Ce mai face comisarul Călin Grui, șeful de la „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase”? Se înarmează cu informații explozive despre colegii lui și face jocuri PENALE… dar substanțiale din punct de vedere personal!

necunoscutul
Distribuie:
Comisarul Călin Florin Grui ne-a mai fost personaj episodic în lungul și obositorul demers jurnalistic pe care l-am parcurs

ca să-nțelegem fenomenul luptei polițiștilor cu ei înșiși, întru dez-propășirea sistemului din zilele noastre (vezi articolele asociate). Ascensiunea acestei adevărate legende cu epoleți de la sergent de jandarmi provenit din sursă externă, trecând prin Poliția Rurală Pecica (o școală de lichele – după cum se cunoaște), apoi la „mascați” fără absolut nicio treabă cu problema (acolo nu observă nimeni când avansezi… din moment ce toți sunt mascați!), ajuns „pe rapid” ditamai șef la „Intervenție rapidă” (DPIR) fără să-l recomande nici măcar elementara condiție fizică (fuge de nota 2, trage cu pistolul de minus și media la barem îi iese zero barat), apoi devenind, printr-un concurs de împrejurări pregătite FIX pentru el de către conducerea la vârf a Inspectoratului (care-l iubește pe Grui, pentru că e o trompetă veche și – aparent… totu-i pe „aparențe” în clădirea aia – loială comandantului), șef la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase… ascensiunea lui, zic, e demnă de un bildungsroman la sfârșitul căruia nu moare nimeni, dar toți o sfârșesc penibil: la pușcărie, la casa de nebuni sau simulând mântuitorul alzheimer.

Cum însă n-avem timp și bani să scriem romane, ne vom limita la a schița o notă penal-biografică

pe care, de altfel, am primit-o pe stil vechi – „poșta redacției” – de la niște admiratori care adoră „Subiectul Grui” și fac documentări în locul nostru… gratis și cu plăcere – cum îi stă bine oricărui cititor. Documentarea pe care colegii noștri de la serviciu secret al redacției (unul atât de secret, că nici măcar noi nu știm cine și câți lucrează acolo) își începe epica cu „momentul poetic” care s-a derulat în vara lui 2016, când toată țara s-a distrat cum doi polițiști cretini, în uniformă, s-au încăierat pentru o curvă în plin centrul Aradului de s-a lăsat cu tras cu pistolul din dotare – eveniment, de altfel, rezolvat de Dosarul cu nr. 18814/55/2016 din 07.12.2016, având ca obiect lovirea sau alte violenţe (art.193 NCP), cu  BIŢIŞ PAVEL FLAVIUS – Inculpat și GRUI CĂLIN – Parte vătămată și  Parte civilă.

Procesul a durat un an și (apropo, că nu s-a mai urmărit de către presă… nemaiprezentând interes, probabil) s-a soluționat destul de amuzant cât să merite citată sentința pe scurt:

„Amânarea aplicării pedepsei
În temeiul dispoziţiilor art. 193 alin. 2 Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatului Biţiş Pavel Flavius pedeapsa de: -6(şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe; În temeiul dispoziţiilor art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 6(şase) luni închisoare aplicată inculpatului, pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal (…) În baza art.397 Cod procedură penală admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Grui Călin Florin, şi pe cale de consecinţă obligă inculpatul la plata către această parte civilă a sumei de 2.000 lei, cu titlu de daune morale, şi respinge în rest pretenţiile civile formulate de partea civilă. În baza art.274 al.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la 600 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art.276 al.2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă, reprezentând onorariu avocat.”

Și mai pe scurt: Grui a devenit șef la „Arme și Muniții”, a băgat 2000 de lei în portofel, iar avocatul lui 4000… și asta de pe seama unui moment în care a fost „prostul satului”! Plus că i-o pus brățara prințișorului care l-a umilit!
„Așa să ți-o tot iei în freză… se poate trăi din asta!” – cum a comentat un prieten care n-are job după ce i-am dat să citească introducerea.

Cine-l cunoaște pe Grui fie și cât-de-cât, știe însă că marea sa pasiune nu o reprezintă atât braconajul la femei interzise, cât cel piscicol și cinegetic –

mai mult decât atât, desele sale escapade fiind consemnate în procese verbale, urmăriri și cercetări penale … chiar dacă neduse, niciuna, până la capăt – din rațiuni pe care le puteți evidenția și fără ajutor. Una dintre ele, consumată nu demult pe raza comunei Avram Iancu (județul Bihor) a implicat un braconaj piscicol „în trei”, cu Grui pe post de organizator și cu vinovatul picat de fraier Britt Tiberiu, care a luat totul pe el.
Locul lui preferat în domeniul vânătorii ilegale ar fi zona Chișineu Criș – Mișca – dacă e să ne luăm după informația, deocamdată dezbătută la nivel folcloric, conform căreia „participă acolo, alături de nașul său de cununie, nu de mult timp arestat în Spania pentru evaziune fiscală și care este cunoscut la nivelul județului Arad ca fiind un important dealer de mașini suspecte.”
„Totodată, participă frecvent la acte de braconaj cinegetic pe timp de noapte împreună cu Lăzărescu Laurențiu în pădurile din jurul localității Chisindia, jud. Arad, unde acesta din urmă deține o cabană folosind o armă cu glonț pe care este montat sistem care permite ochirea și tragerea pe timp de noapte, având montat și dispozitiv de reducere a zgomotului (amortizor)”
primim pe adresa redacției.

O a doua mare pasiune a „domnului de la arme” sunt petardele domnului Lăzărescu

„Șeful serviciului are o strânsă relație de prietenie cu numitul Lăzărescu Laurențiu, administratorul SC INTERMERCATO SRL, societate care se ocupă cu deținerea, comercializarea și vânzarea de articole pirotehnice (petarde și artificii) iar în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2017, deși au fost făcute mai multe informări că la magazinul mai sus amintit se comercializează fără drept persoanelor fizice (cetățeni de etnie romă) petarde pe care aceștia le revând pe piața neagră, acesta nu a dispus niciun control în acest sens.”

„Totodată, șeful serviciului avizează toate jocurile de artificii efectuate de firma INTERMERCATO SRL, fără însă a dispune și verificarea acestora prin prezența polițiștilor aflați la fața locului.” – aflăm de la un Deep Throat direct

Folclor-folclor, dar foarte ușor de transformat în dosare penale grele – asta în caz că s-ar găsi cineva dispus!

O să zici așa: hai, mă, n-are voie omul să mai prindă un pește sau un mistreț, fie și noaptea, cu pușca cu lunetă și amortizor, să mănânce și el un ceaun cu colegii săi polițiști (care, se știe, stau prost cu hrana)? Asta face din el chiar un băiat fain – și hai să zicem că are voie și că ne doare-n banană… dar numai „băiat fain nu-i ăla” –  și-ți dai seama despre ce fel de om vorbim doar după ce citești că „acesta deține și utilizează în scopuri personale și de serviciu aparatura de vedere pe timp de noapte și două balize tip GPS pe care le utilizează fără a îndeplini prevederile legale (mandate de supraveghere tehnică). Una dintre persoanele din anturajul său care montează balizele se numește Popa Lucian din Arad, cunoscut ca braconier piscicol în Arad pe râul Mureș.”

Ca exemplu-fabulă putem da povestea din luna noiembrie, 2017,

„când domnul Grui și prietenii lui au montat ilegal un dispozitiv de urmărire și localizare prin GPS pe care îl deține, pe autoturismul său Daihatsu Rocky aparținând numitului Bardan Stelică, fostul șef de post al Postului de Poliție Chisindia până în vara anului 2017.”

UPS: să întelegem că discutăm despre o rețea de criminalitate organizată condusă de polițiști și specializată în șantaj?!

Pentru că ce altceva ar însemna următoarea mărturisire a unui martor – deocamdată acoperit: „În mediul pe care îl frecventează, șeful serviciului A.E.S.P. Arad susține că folosește informațiile obținute pentru ascultarea telefoanelor mobile prin lucrările penale pentru pentru a șantaja (constrânge) persoanele suspecte că dacă nu declară ce vrea el, va avea grijă ca familiile lor să afle despre relațiile extraconjugale pe care aceștia le au.”
WTF is going there?! – cum ar întreba un străin de aceste meleaguri… Ei bine, se pare că avem o rețea de polițiști care, sub pretextul culegerilor de informații pe care nu au voie, legal, să le culeagă și cu ajutorul unor infractori-sadea, își supraveghează colegii mai ales când se duc la *utut, ca după aia să-i șantajeze… ca ultimii ordinari de pe fața pământului comportându-se – dacă-i așa!

Și lăsăm loc de întrebare numai de dragul deontologiei

– așteptând, cu interes, un eventual comunicat din partea domnului comisar Grui și al prietenilor lui, oficial sau de underground, prin mesaj, mail, porumbei, tulnic, poșta de la blocul în care stăm… oricum vine, va fi publicat.

Dar suntem dispuși să facem pariu pe un articol de dezmințire că nu vine – sau dacă vine, vine sub formă pe „plângere pentru calomnie”… blabla.

 

Articole asociate:

Pentru că „așa ne trebuie”! După ce a scos pistolul la un coleg polițist din cauza unei femei ușoare și a făcut „mascații” de râs… este șef la „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase”

Când n-au pe cine bate, poliţiştii se bat între ei. BIŢIŞ Mic şi Călin GRUI – deliciul TRIBUNALULUI

Categorie: Investigații
Etichete: Bardan Stelică, Chișineu Criș - Mișca, Comisarul Călin Florin Grui, SC INTERMERCATO SRL, Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase
Distribuie:
Articolul anterior
Florin Tripa: „Fermierii și autoritățile locale au la dispoziție 445 de milioane de euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală”
Articolul următor
PATRU CURSURI de formare profesională deschide Camera de Comerț în ianuarie
Bagă un „16”

7 comentarii. Leave new

 • Fac tot la fel ce fac si mai marii orasului care ii anunta pe interlopi cand ii aresteaza,cand sa fure sau cand sa treaca tigarile si pe unde sau joaca la 5 colturi sah cu recidivistii.Mafiotii la masa cu politisti,nu prea da bine nimic aici domnule Valeriu,din filme parca ne arata ca mafioti sunt dusmani cu politistii,nu ca merg la cumetrii,pescuit sau la saloane de masaj si isi mai schimba unele inofrmatii,dar macar ”nu suporta sifoanele”,da bine chestia asta la urmatoarele combinatii.

  Răspunde
 • avatar of cucuveaua turbata
  Cucuveaua Turbata
  8 ianuarie 2019 16:33

  Asa e cand faci pla mare si faci pe desteptu
  Si cand te crezi craisor si atotstiutor si omnipotent . Bitis mijlociu( ca mah boule nu e nici mic nici mare , e mijlociu ) i-o dar cartusu la fraier pt o ptchizda Z
  Bine i/o facut .

  Răspunde
 • avatar of mielul turbat
  Mielul Turbat
  8 ianuarie 2019 17:18

  lasa ca e bun Grui, asta barem nu bate cum faceau militienii de la arme si munitii pe vremea lu Ceausescu…si cum mai faceau pina recent..Judeteul arad e plin de oameni schioditi, unii dintre ei trecuti de 60 de ani au fost facuti tocanita de astia. Este clar ca Arme si Munitii au prieteni printre braconieri- bracomierii, 90% dintre ei sunt cu arme in regula, inscrisi la diverse asociatii, dar in timpul liber merg la pac pac pe unde apuca. Restul sunt gonasi sau idiotii care de obicei pica in plasa si sunt prinsi cu arme clandestine. Si cand is prinsi is turnati tot de braconierii-vanatori, care se mai si toarna intre ei pe motive de dusmanie, suprematie, curve etc. Din toata afacerea asta ies in folos politistii, de al al mic la al mare, jandarmii, care au si ei cota parte, padurarii, etc. De acolo se cotizeaza la toti sefii, sefuleti de diverse instituti, nu e patron cu arma si permis de vanatoare sa nu trimita salamuri ori carcase de caprior la OPC, ITM, Mediu…..etc. Si atata nu are de unde sa impuste nici daca ar merge la 100 vanatori cu Tiriac. Merge noaptea, la vanatoare clandestina, si nu o face singur, de multe ori chiar cu cei care ar trebui sa il caute la coaie de armament si carne in frigider. Toate astea nu s-ar petrece daca nu ar mai fii obsesia plocoanelor pentru sus pusi ori cei care vin in control, iar asa zisii vanatori nu ar fii niste degenerati obsedati sa aiba frigiderele pline, de parca Ceausescu s-ar intoarce maine si ar confisca tot.
  Cu pescuitul e la fel.

  Răspunde
 • E probabil caci Comisarul a inceput sa actioneze si sa deranjeze, de aceea il atacati.
  Eminescu sa va judece.

  Răspunde
 • Grui face abuz in serviciu peste tot pe unde merge ameninta pe toata lumea ca ii rezolva si ii aranjeaza (normal ca el e politist si restu pulime pana da si de oameni nu numai peste butuci)

  Răspunde
 • Comisare,ne poți arată de ce ești in stare,săi dovedești pe criminalii, de duminica dimineața din Nadlac,care au împușcat un câine și au tras spre proprietar,care se plimba in parcul Mare din Nadlac.Te țin epoleții.

  Răspunde
 • Dar grasutu chel nu era casatorit in 2017 cu o tanara cu care are in copil , avea timp de pitipoance ?! Interesant e ca nu era SI el santajat cu aventura lui la fel cum ii santajeaza el pe altii:)))))))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

via carmina1

„Buletinul informativ lunar” editat de P.N.L., intitulat VLADIMIRESCU și semnat EXCLUSIV de primarul Ioan Crișan, este folosit drept mașină de SPĂLAT FRUSTRĂRI și ÎMPRĂȘTIAT SCUZE MINCINOASE în „Via Carmina”. Replica DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR este o adevărată „bombă de presă”!

  Numărul 2, din ianuarie, 2020 al publicației VLADIMIRESCU (Buletin informativ lunar, editat de P.N.L. – Filiala Vladimirescu – 8 pagini, tiraj 4.000 de exemplare) este scris, în integralitatea lui,…