[ACTUALIZARE] Vezi ce-a mai rămas din Gemi Center. Cadre demne de un film apocaliptic. Cauza oficială a incendiului – un scurtcircuit [GALERIE FOTO CU DEZASTRUL]

gemi 3
Distribuie:

 

Din locul de joacă pentru copii al complexului Gemi Center de la etajul superior au mai rămas… cadre demne de un film apocaliptic. Focul, conform oficialilor și administratorilor, a izbucnit de la supraîncălzirea unor cabluri electrice urmare a unui scurtcircuit și s-a extins, mistuind tot, ca urmare a faptului că podeaua era căptușită cu covor cauciucat gros. Acesta, fiind o hidrocarbură sintetică, a ars ca un combustibil, extinzându-se pe toată suprafața clădirii, temperatura uriașă a focului topind, pur și simplu, ferestrele și îndoind cornișele. Inclusiv… hidranții au luat foc.

Focarul dezastrului, conform a ceea ce se poate deduce și din fotografii, a fost colțul dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu – foarte aproape de Hotelul Leon.

Scrutcircuit la 2.30 noaptea? Ce se putea supraîncălzi la acea oră, când totul era închis?! – este o întrebare care nu-i lasă în pace pe scepticii care nu cred în această variantă.

Reprezentanţii ISU au declarat că „scurtcircuitul este, cel mai probabil, cauza izbucnirii incendiului care a mistuit 400 de metri pătraţi din acoperişul centrului comercial, fiind distruse nivelul superior al clădirii şi bunurile din interior.”

………………………………………………………

[TITLUL PRINCIPAL] Gemi Center a ars azi-noapte [FOTO]

GEMI CENTER, vizibilul și cunoscutul complex din capătul zonei 300 din Micălaca a luat foc azi-noapte, incendiul fiind anunțat la ISU la ora 2,30. Focul a izbucnit de la acoperișul clădirii și s-a extins rapid și violent, distrugând într-un timp relativ scurt întreaga clădire de pe str. Nicolae Titulescu.

Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la obiectivele din imediata vecinătate – hotelul LEON și benzinăria Lukoil –, evitând, astfel, o catastrofă majoră, după o luptă cu flăcările care a durat mai bine de 4 ore. Cinci echipaje cu 19 pompieri militari şi o ambulanţă SMURD au participat la operațiune.

„S-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD pentru asigurarea personalului propriu. În momentul sosirii forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat și violent la acoperișul clădirii, care după aproximativ 15 minute s-a prăbușit. S-a reușit alimentarea cu apă de la hidranții firmelor din apropiere, pentru că  o parte dintre hidranți nu au fost funcționali sau nu au avut presiunea necesară alimentării autospecialelor. Precizăm că hidranții sunt întreținuți de către Compania de Apă care alimentează orașul”, este declarația maiorului Geogre Pleșca, din partera ISU Arad.

Foto: Radu Bădoiu

 

Categorie: Știri
Etichete: a luat foc, gemi center, gemi micalaca, incendiu, ISU
Distribuie:
Articolul anterior
Doi enoriași din Reșița au încercat să fure din Biserica lui Bupte din Micălaca. N-au știut cu cine se pun…
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Au început pregătirile pentru sărbătorirea „Centenarului Marii Uniri”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…