[ACTUALIZARE 2] S-a deschis un DOSAR PENAL vizând agresiunea viceprimarului comunei Hălmăgel, Adrian-Florin Tat, împotriva vecinului său. Din nefericire pentru „bunul mers al Justiției”, de caz se ocupă Secția 10 de Poliție Rurală Gurahonț…

halmagel1
Distribuie:

 

Conflictul dintre viceprimarul cu apucături de vătaf al comunei Hălmăgel, Tat Adrian-Florin și vecinul său, Baciu Ioan-Mironel e departe de a se fi încheiat – mai precis, din punct de vedere juridic, de abia acum începe: s-a deschis Dosarul penal cu nr. 189/P/2021 și a fost repartizat spre cercetare la Secția 10 de Poliție Rurală Gurahonț, de unde, procedural, vorbind, va merge la Parchetul de pe lângă Judecătorie, apoi la Judecătoria din aceeași comună, după care va ajunge în instanță tot acolo, apoi la Tribunalul Arad – unde probabil va fi judecat corect și cu celeritate… ca orice faptă de „loviri și alte violențe” comisă de , nu-i așa?, apolitici.

„Într-adevăr, soluția acestui conflict, identificarea și pedepsirea vinovaților nu trebuie să fie date de către opinia publică, ci de organele abilitate.” – concluziona partidul său în comunicatul de presă / drept la replică / semn de solidaritate pe care, chiar în ziua în care ieșirea dementă a vicelui a fost făcută publică (vezi mai jos întreg  comunicatul) – doar că de partea cealaltă, evenimentele post-factum nu stau așa de „indiferent” și nici „ca-n gașcă”. Tânărul agresat împreună cu toată famila e tot în ghips, nu poate să lucreze, și-a scos certificatul medico-legal care atestă că a fost bătut-măr, și-a luat avocat și, de câte ori iese din casă sau se uită la telefon, e amenințat de maniera „Am primit «N» vorbe aiurea cum că «mă joacă el pe mine”, că îl susține primărița (Mihaela Banci – dacă cumva n-ați auzit) și partidul. Prezidează, în continuare, ședințele de Consiliu Local și se comportă ca și cum i s-ar fi întâmplat lui ceea ce mi s-a întâmplat mie, pozând în victimă”. 

Cei care cunosc bine „microcosmosul” altfel superbei comune (dacă ne referim strict la ea ca la o „așezare geografică”) spun că „aici e ceva obișnuit să se întâmple de astea… și la fel de obișnuit e să nu se mai întâmple nimic după aia” – și n-avem cum să-i contrazicem, căci nici noi n-avem, printre documentări, vreun caz rezolvat de Secția 10 de Poliție Rurală Gurahonț… probabil cel mai trist destin pe care poate să-l aibă un dosar… de orice fel ar fi acesta!
Asta neânemnând că nu-l vom urmări cu atenție!…

 

……………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (19 mai, 2021) Viceprimarul AGRESIV al comunei Hălmăgel, liberalul TAT Adrian-Florin și-a mai luat o găleată de lături în cap după ce, LA NIVEL NAȚIONAL, s-a dat drept VICTIMĂ a șirului de violențe pe care le-a comis împotriva familiei vecinului său

Postul național de televiziune România TV a preluat de pe criticarad.ro cazul prezentat ieri și, sub titlul „Viceprimar PNL, acuzat că i-a rupt mâinile vecinului său şi i-a agresat mama. Caz şocant în Arad” a publicat azi-noapte ceea ce s-a mediatizat începând cu ora 21.00, la emisiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul culminant”.

Viceprimarul comnunei Hălmăgel, Tat Adrian Florin s-a mai ales cu o găleată de lături în cap după ce a intrat în direct și a venit cu varianta că EL E PARTEA VĂTĂMATĂ.

„Am fost agresat de această persoană. Mi-a lovit copilul de 14 ani, mie mi-a dat doi pumni. Am probe. Fractura de la mâna dreaptă a făcut-o după ce m-a lovit. Am căzut inconștient. Am ajuns la spital. Am certificat medico-legal, am toate documentele. Am încredere în justitie ca se va face dreptate. Am depus plangere chiar în aceeași zi. Domnul cu tatăl lui au fugit”, a povestit viceprimarul la România TV.

Așa cum anticipam când am aflat (de la victimă) că RTV va prezenta subiectul la o oră de maximă audiență, mult mai vizibilii colegi ai noștri de la Sud au „spălat pe jos” cu noua vedetă a ciumegărelii din Țara Moților…

Vezi de la minutul 27 încolo dialogul dintre moderator și viceprimarul Hălmăgelului:

 

(Menționăm, deși nu e neapărat obligatoriu, că n-am discutat cu redactorii RTV și cu atât mai puțin cu Victor Ciutacu despre preluarea subiectului – articolele noastre sunt „la liber” din acest punct de vedere… nu e nevoie să ne sune nimeni dacă dorește să ne preia un subiect de pe site. Și dacă ne-o fi sunat cineva și n-am răspuns, e pentru că ieri ne-au sunat prea multe numere de telefon necunoscute ca să putem răspunde la toate…)

În ordinea firesc-juridică a lucrurilor, Baciu Ioan Mironel a fost re-operat ieri de un ortoped de la Spitalul Județean Arad (mai priceput decât cel de la Brad), după ce și-a efectuat radiografiile la mâinile rupte:

radiografie baciu

De asemenea, s-a prezentat la medic în vederea eliberării concediului medical, iar acesta i-a recomandat, într-o primă fază, 14 zile de „zăcut sub tratamente”:

baciu cm

…urmând ca astăzi să își scoată Certificatul medico-legal de la Laboratorul SCJUA și să înainteze, prin avocatul ales, plângerea penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, ca victimă a infracțiunilor de loviri și alte violențe, violare de domiciliu și distrugere (cel puțin).

baciu halmagiu

Și viceprimarul Tat Adrian Florin și-a angajat un avocat și, dacă e să ne luăm după „vitejiile defensive” pe care le-a etalat la RTV, va depune și el o plângere penală împotriva lui Baciu Ioan Mironel (dacă însă le luăm după… ce știm noi, liberalul luptă din răsputeri și prin toate mijloacele să se împace cu vecinul său)… așa încât, mai ales dacă neagă probele existente împotriva a ceea ce declarat public, vom reveni cu dovezi CLARE și INDUBITABILE că minte când pozează în victimă.

………………………………………………………

EDITARE ULTERIOARĂ – ora 16.00

La ora 15.33, Partidul Național Liberal, filiala Arad a transmis un (fel de) comunicat de presă, menit „să-i sară în apărare” membrului său… „rănit” mai mult în orgoliu, după cum se poate observa în fotografiile trimise prin email redacțiilor locale și centrale:

foto halmagel 1

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Adrian Florin Tat, viceprimar al comunei Hălmăgel face precizări legate de conflictul apărut în media

Conflictul de la Hălmăgel a luat o amploare județeană și națională. Un conflict exploatat mediatic, de la distanță, fără a se respecta principiul de a asculta ambele părți. Pe această cale, Adrian Florin Tat, viceprimar al comunei Hălmăgel și una dintre părțile implicate în conflict, afirmă că, de fapt, agresorii sunt cei care se plâng că sunt victime.

„Disputa, atât cea verbală cât și cea fizică, s-a desfășurat în fața casei mele. Dacă eu aș fi fost agresorul, atunci ce căutau presupusele victime în fața casei mele. De fapt, după o dispută verbală, eu am fost cel lovit și zgâriat, după cum se vede în poze. Nu doresc să intru în amănunte și cred că acest conflict trebuie rezolvat de organele de anchetă, nu prin presă și pe considerentul că cine strigă mai tare are dreptate”, a afirmat Adrian Florin Tat.

Într-adevăr, soluția acestui conflict, identificarea și pedepsirea vinovaților nu trebuie să fie date de către opinia publică, ci de organele abilitate.

19.05.2021
Departamentul de Comunicare al PNL Arad

………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (17 mai, 2021) Viceprimarul comunei Hălmăgel, liberalul TAT Adrian-Florin, i-a rupt mâinile vecinului său, i-a agresat atât părinții cât și pe propria sa mamă… și toate acestea pentru că, în opinia sa, ATÂT STRADA CÂT ȘI ÎNTREAGA COMUNĂ SUNT PROPRIETATEA SA… cel puțin când se-mbată!

Tat Adrian-Florin este viceprimarul comunei Hălmăgel, după ce a fost ales ca și consilier local la alegerile din septembrie, 2020, iar noua sa funcție pare a-i fi luat mințile cu totul… din moment ce sâmbătă – probabil cu prilejul „micii relaxări” – a izbucnit într-un acces de furie și violență cum rar… foarte rar am auzit să se petreacă în „mediile vagabonțești” cunoscute ca atare!
Pe fondul unor conflicte pe cât de vechi pe atât de absurde într-o lume cât-de-cât normală, Adrian-Florin Tat a devenit cel mai notoriu bătăuș din zonă și, iată, de acum încolo va fi „încoronat”  cu un dosar penal de-a dreptul rușinos, după ce i-a rupt mâinile vecinului său, a agresat-o atât pe mama acestuia cât și pe propria sa mamă… și toate acestea pentru că, în opinia sa, ATÂT STRADA CÂT ȘI ÎNTREAGA COMUNĂ SUNT PROPRIETATEA SA!

Despre această stradă vorbim în primul rând:

strada halmagel

(scuzați cățelul – el n-are nicio treabă!)

Baciu Ioan-Mironel este vecinul de vizavi de casa în care locuiește, are 29 de ani și, urmare a unui conflict spontan (nici pe departe primul) pornit de la o cauză banală – și-a parcat autoturismul în fața casei – derulat duminică, 16 mai, s-a ales cu ales cu ambele mâini rupte (dreapta fracturată în două locuri, iar stânga dislocată și cu ligamentele afectate).

baciu mironel

Ceea ce urmează este transcrierea mărturiei audio pe care partea vătămată ne-a trimis-o duminică (nefiind în stare să scrie cu ambele mâini în ghips):

„Conflictul dintre mine (și nu doar cu mine – ci și cu toți care locuim pe strada respectivă) și domnul viceprimar a început chiar după punerea lui în funcția de vice – acum 8-9 luni și s-a accentuat în ultimele 6 luni. Domnul vice susține, cu tot adevărul în mână, că locul respectiv, din stânga drumului public, este al dânsului – iar cine calcă pe partea sa de drum îi încalcă proprietatea privată…Noi nu credem că este normal ceea ce susține domnul vice. În fața casei domnului vice mai există și alte terenuri private – dânsul susținând că el e singurul care are acces ca terenurile respective. Seară de seară, mașina sa este parcată în drum… dânsul susținând că atât terenul cât și drumul sunt ale sale. Toată lumea încearcă să-l lămurească că acel teren și, mai ales, drumul, nu are cum să fie al său – dar dânsul susține CU MĂREȚIE că nu este adevărat, obturând facilitatea altora de a avea acces la acesta.

Discuția dintre mine și tatăl domnului Adrian Tat Florin, Tat Traian a început ieri (sâmbătă – n.n.), în jurul orei 14.00, când a început să facă mai multe lucrări la un șasiu de remorcă pe spațiul public… să taie cu flexul și așa mai departe – eu și cu tatăl meu atrăgându-i atenția că nu este normal ca aceste lucrări să le facă în spațiul public, deranjând ordinea și liniștea publică și obstrucționând  accesul la spațiul public. Tatăl domnului vice, este la fel de «plin de el» și, la fel de măreț, susținând că nu îl interesează dacă sunăm la poliție, că fiul său este viceprimar, că are putere, că are bani și nu-l interesează de amenzi. Am încercat să îi explicăm că nu e corect și nici normal și așa mai departe. Tăind cu flexul un cablu din tablă din fier, a ridicat flexul, în priză fiind, asupra tatălui meu, iar eu fugind foarte repede, ca să ne apărăm, i-am scos flexul din priză – la care el m-a amenințat că, dacă mai o singură dată îl mai scot din priză, îmi va tăia oarece… îmi dă în cap, mă bate și așa mai departe. Dânsul l-a introdus din noi priză, tot pe spațiul public, a pornit încă o dată flexul, iar eu l-am mai scos încă o dată – nepotul tatălui domnului vice însuși  fugind, și el, și scoțând din priză rola din priza alăturată. Văzând că nu mai are curent , a luat un ciocan și un levier, ridicându-le asupra tatălui meu – la care am intervenit: STOP, ATENȚIE! Deja e o problemă gravă: nu-i normal… și așa mai departe – noi explicându-i că suntem în spațiul public – el spunând că suntem în terenul lui…. că nu avem voie. Apoi am întreținut o discuție pe un ton mai ridicat, încercând să-l lămurim că nu este așa – după care au intervenit injuriile și agresivitatea. 

tat adrian florin

(Tat Adrian-Florin.)

Când a ajuns vicele respectiv acasă – foarte agresiv (eu având mașina parcată în fața porții)… presupun că într-o stare foarte avansată de ebrietate… cred că era sub influența băuturilor alcoolice plus cine mai știe ce… era într-o stare foarte agitată… nu-mi pot da seama de la ce, fiind extrem de nervos, buzele i se albeau… deci nu mi-am putut explica asemenea situație și fenomen – rămânând uimit de un comportament pe care nu l-am mai văzut până acuma: foarte, foarte agresiv! Și-a îmbrâncit nevasta, luându-i din mână cheile de la mașină, încercând să-și bage mașina în poarta mea – spunând că el își bagă mașina și tractorul în curte la mine.

Eu cu taică-meu și cu maică-mea am ieșit în curte ca să-l lămurim să înceteze… discuții, discuții, discuții – la care el s-a năpustit asupra mamei mele aruncând-o pe jos (aveți și pozele cu vânătăile pe care i le-a produs), a picat, s-a lovit, are și o mică rană la cap… la ceafă… cum a căzut.

agresiune halmagel

După ce a împins-o pe maică-mea  pe jos, taică-meu a sărit repede să o ridice, să vadă ce și cum, m-a îmbrâncit, smulgându-mi ceasul de pe mână, rupându-mi-l în două și disclocându-mi umărul stâng… rupându-mi mâna. În căzătură mi-am rupt și un deget de la mâna cealaltă… iar în picaj… nu mai rețin exact amănuntele… cum m-a îmbrâncit, eu zgâriindu-l cu mâna, cu unghiile… nu mai știu, pe ureche… în jurul urechii, presupun.

După ce m-am ridicat de jos, tatăl domnului vice m-a agresat cu o lopată… lopata fiind la îndemână. Nu a dat la momentul respectiv cu lopata în mine, lovindu-mă cu pumnul… piciorul… nu mai rețin ce, fugind apoi, iar el alergându-mă cu lopata. Am fugit exagerat de tare, scăpând de dânsul cu frica să nu arunce cu lopata după mine… să mă lovească în cap (că probabil acolo se încheia totul), intrând prin niște grădini private și sărind peste un gard ca să revin apoi pe proprietatea mea, prin spatele curții, ca să-mi salvez mama, tata, casa și pielea. Ajungând repede în curte, strigându-l pe taică-meu: «Tată, hai repede că-i problemă!” Ce problemă? «Mi-am rupt amândouă mâinile.»
Mâna dreaptă era foarte umflată, degetul rupt, cu încheietura care acum e pusă în ghips… e foarte dureros… mâna stângă din smucitură… ceasul rupt… abia mi l-am recuperat și așa, spunându-i la tata «Du-mă repede la spital!» durerile erau foarte mari!
În timp ce mă ducea la spital, a sunat și la Poliție, polițistul spunând  «Stai, nu fugi că o să vină poliția!» Am explicat că n-am după ce să stau, fiind foarte grav rănit, amețit, tulburat…

La urgențe când am ajuns, având tensiunea 175 cu 110 (s-au și speriat doamnele de acolo) am efectuat o radiografie. Mâna dreaptă mi-a fost pusă-n ghips, constatându-se dublă fractură, umărul stâng  dislocat, momentan neputându-se interveni asupra lui fiind foarte inflamată clavicula, am venit înapoi acasă… Fiind în starea în care eram, n-am mai putut să mă deplasez la postul de poliție… iar astăzi (duminică – n.n.) stând acasă și recuperându-mă cât-de-cât și abia putând să mă hrănesc singur… nu m-a contactat nimeni.

DOSARUL PENAL este în curs de constituire

„Momentan suntem la stadiul în care mâine (azi -n.n.) o să mă duc la Medicina legală, o să consult un specialist… din câte am înțeles probabil o să fie vorba despre o operație la umărul stâng, cum e dislocat… Trebuie să discut și la serviciu – sunt de meserie mecanic… să vedem ce se întâmplă acolo… să înțeleagă și dânșii ce problemă am… Probabil că o să se impună un concediu medical și așteptăm să vedem ce se întâmplă.
Eu o să fac toate demersurile posibile și legale, să acționeze organele statului asupra cazului – pentru că nu se poate ca așa ceva să se repete… să supraviețuim cu un vecin care are un comportament deviant și foarte periculos, agresându-și până și nevasta, parcându-mi mașina în curte, înjurând încontinuu – și el, și tatăl lui, apoi, în toată învălmășeala aceea, urmărind stupefiat cum un om se poate transforma într-un monstru, lovind-o până și pe mama sa.”

Dacă domnul vice are o altă viziune asupra a ceea ce s-a întâmplat în după-amiaza de sâmbătă, 15 mai, sau dacă dorește să ne bată și pe noi pentru „nerespectarea dreptului la proprietate”, n-are decât să ne sune, să ne scrie sau să ne caute personal – vom fi la fel de echidistanți în a-i promova filosofia de viață cum suntem cu toată lumea… și chiar abia așteptăm să-i publicăm punctul de vedere.

Categorie: Știri
Etichete: baciu ioan mironel, halmagel, primaria halmagel, Romania TV, Secția 10 Poliție Gurahonț, stiri arad, Tat Adrian-Florin
Distribuie:
Articolul anterior
„Unii plătesc pentru toți” – un roman DIN INTERIOR despre corupția din justiție și medicină la ARAD
Articolul următor
Se împlinesc 70 de ani de la Deportarea în Bărăgan. Puținii supraviețuitori se întâlnesc la „Pădurea Verde” din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie