[ACTUALIZARE] Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a dispus un CONTROL pentru a verifica punerea în aplicare a ordinului de protecție în cazul „fetițelor disputate pe facebook”

copii
Distribuie:

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse intervine în cazul de la Birchiș, unde două copile au fost supuse, ani de zile, unei confuzii generalizate, li s-a exploatat inocența și au fost expuse, în amănunte nepermise de legile în vigoare, pe rețelele de socializare.


Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la modul în care s-a desfășurat preluarea în vederea relocării a două fete minore de la tatăl lor, din localitatea Birchiș, județul Arad, pentru a fi încredințate mamei, cu domiciliul în altă localitate, facem următoarele precizări:

 Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Natalia Intotero a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) efectuarea unei misiuni de control la Arad, pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile legale de punere în aplicare a ordinului de protecție cu executare imediată, emis de Judecătoria Lipova, pe numele a doi bărbați, de 45 și 69 de ani și al unei femei, de 64 de ani, toți din Birchiș. În urma acestui ordin, celor trei (tatăl fetelor și bunicii paterni) li s-a interzis să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de cele două fete minore, de 8 și 10 ani, al căror domiciliu a fost stabilit la adresa mamei.

„Susțin fără rezerve punerea în aplicare a deciziilor instanței, ținând cont de interesul superior al copilului, de creșterea într-un mediu sigur, care să-i permită dezvoltarea armonioasă și să asigure confortul psihic necesar. Prin urmare, nu comentez decizia instanței, dar vreau să mă asigur că aceasta a fost pusă în aplicare respectându-se toate procedurile legale și luându-se toate măsurile de precauție astfel încât cele două fetițe să nu aibă de suferit nici fizic, nici emoțional”, a declarat ministrul Natalia-Elena Intotero joi, 21 septembrie.[TITLUL INȚIAL] (21 septembrie) Abuzuri continue asupra a două fetițe… inclusiv din partea autorităților care permit expunerea vieții lor private în spațiul public!

Un (alt) eveniment, pe cât de nedorit pe atât de greu de mediatizat fără consecințe opuse dorinței oricărui autor, s-a întâmpat la Birchiș ieri… mai multe amănunte  decât prevăd legile în vigoare despre acest sordid caz  găsiți pe pagina de facebook Dumitru Ștefan (bunic patern, în cauză). 


Din filmările prezentate de acesta pe pagina sa de facebook – pentru noi, cel puțin, dar și pentru reprezentanții de la „Protecția copilului” cu care am discutat telefonic – deducem un singur lucru: acele copile sunt abuzate de absolut toată lumea care le înconjoară. Pe paginile de facebook ale bunicului și tatălui natural, minorele de 8 și 10 ani sunt expuse, de la naștere și până astăzi, în toată intimitatea vieților lor nenorocite… cel puțin o contravenție mediatică gravă, pe care ne mirăm că DGASPC și restul instituțiilor plătite exact asta să urmărească și să stopeze nu au raportat-o nici  măcar la Facebook!

Copilele au fost răpite internațional chiar de tatăl lor, fapt care a făcut obiectul unui proces, instanța dispunând înapoierea lor la mamă încă din 2021.
Sentința, definitivă, a fost pusă în aplicare abia miercuri, 20 septembrie, 2023.

La sesizările noastre în această direcție au răspuns primii  reprezentanții Poliției

Având în vedere imaginile apărute pe social media, Compartimentul de Relații Publice al I.P.J. Arad este abilitat să facă următoarele precizări:

„În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au pus în executare un ordin de protecție, cu executare imediată, emis de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele a doi bărbați, de 45 și 69 de ani și al unei femei, de 64 de ani, toți din Birchiș.

Prin ordinul de protecție, celor în cauză le-a fost interzisă apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri de fiicele minore ale bărbatului de 45 de ani, fiind stabilit domiciliul minorelor la adresa mamei, din altă localitate.

La fața locului au fost solicitați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, pentru relocarea minorelor de la domiciliul bărbatului de 45 de ani și încredințarea acestora mamei.”


[ACTUALIZARE] (ora 12.30): Explicațiile DAGSPC Arad cu privire la cazul celor două minore de la Birchiș

„Referitor la cazul punerii în executare a unui ordin de protecție în localitatea Birchiș la care au asistat, la solicitarea organelor de poliție, și reprezentanți ai DGASPC Arad facem următoarrele precizări:

Cazul s-a aflat în atenția DGASPC Arad pentru o situație de alienare parentală exercitată de către tatăl celor două fete minore în vârstă  de 8 și 10 ani, împotriva mamei, precum și față de bunicii paterni.

Având în vedere emiterea de către magistrații Judecătoriei Lipova a unui ordin de protecție, cu executare imediată pe numele celor trei persoane,  DGASPC Arad prin specialiștii săi, a sprijinit polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin la punerea în executare a ordinului de protecție, asigurând suportul psiho-emoțional la momentul preluării celor două minore de către mama lor.” – a transmis DGASPC Arad.


 

Categorie: Știri
Etichete: birchis, DGASPC Arad, Dumitru Ștefan, IPJ Arad, Ministerul Familiei Tineretului şi Egalității de Șanse, Natalia Intotero, Șofronea
Distribuie:
Articolul anterior
Club fARAD, o nouă ediție. „Lumea de la picioarele tale“, proiectat la Cinema „Arta“
Articolul următor
„DoomFest2023” – motocicliștii bănățeni strâng fonduri pentru renovarea a două saloane din secția de Cardiologie a Spitalului Militar din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie