Adevăratele rădăcini ale Alianței Nord-Atlantice – NATO

nato history real scaled
Distribuie:

Pe măsură ce situația din Ucraina evoluează, propaganda imperialistă continuă să promoveze ideea falsă că NATO (și implicit SUA) este o alianță pentru pace. Această înșelătorie este menținută pentru a încerca să convingă oamenii că situația din Ucraina poate fi redusă simplist la „Rusia rea” de o parte și „SUA și NATO bune” de cealaltă parte. Prin urmare, toată lumea ar trebui să sprijine SUA și NATO și să se opună Rusiei, pentru ca astfel să se aducă pacea pe pământ.


Cu excepția faptului că întreaga istorie a SUA și NATO s-a concentrat pe război împotriva altor țări mai degrabă decât pe pace, această mare minciună este, de asemenea, contrazisă de istoria NATO însăși.

Faptele arată că imediat după ce hitleriștii au capitulat la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cu Uniunea Sovietică jucând un rol principal în înfrângerea lor, anglo-americanii au început să ajute Germania să se reconstruiască din punct de vedere economic și militar.

Germania a fost menită să servească ca un zid împotriva Uniunii Sovietice socialiste, presupusul lor aliat în timpul războiului, acum desemnat drept principalul lor dușman. Acest plan postbelic, care a fost pus la cale deja înainte ca războiul să se încheie, a inclus formarea alianței agresive NATO în 1949, în cadrul căreia un număr de lideri militari ai lui Hitler au jucat roluri-cheie.

Un exemplu tipic este generalul Adolf Heusinger, un ofițer militar de carieră care, odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit parte din personalul de stat major al Germaniei și a contribuit la planificarea invaziilor naziste în Polonia, Danemarca, Norvegia, Franța și Țările de Jos.

Să nu uităm că naziștii au comis împotriva Poloniei una dintre cele mai mari crime cunoscute vreodată de istorie.

19640228 heusingerwithmcnamaraatpentagoncr
GEN Adolf Heusinger, Republica Federală Germania, președinte, Comitetul militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), se întâlnește cu secretarul apărării Robert S. McNamara, dreapta, la Pentagon pentru a discuta chestiuni de apărare legate de NATO.

Polonia a suferit cel mai mare număr de victime raportat la numărul populației în comparație cu orice altă țară europeană, cu un total de aproximativ șase milioane de oameni uciși. Heusinger a avansat rapid în rândurile administrative ale Wehrmachtului și în 1944 a fost numit Șeful Statului Major General al Armatei de către Adolf Hitler.

Astfel, în loc să fie judecat pentru crime de război, Heusinger a devenit consilier în probleme militare pentru Konrad Adenauer, numit primul cancelar al Germaniei de Vest în 1949. Unul dintre primele acte ale lui Adenauer a fost denunțarea denazificării Germaniei și acordarea amnistiei pentru criminalii de război naziști.

Până la sfârșitul lunii ianuarie 1951, aproape 800.000 de criminali de război au beneficiat de amnistie. Adenauer și John J. McCloy, comisarul înalt al SUA pentru Germania și ulterior președinte al băncii Rockefellers’ Chase Manhattan și al Fundației Ford, erau legați prin căsătorie.

McCloy a jucat un rol-cheie în eliberarea timpurie din închisoare a multor criminali de război naziști condamnați la Nürnberg, inclusiv industrialiștii Alfried Krupp și Friedrich Flick, care s-au întors imediat să se îmbogățească, preluând roluri-cheie în economia germană de după război.

Odată cu înființarea Bundeswehr în 1955, Forțele Armate Germane de Vest reconstituite, Heusinger s-a întors în serviciul militar și a fost numit Lieutenant-General în 1955. În 1957, a fost promovat la gradul de general deplin și numit primul Inspector-General al Bundeswehr. A servit în această funcție până în 1961. În 1961, Heusinger a fost numit președinte al Comitetului Militar al NATO, devenind astfel purtătorul de cuvânt militar principal al NATO, iar în 1963 a devenit, de asemenea, șeful de stat major al NATO, servind în această funcție până în 1964.

Mulți alți foști naziști proeminenți au urmat căi similare, în special ocupând funcții de comandanți în șef ai Forțelor Centrale Aliate Europei.

Iată doar câteva exemple:

– Generalul Hans Speidel, care a participat la invaziile Poloniei, Franței și Uniunii Sovietice, a avut un rol cheie în reînarmarea Germaniei și integrarea sa în NATO, iar în 1957 a devenit Comandant-Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală. – Link Wikipedia

– Sturmführer Dr. Eberhard Taubert a lucrat cu Goebbels în Ministerul Propagandei naziste, unde a fost responsabil cu proiectarea stelei galbene pentru evrei. După război, el a devenit în cele din urmă consilierul fostului nazist Franz Josef Strauss, care a fost Ministru al Apărării al Germaniei în perioada 1956-1962. Taubert a fost asignat de Strauss la Departamentul de „Război Psihologic” al NATO, care a propagat anti-comunismul în mod similar cu ceea ce făcuse Ministerul lui Goebbels în timpul războiului. – Link Wikipedia

– Amiralul nazist și comandantul submarinului U-Boot, Friedrich Guggenberger, al cărui submarin a scufundat 17 nave aliate, a servit ulterior ca Șef Adjunct al Statului Major în comanda NATO Forțele Armate Nord (AFNORTH) în perioada 1968-1972. – Link Wikipedia

Johannes Steinhoff, un pilot de vânătoare Luftwaffe, a fost numit Președinte al Comitetului Militar NATO în perioada 1971-1974, având și alte funcții în cadrul NATO înainte de aceasta. – Link Wikipedia

Johann von Kielmansegg, ofițer al Statului Major General al Armatei Germane (Wehrmacht) în perioada 1942-1944, a fost Comandantul în Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală al NATO în perioada 1967-1968. – Link Wikipedia

Ernst Ferber, maior în Armata Germană (Wehrmacht), a fost Comandantul în Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală al NATO în perioada 1973-1975. – Link Wikipedia

Karl Schnell, primul ofițer al Statului Major al Corpului Panzer LXXVI, a fost Comandantul în Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală al NATO în perioada 1975-1977. – Link Wikipedia

Franz Joseph Schulze, șef al celei de-a Treia Baterii din Regimentul de Flacără 241, a fost Comandantul în Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală al NATO în perioada 1977-1979. – Link Wikipedia

Ferdinand von Senger und Etterlin, locotenent în Divizia Panzer 24 a Armatei a Șasea Germane, a fost Comandantul în Șef al Forțelor Aliate din Europa Centrală al NATO în perioada 1979-1983. – Link Wikipedia

Faptele istorice sunt clare. În loc să fie judecați și să plătească pentru numeroasele crime pe care le-au planificat și comis, Heusinger, Speidel și alți criminali de război naziști proeminenți au fost iertați de anglo-americani.

În loc să fie trași la răspundere, ei au fost recompensați pentru serviciile lor aduse naziștilor, fiind numiți în funcții cheie în reconstruirea armatei Germaniei de Vest pentru a se opune Uniunii Sovietice și au primit poziții cheie în NATO în Europa în scopurile sinistre. Există o conexiune clară de la naziști la ocupanții americani, apoi la armata Germaniei de Vest și la NATO, care expune încă o dată adevărata rol a NATO.

Pentru unii, adevărul este greu de digerat, dar realitatea este că NATO nu a fost niciodată o forță pentru pace sau o apărare împotriva unei amenințări fictive din partea Uniunii Sovietice. În schimb, a fost întotdeauna o alianță militară agresivă care există în scopul servirii obiectivelor dominației imperialiste a SUA asupra lumii.


 

Categorie: Rubrici, Conspiraționisme
Etichete: NATO, nazism, radacini nato
Distribuie:
Articolul anterior
Dani Leș a înlocuit-o pe Loredana Chivu cu… clonă-sa
Articolul următor
Alexandru Vlad Ciurea primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie