[ACTUALIZARE] Gheorghe COȚOFANĂ a fost REVOCAT din funcția de CONSILIER al Ministrului Sănătății… cum era și normal – iar din TĂMBĂLĂUL ăsta ne-am ales cu NIMIC, în afară de o POEZIE URÂTĂ de toată FRUMUSEȚEA!

cotofana colaj
Distribuie:

 

Gheorghe Coțofană a stat puțin… foarte puțin pe site-ul Ministerului Sănătății ca și membru al cabinetului ministrului Victor Sebastian Costachede pe 5, până pe 21 decembrie… iar din fericire pentru sănătatea tuturor, în aceste 17 zile nu s-a întâmplat absolut nimic.

Habar n-avem – și nici nu suntem curioși de vreo diplomă pe temă – dacă lecturarea articolului nostru i-a transmis mesajul potrivit ministrului Costache, dar, în orice caz, la o zi după apariția dezvăluirilor noastre îmbrăcate în pamflet (ca Arthur Fleck în Joker – că altfel nu merge cu ăștia), Gheorghe Coțofană a fost revocat din demnitatea de consilier onorific printr-un text a cărui formulare ne place în mod deosebit prin caracterul ei pe cât de „telegrafic”, pe atât de sentențios, tăios-amenințător… cum trebuie să fie un text de DAT AFARĂ PE CINEVA pentru că te-a prostit:

„Călin Ciontu și Gheorghe Coțofană au fost revocați din funcțiile de consilieri onorifici de către ministrul Sănătății.
Consilierii onorifici care vor fi numiți în funcție de ministrul Sănătății vor prezenta documente din care să reiasă că îndeplinesc criteriile de integritate.” – este „bijuteria stilistică”  publicată pe site-ul ms.ro. 

„Ministrul Sănătății și-a revocat doi dintre consilierii cu probleme penale, informează Hotnews. Medicul Călin Ciontu, judecat pentru 66 de acte de luare de mită, și avocatul Gheorghe Coțofană, condamnat definitiv pentru evaziune fiscală, au fost șterși vineri seara de pe lista consilierilor lui Victor Costache, care apare pe site-ul Ministerului Sănătății.” – au scris și colegii de la Libertatea… ei povestind pe larg și despre „celălalt Coțofană” trimis la plimbare, Călin Ciontu.

Din apropiatul pentru noi, dar îndepărtatul pentru ei oraș Curtici (sau de cine știe unde locativ vorbind), Coțofană a aflat de excludere și – desigur! – a dat vina pe noi… dedicându-ne și (un fel de) poezie care, deși urâtă (în sensul că se urăște pe sine la fel de mult ca pe toată lumea) are frumusețea ei și merită să iasă din anonimitatea paginii personale a autorului din motive ce de-acum nu mai țin de jurnalismul cotidian, ci de cultura universală.

Reproducem textul lui Gheorghe Coțofană exact așa cum apare pe pagina sa de Facebook 

(fără să ni se fi cerut asta nici măcar aluziv, anticipând, totuși, solicitarea unui DREPT LA REPLICĂ știind foarte bine cu cine avem de-a face… dar în primul rând pentru valoarea sa literară: dacă-ți plac Poeții blestemați, literatura decadent-ezoterică la modă în Secolul XIX, ești adeptul esteticii urâtului, fan al autovictimizării transformată în blestem la adresa lumii și vieții în general și ai scris și tu de astea când erai mai mic… dacă ești mai „loco”, așa, și îți plac dramele isteric-sudiste consumate la graniță și horcăite public – ei bine, ai ce citi și o să-ți placă!):

„ZIARIȘTII MORȚII

Sunt unii ziariști ca o infecție nosocomială. Toxici, aducători de boală și suferință, promotori ai unor morți anunțate. Trăiesc doar din ratingul știrilor morbide, pe care de cele mai multe ori, ticălos le provoacă. Sub aparența protejării interesului public, a moralității, vin și dărâmă orice construcție onestă cu speranța să mai obțină niște morți sau măcar mari mutilați pentru știrile de a doua zi. O spun din perspectiva omului care a trecut printr-un cancer laringian. A celui care a suferit o traheotomie, a celui care a suferit o laringectomie totală. A celui care a trecut prin 35 de ședințe de radioterapie. A celui care a făcut o citoliză hepatică din cauza morfinei care nu mai reușea să atenueze durerile, ajungând aproape în pragul trecerii, ba chiar al renunțării voluntare și pe care oameni care au trecut prin așa ceva sau au avut soți, soții, părinți, copii m-au întors din drumul fără de întoarcere și mi-au dat puterea și convingerea că pot să ajut. Ceea ce am și făcut în ultimii doi ani. Fără laringe, fără corzi vocale, cu o stomă traheală permanentă – gaură în gât pentru cei mai docți dintre pământeni… Devin din ce în ce mai străin și mai ciudat în interrelaționarea socială actuală … Un canceros mutant, cu o dizgrațioasă stigmă a bolii, o traheostomă greu de privit și suportat de prea finele și elevatele creaturi ale jurnalismului morții ! Să le strice zen-ul și inner-beauty-ul atât de cultivat, un dinozaur handicapat și diform, din vremuri ce par demult apuse e prea mult chiar și pentru îngăduitoarele lor interese mercenare „i-liberale”!

Faptul că am creat o organizație de tip grup suport pentru persoanele laringectomizate nu contează !

Faptul că am creat conexiuni interne și internaționale în sprijinul pacienților români laringectomizați nu contează !

Faptul că am reușit să influențez politica față de piața românească a celui mai important producător mondial de dispozitive medicale pentru laringectomizați nu contează !

Faptul că laringectomia totală duce la pierderea vocii, a gustului, a mirosului, deci calitatea vieții supraviețuitorului este mult scăzută, și prin politici de sănătate coerente ar putea fi îmbunătățită fără vreun efort bugetar semnificativ nu contează !

Multe alte fapte nu contează !

Cei din proximitatea acestui subiect – refer la cancerele ORL și problemele conexe – care cunosc ce am reușit să construiesc în ultimii doi ani contează !

Care sunt activitățile de advocacy făcute de ZIARIȘTII MORȚII pentru creșterea șanselor celor cu afecțiuni oncologice ? Nu îi interesează alinarea suferinței ci doar promovarea ei grotescă pentru un iluzoriu rating !

Sunt unii ziariști ca o infecție nosocomială …

Mercenari ordinari …

Celorlalți, onești și profesioniști, le urez sărbători fericite!”

Mă abțin să-i răspund punctual domnului Coțofană la textul ăsta din SIMPLUL și MARELE MOTIV că la o poezie nu se răspunde punctual!

Doar un tradițional-de-graniță „Sărbători fericite și ție și în primul rând SĂNĂTATE,  baștane înțelept care ești tu pentru fanii tăi!” (Și să nu mai publici nimic serios despre tine când ești beat… dacă-mi permiți un sfat „ca-ntre poeți”: chestiile astea n-au valoare literară decât dacă-s postume!)

În schimb, mult mai cinic decât noi, se comportă cu Gheorghe Coțofană Ministrul Sănătății însuși:

cotofana revocat

 

………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (20 decembrie, 2019) Vai, dar ce ONOARE pe curticeni în special și pe „BOEMA din servicii” în general: Gheorghe Coțofană este CONSILIER al Ministrului Sănătății… „pe probleme de țuică și sarmale”!

Orice ți l-ai fi imaginat pe Gheorghe Coțofană – dacă-l cunoști (dacă nu, încă nu-i târziu s-o faci: n-ai văzut așa ceva în viața ta… ți-o garantez!) în afară de consilier în Ministerul Sănătății… „decât maxim pe probleme de țuică și sarmale” (dacă cumva există departamentul ăsta… dar, la cum îi cunoaștem cu toții încă de mici, aproape sigur EXISTĂ)! Noi îl cunoaștem (suficient încât să ne permitem o evaluare… de un 8.50 cinstit”) pe Gheorghe Coțofană de două ori am și băut cu el (mai mult acompaniindu-l… că nu ne putem ține după asemenea maeștri! – dacă vreți amănunte, accesați ARTICOLUL ASOCIAT) – și i-am fi dat șanse să ajungă aproape oriunde își dorește el să ajungă… însă în niciun caz nu ni l-am fi imaginat în postura de OFICIAL în Ministerul Sănătății: nici măcar ca și consilier onorific la ministrul Victor Sebastian Costache!

Nu trebuie să fii „profilerul poliției” sau Alexandru Cumpănașu ca să-ți dai seama de asta – numai răsfoindu-i profilul pozele de pe profilul afișat public sau dând search pe Google cu numele său alăturat atributului EXCLUS. Orice funcție ai fi putut inventa pentru acest… să-i zicem așa, repede? „Boem al lumii obscure din Justiție – la pachet cu nevastă-sa”… de oricâtă imaginație hiperbolizantă ai da dovadă, oricât de beat ai fi, „Gheorghe Coțofană – consilier în Ministerul Sănătății” nu ți-ar fi trecut prin cap nici ca „glumă de masă”… nu știu… mai degrabă „Nicu Ieran consilier în Ministerul de Interne”… că măcar știe să ia pulane… Lavinia Coțofană – consilier la „Intelligence-ul lui Coldea”… că măcar se cunosc!
O GLUMĂ LIBERALĂ mai reușită ca asta, n-au inventat nici cei mai vajnici PSD-iști! Nici măcar numirea lui Gheorghe Stoian ca prefect nu-i mai tare ca poantă (e mai tâmpită ca efect, dar nu-i de râs.. ca asta!)

Curticean prin alianță, aciuat la graniță după ce a epuizat tot centrul țării, fost avocat renegat de breaslă după ce a făcut de rușine profesia fiind condamnat definitiv la patru ani închisoare cu suspendare pentru o evaziune fiscală de 102.000 euro, plantat de fosta securitate în ambianța unor personalități pe care le mai toarnă și acum dacă ai răbdare să-l frecventezi, nevorbitor de nicio limbă (mai nou… dar își revine el, ceea ce ne dorim cu sinceritate!) și, nu în ultimul rând, soț-siamez al Laviniei Coțofană – la fel de celebră ca și el, dar mai pragmatic-destructivă (poate ai auzit de „ultima ispravă” a acesteia la Primăria Capitalei) – el e „omul care le trebuie” ca Sănătatea Națională să își revină: adică să-și revină la loc… ca bețâcu` cela mahmur non-stop la care dacă nu-i dai dimineața o ștamplă-două, n-ai ce vorbi cu el despre nimic!

„Honorary Advisor to the Minister of Health of Romania! Lary’s Romanian Voice becomes a powerful voice! Even if they have no vocal cords … – simţindu-se motivat.” – a postat joi, 19 decembrie, 2019, Gheorghe Coțofană pe pagina sa de facebook – dimpreună cu screenshot-ul de pe pagina oficială a Guvernului (altfel cine l-ar fi crezut?! – vorbim despre cei care chiar i-au înțeles mesajul):cotofana sanatate

 

 

gheorghe cotofana

ARTICOL ASOCIAT:

UPDATE (și gata!): Dacian Don: „Coţofană, coţofană, ai trădat multe dintre principiile şcolii, dar nu e nimic!” Coțofană: „EU în garsoniera ta vreodată? Visați!”

Categorie: Pamflete
Etichete: consilieri ministrul sanatatii, Curtici, gheorghe cotofana, sarmale, sotii cotofana, stiri arad, tuica
Distribuie:
Articolul anterior
21 DECEMBRIE, 1989 a rămas în memoria arădenilor ca „Momentul ZERO al REVOLUȚIEI noastre” – iar după 30 de ani este CINSTIT să fim CURAJOȘI și REALIȘTI cu ADEVĂRUL!
Articolul următor
ARADUL – între CIVILIZAȚIE și NEPĂSARE

1 comentariu. Leave new

  • Rog să nu se treacă așa ușor peste lista din screenshot. Acolo există un nume – Sheriff Sultan. Cititorii din Micălaca ar dori să afle care e numele și care e prenumele.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…