Liviu Tuturici: „Vom retrage sprijinul politic pentru cîteva persoane, vom reclădi partidul, pronind pe principii de meritocraţie. ALDE merge mai departe!”

tuturici
Distribuie:

 

Aţi…înfrânt. Cam aşa se aude.

– Într-adevăr, scorul nu este prea încurajator. Cu toate acestea, suntem în câştig. Ieri, PSD şi ALDE au semnat un acord şi merg împreună în programul de guvernare.

Şi, totuşi, de ce un astfel de scor?

– A fost surprinzător chiar şi pentru noi, iniţial. Porneam de la proiecţii de 6-7 procente, vorbim aici de Arad. A fost un duş rece. Evident, am căutat…

Vinovaţi?

– Nu neapărat. Am căutat soluţii. Iar soluţia înseamnă reclădire. Restart. Electoratul a amendat clasa politică din România. A amendat, în primul rând, dreapta. Iar noi, ALDE, prin filiaţia liberală, am încasat şi noi, la rândul nostru.

Mai exact, n-aţi încasat.

– Aşa este. Un alt motiv a fost scorul foarte mare, aş zice ireal, pe care l-a scos USR, un partid foarte nou, fără o doctrină propriu-zisă, în fapt formaţiunea care a dat lovitura de graţie dreptei româneşti în aceste alegeri. Ce să spun, felicitări, dar sunt extrem de curios cum îşi vor gestiona victoria. Deoarece vor fi în opoziţie şi ne amintim cu toţii de partidul lui Dan Diaconescu, de acum patru ani, care, la fel, lua un scor mare, ca să se desfacă în bucăţi câteva luni mai târziu. Nu doresc asta USR-ului, doar e un fapt la care ar trebui să ia aminte. Pe de altă parte, am fost aici, în Arad, o mână de oameni, care am încercat, şi în parte am reuşit, să facem o campanie decentă. Constructivă. De asemenea, au fost şi trădări. Non combaturi, blaturi, în zone rurale, lucruri care nu fac cinste nimănui, metode de care mă dezic întrutotul şi care, sincer, îmi provoacă silă.

Cât credeţi, în procente, că v-a costat acest non combat al unora dintre membrii ALDE?

– Undeva între două şi trei procente. Adică diferenţa între a lua şi a nu lua un senator şi, probabil, un deputat.

Ce s-a întâmplat după?

– Minciuna are picioare scurte. Aşa că am aflat cine, de ce, cum. Şi am luat atitudine. Şi luăm în continuare. Vom retrage sprijinul politic pentru cîteva persoane, vom reclădi partidul, pronind pe principii de meritocraţie. ALDE merge mai departe, şi va merge foarte bine, vă garantez. Importantă este şi implicarea unor oameni de mare calitate, atât politică, cât şi morală, şi aici îi numesc, doar pe câţiva dintre colegii mei: Mihăiţă Calimente, Florin Galiş, Tiberiu Dekany, Adrian Ghiţă, Claudiu Nichitean, Daniela Dihel, Mircea Purcaru. Mai sunt mulţi, dar nu îi enumăr acum. Se ştiu ei, le mulţumesc pentru că sunt, pentru că luptă pentru un ideal şi , mai ales, le mulţumesc pentru onestitate.

Un cuvânt de încheiere…

– Le mulţumesc alegătorilor noştri pentru încredere. Nu îi vom dezamăgi. Tuturor, SĂRBĂTORI FERICITE !

Vă mulţumesc.

– Asemenea.

Categorie: Știri
Etichete: ALDE, interviu, Liviu Tuturici
Distribuie:
Articolul anterior
Leprozeria
Articolul următor
Beniamin Vărcuş : Administraţia Falcă refuză reducerea taxelor şi impozitelor pentru arădeni

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie