[ACTUALIZARE 2] 1 aprilie, 2022 îl prinde pe liberalul progresist Horea Timiș în anticamera Ministrului Sănătății, social-democratul conservator Alexandru Rafila, cerșind postul promis în schimbul renunțării la funcția de director al DSP Arad

familia timiș
Distribuie:

Martie pare a fi luna „pregătirilor de schimbare” iar APRILIE „luna schimbărilor” pentru Familia Timiș… una dintre cele mai agreate, șmechere (până la un punct) și în vogă de la noi din țară, pe relația lumea politico-medical-administrativă  arădeano-alba-iuliană – politicienii, subordonații și prietenii știu de ce.
1 aprlie e un fel de „kilometrul 0” al calendarului acestui (dacă-l studiezi de departe și nu-i ești subordonat sau dator) simpatic cuplu… Revelionul lor!
Liberalul progresist Horea Timiș este fericitul câștigător al unui „drum de promovare” la București, acest 1 aprilie 2022 prinzându-l în anticamera Ministrului Sănătății, social-democratul conservator Alexandru Rafila, cerșind postul promis în schimbul renuțării la funcția de director al DSP Arad – unul de consiler guvernamental, pe care l-a mai ocupat în 2014, sub mandatul lui Eugen Nicolăescu (Guvernul Tăriceanu).


Astea-s coincidențe sau, pur și simplu, DESTIN?! 

Tot într-un sfârșit de martie-început de aprlie, acum fix 7 ani, Horea Timiș pleca de la conducerea DSP Alba și tot în aprilie, anul trecut, după notoriul SCANDAL ONEL, Marinel a numit-o pe Lenuța director medical al SCJUA… practic făcând-o incompatibilă cu mâna lui:

 

[ACTUALIZARE] Iustin Cionca a numit-o în funcția de DIRECTOR MEDICAL interimar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe dr. Lenuța TIMIȘ, medic epidemiolog


Sperăm să nu fie „țeapă de Ziua Păcălelilor”,

iar familiei Timiș îi dorim să fie încoronată la București cu funcții cel puțin la fel de solicitant-incompatibile ca și cele pe care le-a ocupat la Alba Iulia și Arad, astfel încât să nu mai aibă nici ei timp și nici noi curiozitatea de a ne deranja reciproc.
Un post de șef la DSP Suceava combinat cu șef de spital ar fi ideal pentru trecerea la următorul nivel din cariera acestei minunate familii de gargaragii – eventual cu numire din 1 aprilie, 2023, pe o perioadă lungă.
Hai, consultanță plăcută să avem!

Foto principal (care le va folosi în carieră) – colaj de când și-au făcut doza 3 de vaccin și s-au pozat pentru presă


[ACTUALIZARE 1] (6 aprilie, 2020) A sosit și oficial ORDINUL DE NUMIRE al ăstuia: Horea TIMIȘ va conduce Direcția de Sănătate Publică ARAD. C.V.-ul îl recomandă ca atare!…

Azi-dimineață a sosit ORDINUL DE NUMIRE al lui Horea Timiș pe funcția de director al DSP Arad – astfel confirmându-ni-se așteptările pe care le aveam de la ăștia și pe care le-am publicat pe 3 aprilie, 2020. 

horea timis 1

Spicuim datele sale interesante din C.V.: Născut pe 2 noiembrie 1977, la Alba Iulia. Studii: Facultatea de Medicină la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Experienţă: masterand în administraţie publică şi masterand în management medical Meserie: Medic de familie la Almaşu Mare şi iniţiatorul proiectului cultural „Ars Vinorum” (click pe SURSĂ). A fost Directorul DSP Alba din ianuarie 2011 până în 2014, când a ocupat o scurtă (dar rentabilă d.p.d.v. personal) funcția de consilier la Ministerul Sănătăţii în cabinetul Eugen Nicolăescu  (un „dulău” sub conducerea căruia spitalele din România au căzut… cu totul).
După care a revenit pe post, după care revenit la Arad, unde, alături de soția sa, și-a găsit un post… la fel de „fără legătură cu practica” și păgubos pentru bunurile publice ca și restul mai sus enumerate (ca dovadă – cele 4 spre 5 milioane de euro pe care SJA le are datorii… el fiind mai-mult-decât-praf).


[TITLUL INIȚIAL] (3 aprilie, 2020) VESTEA BUNĂ: L-au demisionat pe „omul alb-negru” și-l înlocuiesc cu o „variantă pe albastru”. VESTEA PROASTĂ: SUNTEM FOCARUL NR. 2 DE INFECȚIE din România. COROLAR: de toate astea se va ocupa Horea TIMIȘ!

Ne-a scăpat „la ora exactă” (8.00, oficial) știrea care ar fi putut face „traficul dimineții” privind demisia lui Constantin Cătană din funcția de director al DSP Arad… dar adevărul este că nici n-am stat „cu ochii pe ea” -, mai ales de când a apărut „filmarea care a rupt internetu-n două” (99% de-o parte și 1% de cealaltă) fiind, practic, iminentă (asta după ce că, în urmă cu multe zile, am ascultat „varianta audio” până ne-am plictisit și am vorbit la telefon până s-a descărcat ).
Nu-i nimic… n-a pierdut niciun PCR Aradul și niciun bolnav nu s-ar fi vindecat de COVID-19 dacă o dădeam… săptămâna trecută, de exemplu.
Am fost singurii (credem) din presa locală și centrală care n-am publicat filmarea doamnei Carmen Sârbu… din simplul motiv că este proprietatea ei – dânsa e menită să culeagă laurii acestei victorii în lupta dintre… până la urmă cine și cine?! Între ministrul „subcătană” Nelu Tătaru și subconștientul său, care miercuri declara în curtea Spitalului Județean  că „Aradul este departe de a fi o a doua Suceava!” [VIDEO], iar azi l-a uns pe Cionca pe locul doi după Flutur la corupție și prostie, prin declarația publică „Avem trei focare de infecție: Suceava, Arad și Deva”?!

cionca11

nelu tatar


Chiar așa ÎN CE RĂZBOI SUNTEM SOLDAȚI ȘI VICTME?

Îa cel dintre CORONAVIRUS și VIAȚĂ sau la unul dintre Domșa și farmaciști, dintre asistentele infectate și cele neinfectate, dintre un focar de infecție politică și alt focar de infecție politică?!

Pentru că totul nu-i decât o „mișcare politică” și „spălare de imagine” în înlocuirea lui Constantin Cătană, din moment ce Horea Timiș (fost director executiv la DSP Alba… printre foarte mute altele) va fi cel care se va ocupa de destinele acestei amărâte instituții…
Abia așteptăm să povestim celor ce nu știu cine și de ce este Horea Timiș – dacă tot și-a văzut primii saci vizați în prima căruță stricată (țelul său final fiind ocuparea funcției de manager general al Spitalului Județean Arad… dacă scăpăm din apocalipsă cu bine – pe peretele său de facebook, el apreciind că totu-i OK!). O parte a sinuosului său traseu profesional poate fi lecturat cu un CLICK AICI.


Până atunci, să lecturăm cu atenție DEMISIA lui CĂTANĂ… că nu citești în fiecare zi asemenea „bijuterii”:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Nr. 2719 / 03.04.2020

„După șase săptămâni în prima linie, șase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul județului Arad și prin mâinile specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primește informații distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului.

Am observat o campanie mediatică și politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar și o solidaritate a societății civile, a mediului de afaceri, a administrației, care se implică în rezolvarea situației dificile.

Am înțeles, în ultimele zile, că arădenii își doresc o schimbare la vârful Direcției de Sănătate Publică. Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcția de Sănătate Publică și 4 ani la conducerea acestei instituții, fac un pas în spate.

Îmi înaintez demisia din funcția de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcția de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor și de colaborare. Direcția de Sănătate Publică este o instituție care merită respectul public, pentru că muncește zi și noapte pentru siguranța și sănătatea arădenilor. Și nu doar în această perioadă de criză!

Regret situația creată în spațiul public arădean prin scoaterea din context a unor declarații pe care le-am făcut, dar în calitate de director – și este și opinia mea de persoană civilă – este inadmisibil ca medici rezidenți care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o școală sanitară, să nu știe să îmbrace echipamentele de protecție! Ne dorim ca arădenii să fie protejați și am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei.

Faptul că această exigență a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înțeleg cât este de gravă această boală Covid-19 și ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetățenilor și a cadrelor medicale!

Cea mai recentă realizare a Direcției de Sănătate Publică Arad , este punerea în funcțiune a aparatului PCR-RT, care testează atât pacienți, cât și personal medical de miercuri, la 24 de ore de la sosirea în Arad (și nu doar de azi cum greșit se anunță în presa).

Sistemul medical arădean se confruntă cu o situație fără precedent. La finalul ei, vom putea trage concluzii. Repet, a început o campanie împotriva mea, iar Direcția de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămână respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie.

Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu își doresc ca administrația și spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni. Le doresc tuturor cadrelor medicale, tuturor arădenilor, multă sănătate și succes în combaterea Covid-19!”.

Director Executiv,
Jr. Cătană Constantin


 

Categorie: Politice
Etichete: 1 aprilie, ALEXANDRU RAFILA, Constantin Cătană, directorul DSP Arad, DSP Arad, familia timis, horea timis
Distribuie:
Articolul anterior
Glasspandoor – colecții de faianță și gresie exclusiviste
Articolul următor
Glad Varga: „Timp de două luni, se pot depune proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile”

8 comentarii. Leave new

 • constantine constantine ai facut pe tine…!

  Răspunde
 • avatar of la casa de papel
  La casa de papel
  3 aprilie 2020 21:58

  Asta i ala pe care l a plătit falca, cu milioane de lei ca să ne spună după o săptămână ca spitalul trebuie închis!!!!! Pe lângă castană mai trebuie sa plece și onel și lucuta și Domșa și cionca!!!!! Pana atunci va fi dezastru!!!!!

  Răspunde
 • Vreau sa va intreb si eu un lucru de ce va legați de oameni fara sa i cunoașteți chiar își merită postul domnul horea timiș sau sunteti invidios ca a fost numit de arafat vedetiva de ale voastre si nu mai criticați oameni ca aveti alte lucruri mai bune de făcut

  Răspunde
  • Nu, chiar n-avem: asta-i treaba noastră – să criticăm… scrie mare, sus! 🙂 Dacă își merită postul și face treabă bună acolo, o să ne criticăm până și pe noi pentru că am făcut mișto de meritele lui… dar până atunci, rămâne cum am stabilit!

   Răspunde
 • avatar of frank timiș
  Frank Timiș
  6 aprilie 2020 20:11

  Mai e la țărăniști?

  Răspunde
 • Cum sa nu ajungă director e pe pile normal e din clanul Varvari cumnatul lui e cu relații la arad în primărie în spital în parchet cică e ceva din asta cu acoperire doar nu credeți că îl duce debla surori la nivel de conducere doar nu se expune el

  Răspunde
 • avatar of justitiarul
  justitiarul
  7 aprilie 2020 23:21

  Domnul Horea e o persoana dinamica il cunosc din intalnirile din minister e un om cu caracter plus ca are langa el pe Lenuta o persoana deosebita la un nivel proesional deosebit si pentru cei care scrieti tot felul <clanul varvari etc Lenuta e din familie cu 7 frati toti sunt deosebiti lucreaza zi noapte fiecare in domeniul lui va rog inainte de a scrie tot felul verificati sunt o familie deosebita plus ca smecherasul adica Alexandru despre care sunt atatea aberati e un baiat deosebit as vrea sa il cunoasteti toti sa vedeti ce suflet are intradevar vizita parchetul deoarece a studiat dreptul de acolo are o caracterizare deosebita isi iubeste familia si ceea ce face eu va recomand tuturor celor care aduceti tot felul de aberatii facetile io vizita acestui clan varvari si o sa ramaneti profund impresionati cand o sa vedeti cu ce ospitalitate va vor primii parintii lor incercati si pe urma scrieti

  Răspunde
 • bravo lor !!!!! vad ca defapt articolul e despre HOREA TIMIS si voi comentati de clanul varvari .Bai nesimtitilor voi stiti cat lucreaza familia aia?mergeti si vedeti de la mic la mare toti cu activitate si inca ceva tot ceea ce au merita am avut ocazia sa le trec pragul firmei mau respectat mau servit miau explicat ce si cum bai oameni trezitiva cum cineva face ceva cum hoti excroci etc Alexandru e cel mai mare acolo e baiat destept si daca are relatii cum scrieti voi are pentru ca e un domn sa stiti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie