[ACTUALIZARE] Tamponarea-fantomă de pe Romanilor s-a REZOLVAT superb: FALCĂ s-a amendat contravențional pe el însuși… atât IN REM cât și pe persoană fizică!

falca rezolvat
Distribuie:

 

Asistăm de joi de la prânz încoace, de când mașina primarului a fost găsită cu o săgeată-nfiptă-n fund în față la Coandi, la un film cu fantome.

Sunăm ca tâmpiții la poliție, la avocați, la prieteni și rude, la specialiști în fenomene paranormale, facem pe privat adevărate simpozioane online și ne certăm între noi la birt ca chiorii pe tema „cine frasu o condus mașina lu` Falcă, de ce, unde și cum?”

Sigurul lucru cert pe care am reușit să-l aflăm (și ăsta, pe surse), e că Gheorghe Falcă a fost amendat contravențional…

dar nu știm sigur dacă „in rem”, pe persoană fizică sau juridică, dacă de Poliția Rutieră sau de Poliția Locală (n-ar fi și mai amuzant?:)), dacă pentru că nu a avut grijă de mașina din gestiunea Primăriei dând-o pe mâna unei fantome sau pentru că el însuși a condus-o și comis-o… habar n-avem… totu-i despre fantome-n acest caz.

Un dialog cu o persoană îndrituită de Guvern să vorbească cu publicul – a cărui nume nu-l voi face public pentru că persoana îmi e dragă personal și… „ăsta-i jobul, bro!”.. știi tu – ne-a revelat miraculosul adevăr că (bă, fii atent!) dacă intri cu mașina pe contrasens într-un indicator de circulație, îl *uți și fugi, poți să rămâi fugit – că nici dracu` nu-ți are baiul!

Aflând acest uluitor adevăr – pe care niciun manual de circulație rutieră nu știu să-l conțină – am zis că neapărat trebuie să îl împărtășesc tuturor.

NI dialog:

– Deci io, dacă intru pe contrasens cu mașina-ntr-un indicator de circulație și-l distrug, după care părăsesc locul accidentului, ce se întâmplă din punct de vedere al Poliției Rutiere? – întreb.

– Nimic! – zice. Conform legii, dacă în tamponare nu a existat nicio victimă și nu a mai fost implicat un alt vehicul, ai obligația să te prezinți în termen de 24 de ore…

– Și dacă nu mă prezint?… Mașina unde rămâne?

– Nu are poliția prea mare competență să te caute… mai ales dacă nu există filmări. Numai dacă se dispune expertiză criminalistică. Dar nu se cheamă criminaliștii la tamponări! Mașina se duce la Poliție sau la RECONS, de unde proprietarul poate să vină să și-o recupereze.

– Am înțeles – zic. Îmi dă legea bonus 24 de ore să-mi iasă analizele cum trebuie (drept răsplată că am rupt semnul sau cum?), dar chiar dacă mi se rupe, de orele lor, vine un băiețaș și-mi lasă mașina în fața Primăriei, cu numerele puse la loc, spălată și cu cheile la portar. Și cu semnul de circulație cum rămâne?

– Cam așa ceva, dar neinterpretat cu răutate. Poliția se poate sesiza doar la plângerea administratorului drumurilor municipale, în această situație fiind Primăria Municipiului Arad. Dacă autorul tamponării vine și se prezintă singur la Primărie și declară că el este cel care a distrus semnul de circulație și dorește să achite daunele / costurile lucrării de montare a semnului la loc, nu avem nicio faptă penală, care să intre în competența cercetării poliției. 

– Poate-l și premiați – zic… ca pe unul care a găsit un portofel și a venit cu el la voi!… fac mișto… dar ceva de genul.

***

Omul care poartă la el CUVÂNTUL legii mi-a închis brusc telefonul… că pierduse semnalul.

M-a lăsat cu gnoseologia și cu hermeneutica praf: mi-a distrus toate miturile despre „bă, dacă fugi din propria mașină după ce ai tamponat-o te caută poliția cu elicoptere și câini” (ce-i drept, replica vine din Germania!), despre „cum naiba crezi că nu te-a filmat nicio cameră când faci așa ceva?” (băieți care stau între Boul Roșu și Aradul Nou mi-au pus întrebarea asta) sau „n-are cum să nu te cerceteze pentru distrugere dacă ai făcut praf un semn de circulație” (avocați și procurori serioși).

Și am compus, împreună cu un avocat de specialitate, o întâmpinare de „persoană tamponatoare” despre tamponarea sa… că am considerat faza asta ca demnă de consemnat în analele justiției serioase pentru că, chiar dacă pornește de la „să ne imaginăm că”, are o mult mai importantă latură de DREPT DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ.

Deci, ÎNTÂMPINARE – Către Primăria Municipiului Arad, 
În atenția primarului Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă

Subsemnatul Gheorghe Falcă, în calitate de conducător auto al autoturismului cu numărul de înmatriculare AR – 11 – REP, proprietate a Primăriei Municipiului Arad, și totodată primar al Municipiului Arad, prin prezenta vă rog să-mi aprobați achitarea pagubei de (vă rog, indicați suma) lei constând în tamponarea involuntară a indicatorului de circulație de pe Calea Romanilor aflat în administrarea Primăriei Municipiului Arad. 

Vă mulțumesc… 

și semnează.

Merită o MEDALIE tamponarea asta!

……………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (11 aprilie, 2019) No, pe asta cum o rezolvăm?! Cineva care era la volanul mașinii lui Gheorghe FALCĂ a spulberat un SEMN DE CIRCULAȚIE drag liberalilor pe CONTRANSENS, dar a fugit… iar altcineva a venit repede ca să rezolve treaba [FOTO]

De când e Falcă… domnul Gheorghe Falcă a avut probleme cu mașinile din dotare… asta l-a și făcut celebru, încă din anul 2001, când a fost suspectat că și-a furat singur mașina de serviciu din gestiunea Consiliului Județean Arad… când a fost la cumpărături, prima oară în viața lui, singur, în Ungaria.

Atunci a dat vina pe șofer (și n-a pățit nimic „dă-l dracului de Volkswagen Bora… îți cumpăr mâine 5” – a rezolvat un prieten)… anii au trecut și n-a fost unul lăsat de Dumnezeu să nu existe câte un incident cu titlul „Falcă și mașina lui – cascadorii netului”. De fiecare dată „n-a fost el la volan” sau „a fost, dar întârzia la serbarea copilului și de aceea a blocat circulația” și facem pariu că și acuma tot la fel o să se procedeze întru rezolvarea temei?!

Să tot fi fost ora 11.30, după 18 ani – deci, azi, când s-a întâmplat tevatura pe care, ca să nu fim înțeleși greșit, o interpretăm în favoarea primarul Aradului, domnul Gheorghe Falcă – așa cum probabil i-ar dicta-o propriul avocat: deci un șofer de la PSD sub acoperire, pe care nici nu-l cunoaște – atâta știind, că-i omul lui Fifor – i-a furat mașina și a vrut să-l compromită intrând într-un semn de circulație restrictiv, dar cu semnificație liberală, a găsit acest sens pe direcția de „venit de la serviciu acasă” a primarului, a intrat pe contrasens, l-a făcut praf și a fugit!”  

Un arădean curajos care a avut norocul (sau ghinionul… mai vedem noi) să se afle la volan, cu bicicleta sau, pur și simplu, într-o misiune de spionaj administrativ (cum îi stă bine oricărui cetățean, de altfel), să facă pozele de mai jos – așa încât lui i se cuvin laudele (chiar dacă va șterge postarea ulterior):

https://www.facebook.com/BonjourCafeVladimirescu/posts/1216461365201764

Un alt arădean cu umor clasic, de calitate, a descris, pe baza succesiunii fotografiilor, faza după cum urmează: „Mașina lui Falcă mergea pe contrasens acum o oră, intră în refugiul de tramvai și îl rupe, șoferul dispare de la locul accidentului, cineva vine și demontează numerele.”

[ACTUALIZARE] – ora 13.30

Așa cum anticipam de altfel cu toții, la o oră după publicarea în presă a amuzant-cretinului incident de pe Calea Romanilor, având ca protagonistă… mașina lui Falcă și atât, am primit cu toții următorul „goombay-comunicat” de presă care zice că

„În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, în zona Podului Traian a avut  loc un incident în care a fost implicat un autoturism al Primăriei Municipiului Arad.

Acesta a fost parcat iniţial în dreptul Hotelului Coandi, însă din cauze necunoscute în acest moment, a ajuns în refugiul  staţiei de tramvai Romanilor pe sensul de mers spre Piaţa Romană.

Menţionăm că niciun alt vehicul nu a fost avariat în timpul incidentului.”

O zi buna!
Biroul de presa al PMA

– este „bijuteria de lambada” în care a dat-o Falcă, cu ajutorul consilierilor săi… de altfel bine intenționați.

Categorie: Pamflete
Etichete: falca accident, masina lui falca, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Reșița urcă pe primul loc. Nicio victorie pentru reprezentantele județului nostru… [REZULTATE / MARCATORI / CLASAMENT]
Articolul următor
Ingrid Iordache (TSD Arad): „Programul de GRANTURI de care pot beneficia tinerii absolvenţi de liceu cu rezultate DEOSEBITE devine mai atractiv şi mai uşor de accesat”

1 comentariu. Leave new

  • Al dracu’ masina, cum a sfidat legile fizice asemeni stapanului care sfideaza Aradul asta din 2004 „and counting”, de a luat-o singura „la vale” de a urcat catre podul Traian.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…