Caz SCANDALOS la Șofronea, cu funcționari publici care-și scot RUDELE în stradă cu „metode curvești” și se dau „sfinți online” [FOTO / VIDEO]

sofronea video
Distribuie:

 

Comuna Șofronea, cu cei 2500 de locuitori ai săi cu tot și cu un primar „de dinaintea erei noastre”, nu se remarcă prin nimic constructiv în ultima jumătate de secol – dar la capitolul „furnizare de telenovele juridice” s-ar putea să bată orice oraș din Arad… să joace finala cu municipiul și să fie ofertată de canale serioase din Turcia sau chiar India. Nici Slavici cu Titus Popovici la un loc să fii n-o să dai de cap acestei Realliteraturpolitik – cum ar zice neamțul… Literaturhinweise barem… da` de unde neamț în Șofronea?!
Cel mai recent (nu „ultimul” – poți să pariezi liniștit!) scandal din această serie e de ieri și – după cum puteți constata din dialogurile iscate între oameni dacă accesați linkul și vizionați înregistrarea atașată – este păgubos și consumator inutil de energie colectivă. Scoate în evidență o realitate tristă dintr-o comunitate care pare a se urî pe ea însăși – ca-n distopiile gen Dogville  – asta consumându-i tot timpul…
Vreme în care alte comunități – nu departe de ei, și tot în aceeași Uniune Europeană – construiesc ferme, fabrici, parcuri, clădiri, locuințe -, în Șofronea nu se întâmplă nimic… în afară de „miticisme rurale” ca și cel de față.

Consilierul local de la Primăria Șofronea, Ciobanu Radu Ioan, a postat aseară  pe facebook un set de fotografii și un clip-interviu,

reprezentând documentarea sa și al unui alt consilier, Florin Bârsăuan, asupra cazului unei femei amărâte, Irina Vaidovici, locuind într-o casă veche din comuna situată la 10 kilometri de municipiu. Cu mobila deja încărcată în camion, în pericol iminent de a fi scoasă din casa în care a trăit vreme de zeci de ani și pe care deține documente în regulă de către propriul său nepot – funcționar public -, e pe cale de a fi scoasă din casă pentru că așa vrea Elisabeta Bulboacă… doamna Piri de la „taxe și impozite” – deci tot funcționar public -, care e fiica surorii fostului soț al bătrânei… care a murit fără să facă acte… și acum femeia are un concubin… greu, frate!

Iată un „Caragiale + D`ale lui Mitică + Las Fierbinți” de Șofronea:

https://www.facebook.com/ciobanu.radu.ioan73/videos/497229781070431/?permPage=1

„Dragă comunitate, priviți un caz concret cu ceea ce se ocupă un funcționar public angajat la primăria comunei Șofronea. Dacă o persoană nu știe să scrie și să citească, chiar dacă are acte de proprietate în regulă pe casa unde locuiește, este scoasă afară din locuința proprie. Sperăm ca organele competente să se autosesizeze și să rezolve acest caz, ca acești oameni să nu ajungă oameni ai străzii… Poate un avocat/ă cu inimă mare se va oferi pentru ai ajuta pe respectivii oameni.
Eu am reușit pentru moment doar să sesizez 112, la care la prima constatare a Poliției, oamenii legii văzând documentele de proprietate a numitei Vaidovici Irina, neexistând nici un ordin judecătoresc de evacuare, le-a ordonat să-și pună lucrurile înapoi în casă, iar doamnei reclamante i-a recomandat să se adreseze instanțelor judecătorești.” – este comentariul lui Radu Ciobanu la videoclipul atașat. 

La care… selectăm din comentarii:

Sebastian Vaidovici: „Persoana în cauză despre care faceți referire da este proprietar doar pe a patra parte din casă adică partea soțului decedat adică unchiul meu. Încă cînd era în viață unchiul meu împreună cu fratele lui adică tatăl meu și ci surorile adică mătușile mele au făcut act de moștenire pe imobil și acolo este specificat că după moartea lui casa părintească să fie împărțită între frați și soția lui adică persoana în cauză . Mătușile mele și tatăl meu au trei părți din casă și persoana în cauză doar o parte și au hotărît ca să vîndă casa și să înpartă bani între frați și o parte îi revenea de drept și ei. Așa că așa zișilor Domni nu vorbiți prostii dacă nu știți despre ce este vorba vedeți-vă de oile voastre și birtul vostru că nu este treaba măgarului de unde beau oile apă. Și mai am de făcut o precizare funcționarul public la care faceți referire care se ocupă cu așa zisa evacuare întîmplător așa cum știți așa zișilor domni este fica unei mătuși care are dreptul din casă și mi se pare corect ca să o ajute pe mama ei în această problemă că știe mai multă carte.Tot tărăboiul acesta se face pe baza campaniei electorale și în felul acesta nu veți cîștiga electorat cînd scrieți așa mizerii.”

Cetățean 1:Sebastian Vaidovici în primă fază legea trebuie să stabilească ce sumă ii revine doamnei Irina Vaidovici,si să nu credeți că doar dumneavoastră aveți parte de carte!!! Să stabilească instanța cu ce sumă trebuie despagubita doamna! Iar dacă ne referim la funcționari publici ,nu ei spun când un om este evacuat din casă ! De ce nu spuneti presiunile ce le exercitati asupra doamnei?! De ce nu spuneti ca neamurile dumneavoastră merg zilnic pe capul doamnei?Dati doamnei sumă care o stabilește instanța si nu cât doriți dumneavoastra să dati (adică nimic)!!!”

Cetățean 2: „Domnule Sebastian Vaidovici, sa stii ca taică-tau si cu surorile lui au fugit si nu ti-au ingrijit bunica! A ingrijit-o Irina (care iî e noră), dar acum veniti sa pozati in oameni decenti!.Ce campanie electorala visezi?! Si Sebastian Vaidovici sa stii ca voi depune o plangere la Politie pentru ca scoala din Sofronea sa puna la dispozitie momentul in care taica tau s-a dus peste Irina in casa!!!!!! Pentru ca Irina ne-a spus ca taicatau s-a dus peste ea in casa cand era singura ! Si doresc sa vad imaginile si sa vina sa spuna taica tau ce a cautat sa mearga peste ea acuma cateva luni !!

Cetățean 3:Voi depune plângere pentru violare de domiciliu si impotriva oamenilor care au mers in data de 21 septembrie si au luat lucrurile lui Irina forțat din casă!!! Si voi cere din nou imaginile de la scoala si voi lua si fotografiile si filmul de la domnul Ciobanu Radu Ioan, le voi anexa plangeri pe care le-o fac pentru violare de domicilu pentru ca pe filmari se vede cine a mutat lucrurile din casa! Iar daca cumva imaginile de la scoala vor disparea se va considera distrugere de probe!”

Cetățean 4: „Vaisamar ce oameni mai sint pe pamintul asta! Nu-i destul ca ea murit copilul, prin ce a trecut săraca de ea… așa ceva cred ca numai la noi se întâmplă! Cine are, îi trebuie cât mai mult, dar nimeni nu duce averea cu el când moare; de cine-i sarac, trebuie bătut joc? Așa fac bogații, dar este un Dumnezeu, care face dreptate pe acest pământ, dă fiecăruia să primească ce merită!”

Și concluzia – trasă de Florin Bârsăuan, participant la spectacol din postura de oficial al Primăriei Comunei Șofronea: „Acum înțeleg de ce luptă funcționarii publici pe coate să nu intre o persoană cu coloană în primărie… Să vedem cu ce se ocupă domnii… Frumos, mi-e rușine că îi cunosc!” 

Am mai pus noi niște diacrtitice și semne… dar ăsta-i dialogul aflat în derulare… o mică parte din el… ca să-ți dai seama cum stă treaba…

Deci, să se calculeze cam câte șanțuri săpau, ce curățenie făceau în comună, câte momente de dragoste cu familia și câte gesturi umanitare pentru oameni nevoiași au ratat oamenii ăștia, câtă pace sufletească au pierdut participând la acest scandal pentru… chiar: pentru ce?!

Categorie: Investigații
Etichete: irina vaidovici, primaria sofronea, radu ciobanu, scandal sofronea, Șofronea
Distribuie:
Articolul anterior
Deputatul Florin Tripa somează conducerea CJA să rezolve de urgență problema elevilor navetiști din județ
Articolul următor
Cum să primești ORDIN DE PROTECȚIE la 70 de ani, pentru că ți-ai bătut soția?… Unui ineuan „i-a ieșit”!
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie