[ACTUALIZARE] Dacian Henț și „John din Alfa” – doi dealeri de iarbă proastă care au îmbogățit folclorul arădean cu povești despre tâmpiți

iarba1 1
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

Luni, 6 ianuarie, pe la 7 și jumătate seara, visul frumos al lui Dacian Henț (35 de ani, născut în comuna Craiva), în care se făcea că el era un dealer de ganja despre care „garda habar n-are, că e fraieră”, el fiind un „băiețaș care trăiește din combinații și e respectat de lume” s-a terminat… spectaculos de nașpa… în „buricul Aradului”, la Podgoria: cu urmăriri printre blocuri, împușcături, descinderi cu mascați în casa maică-si, de pe Griviței din Confecții, la „depozitul de marfă”, reținere, interogatoriu și, ulterior, arestare.
A fost un flagrant organizat „la minut” de polițiștii SCCO Arad, care-l aveau pe Henț pe hartă, pe laptop și pe ceasul de la birou încă de când și-a cumpărat cele 5 semințe de pe net și le-a plantat undeva pe Valea Mureșului… loc secret… mă-nțelegi… nimeni nu știe unde, în afară de pe cine interesează.

Ceea ce vindea el era marfă proastă… niște bălării cu parfum de THC… și tocmai de aici i s-a tras

Cînd vine clientul la tine să-ți returneze marfa și să-ți ceară banii înapoi, că „băi, frățioare… io n-am văzut avioane roz, nici n-am vorbit cu dacii și romanii… ceea ce vinzi tu e bullshit!”, să știi că mai ai puțin (foarte puțin) până ce cariera ta de dealer, furnizor sau ce credeai tu că ești, s-a terminat. Oficiul pentru Protecția Consumatorului de Iarbă are, la noi în țară, biroul la Poliție… iar spre deosebire de patronii de baruri care-ți bagă apă-n votcă sau de administratorii de marketuri care nu observă părul din pită, țeparii de ganja chiar o pățesc!
Cum a pățit-o Henț e de manual… o clasică între clasice… aproape că zici că seamănă cu oricare caz îndosariat de DIICOT și deferit, nu-i așa?, Justiției: imediat după ce clientul nemulțumit i-a dat „pas” pe motive de „mangleală”, polițiștii l-au prins „dealerul beta”… unu John din Alfa, care cumpăra de la Henț en-gros cu 25 de lei gramul și-l vindea en-detail cu 50… desigur, în Alfa. Pierdut cu firea și fără prea mult caracter, cum se întâmplă în toate cazurile (excepții nu există aici), John din Alfa a dat în gât tot… iar din informațiile sale, polițiștii au pus-o de-un dosar – pentru că exact asta trebuie să facă la serviciu – și l-au făcut „colaborator sub acoperire”.

Dumnezeu nu-i protejează pe proști!

„În continuarea cercetărilor din dosarul penal 9D/P/2017, întrucât existau date certe că urmează ca în zona Podgoria, din mun. Arad, urmează a se desfășura 0 tranzacție de droguri, în jurul orelor 19.30, ne-am  deplasat în zona respectivă. În această locație, l-am observat pe numitul HENȚ  DACIAN (…) domiciliat în mun. Arad, str. Barbu Lautaru,  nr.34, (…), care s-a întâlnit cu colaboratorul sub acoperire S.G. După 0 discuție de câteva minute, S.G. a efectuat semnul convenit anterior, iar în momentele imediat următoare am procedat la somarea acestuia. În acel moment, numitul Henț Dacian a luat-o la fugă, în urmărirea acestuia pornind mai mulți ofiteri” – scriu polițiștii în Procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante depus la dosar.
Partea (cumva) amuzantă a filmului ăstuia rezidă din aceea că, stând în stație la Podgoria și așteptândul-l pe John din Alfa să-i dea banul pe marfă, Henț s-a întâlnit cu doi dintre lucrătorii de la „Crimă Organizată”, pe care îi cunoștea din alte aventuri asemănătoare – dar n-a făcut gestul (simplu și firesc pentru un „băiat deștept”) de a scăpa de „mort”, aruncându-l în coșul de gunoi, în tramvai… ceva firesc pentru un dealer vechi… de unde se vede, încă o dată, că Dumnezeu nu-i protejează pe proști.

„După o urmărire care a durat  aproximativ un minut, acesta a dispărut între blocurile din zonă. Asupra colaboratorului sub acoperire (respectiv John din Alfa – n.n.) a fost gasită 0 pungă de plastic transparentă în care se afla un pachet învelit în folie de aluminiu conținând substanța vegetală de culoare verde oliv cu miros înțepĂtor, despre care afirma ca a primit-o de la HENȚ DACIAN, înmânându-i în decontul acesteia suma de 1.200 lei.
Deplasându-ne pe strada Griviței nr.75, din mun. Arad, locație cunoscută  ca fiind folosită de către HENTȚ DACIAN pentru depozitarea drogurilor, am intrat în incintă, unde l-am găsit pe HENT DACIAN împreună cu prietena acestuia (…) procedand la imobilizarea acestora. Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestuia, a fost gasita suma de 1200 lei  (inseriată anterior prinderii în flagrant, conform procesului verbal de inseriere), despre care HENT DACIAN ne declara ca a primit-o de la colaborator în schimbul drogurilor.
În continuare am procedat la efectuarea perchezitiei domiciliare în continuarea prinderii în flagrant, ocazie cu care a fost întocmit un proces verbal de percheziție.

Substanța în cauză a fost testată cu testul MMC, reacționând pozitiv pentru canabis, fiind ridicată în vederea cercetărilor și sigilată cu sigiliul MAl 19099” – scrie în PV.

Două faze minunate s-au petrecut în timpul anchetei de la Poliție

Prima: în birou, la declarații (narațiune tip P.F.) Întreabă polițistul: De unde ai marfa? Henț: Mă plimbam cu câinele pe Valea Mureșului… pe la Conop… Odvoș gen (cum se plimbă orice băiețaș din Confecții… pe la Conop, Odvoș… clar !- o pufnit unu) și câinele o mirosit ceva ce nu semăna cu altceva și io m-am dus după el și am găsit o plantație de marijuana! La care polițstul: Bă, da ce câine ai tu, frate, că ni-l trăbă nouă!… Minunat câine! Oricine de pe lumea asta ar vrea așa câine… cred că de aia l-au și arestat, cu ură: le trăbă câinele!

Faza doi: tot în timpul interogatoriilor: „Bă, mă-ta știi că-i bolnavă psihic… că doar stai în casa ei… de ce dracu nu i-ai dat lu mă-ta iarbă?… Uită-te și pe Digi Life… or zis doctorii că iarba-i mai bună ca xanaxu!” – zice omul statului… iar în ceea ce privește părerea mea proprie și personală despre cazul „Henț & John din Alfa” îi exact asta:  pentru comiterea păcatului ăsta și-o luat arest – că nu i-o dat lu` mă-sa ganja!

……………………………………………………………..

[COMUNICAT DIICOT] (7 februarie, 2017) Arădean, prins în flagrant în timp ce vindea 70 de grame de „iarbă”. Acasă i-au mai găsit 5 kilograme. A fost arestat

La data de  06.02.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  HENȚ DACIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că la  data de 06.02.2017, inculpatul Henț Dacian a fost surprins în flagrant, în timp ce comercializa  cantitatea de 70 gr.cannabis, în schimbul sumei de  1200 lei.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuată la locuinţa inculpatului a fost găsită şi ridicată  cantitatea de 5 kg cannabis, ce era destinată comercializării către multe persoane de pe raza municipiului Arad.

La data de 07.02.2017 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a  inculpatului pentru  o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Categorie: Investigații
Etichete: dealer, diicot, Hent Dacian, iarba, SCCO
Distribuie:
Articolul anterior
[LISTA LUI BRUNO] Maestrul Dorin Frandeș – despre partea sonoră a universului său… al tuturor: „Dumnezeu nu ne-a creat pleoape la urechi”
Articolul următor
„Dume” marca Falcă: monumentul pe care nu l-a văzut nimeni este pe cale de a fi amplasat… oriunde… numai scandal să iasă!
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

dosar1

Ce avem noi aici? Doi POTENȚIAL-PENALI în funcții publice avem: Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea sunt cercetați de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Arad în Dosarul Penal 2337/P/2018… de care, probabil, se va alege PRAFUL

  „Războiul civil” dintre fostul președinte (interimar) al CJ Arad și director executiv al ADI Deșeuri, Adrian Țolea și președintele CJA, Iustin Cionca, respectiv vicepreședintele Sergiu Bîlcea a intrat, oficial,…