Când niște FRATELLI DI NAPOLI și Călin Bibarț se ocupă de REABILITARE, se naște o asociere dintre două firme italiene – una „pe zero” și cealaltă „pe minus”– care câștigă o „licitație” de 2 milioane de euro pentru reabilitarea unui Colegiu Național, MONUMENT ISTORIC

ghiba napoli 1
Distribuie:
COMUNICATUL DE PRESĂ al Primăriei Municipiului Arad ne informa cu onor, acum 10 zile (15 iulie), că „Încep lucrările de reabilitare la „Ghiba Birta”- iar de atunci se laudă non-stop cu asta:

„În maxim o lună de zile ar putea începe lucrările de reabilitare a uneia dintre cele mai reprezentative clădiri din municipiul Arad. Este vorba despre edificiul în care funcţionează azi Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”. Contractul pentru execuţia lucrărilor de reabilitare este pe punctul de a fi semnat cu asocierea Vesa Construzioni S.R.L.  –  Research  Consorzio Stabile S.C.A.R.L,  valoarea acestuia fiind de 9.269.786,56 lei (fără TVA) – 1.963.450,05 euro (la cursul valutar de astăzi).

„Având un contract semnat, vom profita de faptul că elevii sunt în vacanţă şi vom da startul lucrărilor de reabilitare a Colegiului Naţional Elena Ghiba Birta. Profităm şi de anotimp când avem şi condiţiile meteo pentru acest tip de lucrări, astfel încât conform caietului de sarcini şi contractului în 24 de luni şi această unitate de învăţământ să fie reabilitată. Colegiul Economic este deja în lucru, începem şi Ghiba Birta, Moise Nicoară este reabilitat, la fel şi Dimitrie Ţichindeal. Pe toată această axă, liceele de elită ale Aradului, să spunem aşa, vor fi toate reabilitate, iar elevii noştri îşi vor desfăşura cursurile în cele mai bune condiţii, clădirile istorice vor fi aduse la culoarea şi farmecul pe care le-au avut atunci când au fost construite acum mai bine de 100 de ani în urmă”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.


Ca orice curios care se respectă, am dat și noi search pe Google și am căutat pe toate site-urile care înregistrează activitatea… cel puțin din Crăciun în Paști, a firmelor din România… cine-s oamenii ăștia de la Vesa Construzioni S.R.L.  +  Research  Consorzio Stabile S.C.A.R.L – nu ne alta, dar să nu ne trezim tot cu TEHNODOMUS.Am mușcat-o: TEHNODOMUS e *king Toyota pe lângă ăștia!
Pe unul dintre cele mai credibile și rulate site-uri, am am găsit ceea ce urmează despre VESA CONSTRUZIONI:

vesa construtioni


vesa1

iar cu privire la ASOCIAT, Research  Consorzio Stabile S.C.A.R.L,  vorbim despre:


ghiba napoli 4


ghiba napoli 2


„Așa pot și io!” – ne-e declarat un boschetar care și-a închis ieri ultima dintre cele 2318 firme pe care le-a avut la viața lui… câștigând și el 528 de licitații, din care n-a terminat nicio lucrare… tot Fratelli di Napoli style.

Și mai au tupeul să ne ia și cu faze gen:

„Într-adevăr construcţia imobilului din centrul municipiului a început în 1888, când s-a ridicat aripa de pe B-dul Dragalina. În anul 1912- 1913 a fost construită aripa de pe str. 1 Decembrie 1918, urmând ca în anii 1970 să fie ridicat cel de-al doilea corp de clădire. Ultima intervenţie asupra corpului construit acum mai bine de 130 de ani a avut loc în 2004.  Atunci s-au executat preponderent consolidări și doar finisajele spațiilor afectate, fără a se interveni la tâmplărie, finisaje extinse și instalații.

Azi, clădirea Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” se regăseşte pe Lista Monumentelor Istorice şi face parte din proprietatea publică a Municipiului Arad.

Proiectul municipalităţii de reabilitare a acestei clădiri s-a numărat printre cele care au obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvolare Locală şi presupune  reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire A și B, atât în zona spațiilor pentru învățământ, sport, cantină, spații administrative cât și modernizarea sălii festive care se va dota cu echipament nou pentru scenă și sală (videoproiector, instalații sonorizare, scaune ignifugate tip fotoliu, ecran proiecție etc).

Necesitatea realizării acestor lucrări se impune pentru a asigura condiții optime de desfășurare a unui învățământ modern, precum și pentru a adapta clădirile la noile cerințe de autorizare a funcționării, alături de reducerea consumurilor de energie electrică și termică.

Pe durata derulării lucrărilor de reabilitare, procesul de învăţământ al unităţii şcolare se va desfăşura după cum urmează:

În cadrul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, situat pe B-dul Dragalina, se vor ocupa cinci săli de clasă pentru elevii din clasele V-VII;

În cadrul internatului situat pe strada Labirint nr.6, se vor ocupa alte 5 clase pentru desfăşurarea orelor la ciclul primar şi pentru after school, precum şi atâtea săli de clasă cât este necesar pentru depozitarea obiectelor de inventar şi material didactic;

Elevii claselor terminale, respectiv ale ciclului gimnazial şi liceal, vor învăţa în corpul B al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde se va delimita zona de construcţie astfel încât cursurile să se desfăşoare în condiţii optime;

Patru clase ale ciclului primar îşi vor continua procesul didactic în cadrul clădirii situate pe strada Academia Teologică nr. 11-13, aferentă Seminarului Teologic Arad.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, de la data ordinului de începere a acestora.”


 

Categorie: Știri
Etichete: Colegiul Național Elena Ghiba Birta, https://criticarad.ro/wp-content/uploads/2019/07/ghiba-napoli-2.jpg, Napoli, Research  Consorzio Stabile S.C.A.R.L, stiri arad, Vesa Construzioni S.R.L.
Distribuie:
Articolul anterior
Prima înfrângere din meciurile de pregătire din Slovenia: UTA –  Al Fateh 0 – 2
Articolul următor
Daniela Săbău: „USR Arad va strânge semnături pentru bonificația de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport”

2 comentarii. Leave new

 • Nu ca nu s-ar fi modernizat deja acum 10 ani…la fel si teatrul de catre faimoasa Tehnodomus.

  Răspunde
 • avatar of pampalau aradean
  PamPALAU ARADEAN
  25 iulie 2019 23:18

  n-o fi in strinsa fraternitate de ‘bodega’ de la demisolloo , ce e otzara mai spre colegioo econoomicooo???……

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie