Cum se poate să DEMOLEZI o piaţă în municipiul Arad FĂRĂ AUTORIZAŢIE DE DEMOLARE?! Iată un exemplu: PIAȚA SOARELUI – o „manevră de Primărie” cu tupeu penal

76b0c769 5e12 47f1 8592 fed4db8b1efe
Distribuie:

 

Poveste cu corupți și proști despre o piață coruptă și proastă… altceva nu-i aici.
Mă interesează subiectul „Piața Soarelui” – fostă „Solară” de pe vremea când „aproape că era să fie” solară… adică să funcționeze panourile alea… adică pe vremea lui Ceașcă. I-am urmărit, la un loc cu zeci de mii de arădeni, involuția: de la cel mai avangardist proiect din Aradul ăsta ever, în anii `80, trecând prin babilonul anilor `90 (când numai acolo găseai Gitanes fără filtru la preț de vamă, bere înghețată la 3 dimineața, de revelion, plus o mamă de bătaie la orice oră) și până la „Piața lui Ilie” din nefericitul deceniu `00 (haine de la turci și polonezi, după aia din China și gata), colț cu „Scheletul vesel” și parcare pentru cine-l ține.
După ce aproape că s-a sinucis lent, „Piața Solară” – și acum, în actele oficiale așa figurând -, după ani mulți de tărăgănări ampulea, ca la noi, în loc, de exemplu, ca SC TOP să facă împreună cu Primăria o PARCARE SUPRAETAJATĂ, de exemplu – dacă tot au rămas pilonii ăia din beton armat acolo, mură-n gură pentru orice inginer proiectant încă din anul II de facultate – s-a decis DEMOLAREA ei! Pe bani tăi publici, desigur. Nu doi lei.
Și în locul ei? Na… nu se știe încă – da-i bine să rămână spațiul gol și plat… cum îi place la „domnul de la Kaufland”.

Și urmărind, așa, subiectul „pariu că încă un Kaufland?”, dau peste „breaking news”: SE DEMOLEAZĂ!

Ce citesc aici – respectiv în presa „aproape oficială a Primăriei Arad” – miercuri, 21 martie, 2018:

Piaţa Soarelui din cartierul Micălaca, locaţie dezafectată aparţinând S.C. TOP S.A. va fi pusă la pământ în următoarele zile. Demolările au demarat la începutul acestei săptămâni iar din cauza amplasamentului acesteia, în proximitatea blocurilor, a stâlpilor din beton armat, operaţiunea se dovedeşte a fi una anevoioasă.

Hotărârea de demolare a Pieţei Soarelui a fost luată prin vot, de către consilierii municipali, la data de 29 ianuarie.
Construcțiile care se află în prezent în piață urmează să fie demolate, administrația locală intenționând să valorifice terenul de aproximativ 4500 mp.  Acestea  se află actualmente într-un avansat grad de degradare iar suprafaţa pieţei este folosită fie pe post de parcare, de către locatarii din zonă, fie pe post de depozit al deşeurilor.
Din informațiile noastre, în locul pieței s-ar dori construirea unei piețe agro, având în vedere că  actuala piața Solară este administrate de S.C. TOP S.A., precum și faptul că în tot cartierul Micălaca nu există decât o singură piață agroalimentară, Piața Miorița.
Procesul de demolare este estimat de autoritățile locale că va dura aproximativ cinci luni și va costa bugetul local 335.000 de lei.

Dau și print-screen, să n-avem vorbe:

 

2e5dd31c 3ad5 4f89 8b70 a004fb780cef

f9298277 91d6 437b 928e dabfbb7b5948

Cu poze.
Să-mi bag picioarele, zic: (iarăși) am ratat breakingul vieții!… după care „no, nu-i bai – tot demolată rămâne, și dacă n-o consemnez eu!”

După care, imediat, mă sună un prieten:

„Cum Dumnezeu să demoleze Piața Soarelui când abia ce a început selecția de oferte – încă nici nu s-a epuizat perioada de înscriere… Ce autorizație au ăia?! Îți trimit CAIETUL DE SARCINI!” – și-mi trimite Caietul de sarcini (îl poți citi în galerie).

Nu-nțeleg nimic (wtf: Primăria dă la site-ul ei de casă știri fake?! Or scris inocenții ăia ce nu trebuia?!)… Mă dau și pe Facebook. Găsesc o grămadă de poze cu Piața Soarelui în curs de demolare… live-uri de la demolare… album foto cu demolare plus statusuri lirice și de protest.

Da, zic, stai… că poate nu știm noi despre ce-i vorba… cum să demolezi o ditamai piața de juma` de hectar fără autorizație?! Hai că întreb oficial.

„Prostii!” – zice omul. „Au demolat din ea 35%. Ăia ne cred proști. Se vede clar, și din poze, ce au demolat: pereții și boxele din interior, care sunt cuprinse ca lucrări de executat în cadrul devizului de lucrări – cel pe care firmele participante la selecție l-au ofertat. Întreabă, te rog, oficial, cine a fost autorizat să demoleze partea vandabilă din Piața Soarelui?”
Și întreb oficial:

b331fe8b 9975 44d9 acae 81c16d201992

Mă prind care-i faza după ce mă duc și eu pe-acolo, mai stau de vorbă cu niște oameni informați, mai dau niște clickuri: demolarea s-a făcut „la gri spre negru”! Ori se știa cine-i câștigătorul selecției de oferte dinainte de redactarea caietului de sarcini (sau în timp ce…) – și atunci ăla s-a apucat să „demoleze în avans” – seara… după 5… c-așa se face! – că-i trebuiau niște bănuți de Paști; ori altcineva, mână-n mână cu „cineva de la Primărie”, și-au băgat picioaele-l el Caiet de sarcini și selecție de oferte și au demolat așa… cu „permisiune de le bec” – cum se zicea pe timpul lui Ceașcă… care săracul o vrut s-avem și noi o Piață SOLARĂ în Micălaca încă din anii `80… deși cred că habar n-avea unde-i Micălaca.

Răspunsul de la Primărie a venit după 6 zile (nu după 14, cum ne așteptam) și a fost exact în litera și spiritul suspiciunilor noastre:

f6d2de9a 6caf 45ea a25f 67c02f07759d

Ce-i penal aici?…

TOT!

Categorie: Investigații
Etichete: cartierul Micalaca, consilieri locali, Consiliul Local Arad, demolare, Gheorghe Falca, Piaţa Soarelui, primaria arad, S.C. TOP S.A
Distribuie:
Articolul anterior
[LIGA a IV-a] Ploaie de goluri la Chişineu-Criș și Sîntana – REZULTATE
Articolul următor
Țigări și bani „GÂRLĂ” au găsit polițiștii la un tânăr contrabandist din Pâncota
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

  • Va rog sa nu cedați.. Și sa încercați sa mergeți cu sesizările pana la capăt… Ne bazam pe dv.. În aceasta comuna de rahat… Ca doara o fi cineva sa ii mai tragă la răspundere și pe acești faraoni.. Geanisti… Boghicevisti

    Răspunde
  • Feru oameni buni feru adică bani unde sunt mesele restu tot ce era fier a dispărut asta e miza Banu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b.m.

E cineva în mailul meu

  Mă întâlnesc cu o cunoştinţă în oraş. Se uită aşa, ciudat, la mine, şi-mi zice cu un zâmbet complice: ştii, cred că mi-e ascultat telefonul. Şi privirea aia mândră,…