suma de 4.800 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor au descoperite mai multe articole de îmbrăcăminte pe care aceștia le-ar fi folosit la comiterea faptei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta și luarea măsurilor legale care se impun.

Biroul de presă al IPJ Arad

………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (11 februarie, ora 9.20) TREI TINERI din APATEU au fost SĂLTAȚI DE ACASĂ, duși la Poliția Orașului Chișineu-Criș și BĂTUȚI MĂR ca să recunoască furtul a 5.000 de lei – BANI PROVENIȚI DIN TRAFICUL DE ȚIGĂRI operat de „șmecherii zonei”

„S-a întâmplat azi (2 februarie), la Poliția Chișineu-Criș” – ne-a scris joia trecută (3 februarie, 2022), un cititor care ne oferă informații corecte de ani de zile, specialist în  „scanat corupția din zonă” și a cărui identitate, desigur, e trecută la „secrete de serviciu”( pentru că avem, în continuare, nevoie de serviciile și de secretele sale).

Ia citește aici cum se scrie o INFORMARE DE PRESĂ în stil polițienesc – dar AȘA CUM TREBUIE

… cel puțin dacă ar fi după mintea noastră sau dacă (Doamne, ferește-i!) am fi noi purtătorii de cuvânt ai Poliției.
Omul e impecabil în exprimare și concentrează informații complexe în fraze scurte, rezultând un text din care, practic, ÎNȚELEGI TOT DIN COMUNA APATEU (poate vă e greu să credeți, dar nu doar că n-am avut ce adăuga și corecta la el – ba l-am mai și cenzurat!)

„În urma unui mandat de percheziție, trei persoane din Apateu au fost duse la secția Chișineu-Criș, unde au fost interogate una câte una, bătute de față cu alți polițiști, amenințate să declare unele lucruri neadevărate, pe scurt, metode de tip stalinist…

Nu s-a găsit nimic în urma perchezițiilor – mai mult, telefoanele le-au fost luate, nu au putut lua legătura cu un avocat, nu le-a fost adus la cunoștință că au dreptul la un avocat pentru a fi asistați la percheziții…

Au fost amenințați încă de acasă cu închisoarea, au fost făcuți hoți și au fost jigniți.

Totul a pornit de la furtul sumei de 5000 de lei de la o societate comercială din Apateu, banii de pe țigările de contrabandă, după cum se vorbește în localitate…

Acuzațiile asupra tinerilor sunt nefondate. Nu există nici o dovadă împotriva lor…, nici măcar amprente nu le-au fost luate.”

Societatea se numește CRINSPIR PROD SRL, iar patronul acesteia se laudă cu influență la Păunel Galos – procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea

CRINSPIR PROD vinde ORICE, ORICUI și ORIUNDE: de la țigări de contrabandă până la piatră concasată și „materiale diverse”.  Este firma de casă a Primăriei Apateu, prin care se sifonează banii publici… astea-s două exemple culese din câteva clickuri pe net.

crinspir apateu 1

crinspir apateu 2

„Unii spun că Primăria Apateu a plătit facturi de peste 25 miliarde de lei vechi către această firmă în ultimii ani… fostul primar fiind un apropiat al acestui patron” – ne explică omul nostru, cu nume și prenume (pe care n-avem, deocamdată, timp să le exploatăm în acest episod introductiv… dar de care ne vom ocupa separat).

Cartierul general al măgăriilor este birtul satului – un fel de „păcănele cu de toate”

– iar la o documentare puțin mai aplicată, din alte surse, am aflat (nu a fost o revelație – dar acum discutăm despre ASTĂZI) că „în Apateu, ca și în toate comunele și satele mai răsărite, se vând țigările polițiștilor, care sunt pe-o mână cu mahării politici și cu toți patronii de birturi… Ăia 5000 probabil că reprezentau PARTEA MILIȚIENILOR – altfel  nu se explică de ce au acționat cu viteza și efectivele alea, ziua în amiaza mare… când ei nu vin nici la răpiri de copii, spargeri de case, tâlhării, agresiuni în derulare!”

„Probele” pe care le au polițiștii constau în FILMĂRILE CAMEREI DIN INTERIORUL LOCALULUI, în care se văd niște siluete și umbre ce NU PAR A FI ALE CELOR TREI TINERI BĂTUȚI!

Unul dintre „smardoii cu pulan” e un membru… chiar marcant al acestei găști politico-administrativ-mafiote: Faur Marius... despre care am mai scris noi cum
„a fost înregistrat în timp ce îi cerea bani unui țigan din Vânători și îl amenința că de nu îi dă bani îl bate”  – în articolul ăsta:

 

Comuna MIȘCA – sub teroarea „noii generații de BOMBARDIERI”! Avem de a face cu o rețea criminală organizată care comite TOATE INFRACȚIUNILE, formată din MINORI, condusă de MAJORI și acoperită de AUTORITĂȚI!

„Ceilalți sunt Cmd. Stana Florin de la Poliția Orașului Chișineu-Criș”, Ag. Trif Adrian, Ag. Ștefănuț și Ag. Sabău Denis – și totul a fost politic. Un soi de răzbunare și denigrare a unor persoane care deranjează în localitate.” – este părerea colaboratorului nostru sub acoperire… nu neapărat coincidentă cu a noastă, deși apropiată.
„Asta s-a întâmplat!” – jură omul.

În săptămâna care a trecut, polițiștii n-au produs nicio probă, n-au audiat niciun martor și n-au recuperat paguba

Am discutat cu doi dintre ei, cu avocatul – pe care, până la urmă, au reușit să-l activeze – și cu câțiva oameni din zona „justiției bune” de acolo. Dosarul ăla e o „pleaznă” din care nu se va alege nimic.
Cei trei „suspecți de serviciu” au depus plângere pentru loviri și alte violențe împotriva polițiștilor respectivi.

Notă: cei pe care i-am numit aici sunt liberi să ne sune, să ne scrie, să ne contrazică în drepturi la replică… să aproape orice – numai să nu ne ia cu „bă, n-ați cerut și părerea noastră” – că știm că nu-i lasă nici legea, nici șefii, nici patronii să vorbească cu noi – cel puțin nu „din prima”.

Categorie: Știri
Etichete: agent faur marius, comuna Apateu, CRINSPIR PROD SRL, Politia Chișineu Criș, primaria apateu, stana florin
Distribuie:
Articolul anterior
POȚI DESCHIDE un CLUB GRATUIT DE PROGRAMARE pentru COPIII DE GIMNAZIU în localitatea ta!
Articolul următor
Lolek îl contrazice pe Bolek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie