Destin de jurnalist: bolnavă de cancer, mama colegului nostru Lucian Cozma s-a stins pe un pat al Clinicii „Laser” din Vladimirescu fără să aibă voie să-și VADĂ fiul în ultimele luni, din cauza PANDEMIEI ale cărei decese le mediatizează zilnic…

cozma
Distribuie:

 

„După ani de suferinţă, în care boala nu i-a ştirbit optimismul şi puterea de muncă, mama a plecat astăzi liniştită la Dumnezeu, Cel căruia ne vom ruga de acum încolo pentru sufletul ei cel bun, ocrotitor şi altruist. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!” – este mesajul postat ieri pe pagina sa de facebook de către jurnalistul Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, un om în care profesionalismul, blândețea, seriozitatea și dragostea pentru valorile Aradului se îmbină parcă neverosimil… e greu să găsești un coleg din această breaslă cu aceste calități „din matrice”.

E trist… foarte trist ce i s-a întâmplat colegului nostru! Mama sa era internată de multe luni la Clinica „Laser” din Via Carmina și era îngrijită… oricum, ma bine decât la stat; în condițiile în care Aradul are spital de oncologie doar pe hârtii, acea clinică e probabil singura din Arad unde ai avea curajul să-ți internezi o rudă apropiată, un prieten… pe oricine.
Înainte de pandemia de coronavirus, relația dintre mama internată în stare terminală și fiul său, funcționar al statului, s-a derulat aproape normal în condițiile date – doar că după începerea „urgiei” impusă de Ordonanțele Militare (pe care tot el le trimitea, în timp util, întregii presei arădene, nelăsând să i se vadă tristețea, neintrând în niciun fel de dialog, răspunzând punctual doar la întrebările ce țin de pandemie, cu o răbdare pe care nu o vezi la altcineva) – nu a mai fost lăsat, de aceleași impuneri legislative, nici măcar să intre în clinică.
Între timp, a scris la ordinele Grupului de Comunicare Strategică… mai mult chiar decât noi.
Vestea decesului mamei sale a primit-o prin telefon.

Este aproape incredibil cum un om, care are acces la toate informațiile publice și care putea profita de funcția sa pentru a deschide orice uși, nu a făcut asta, respectând ceea ce le transmitea colegilor, implicit întregii populații a Aradului… nu a făcut-o: trebuie să fii FOARTE TARE din punct de vedere psihic, și să ai o moralitate atât de educată încât să te ții deoparte de orice „abatere”!… Câți dintre noi am fi rezistat acestei frământări interioare?!

Îi transmitem sincere condoleanțe lui Lucian Cozma, îi dorim ca acest trist eveniment să nu-i erodeze calitățile, doamnei, să se odihnească în pace, iar nouă, tuturor, să avem parte de legiuitori mai luminați… mai umani!
Dumnezeu s-o ierte!…

doliu

Categorie: Știri
Etichete: clinica laser, comuna vladimirescu, jurnalistul Lucian Cozma, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
CS Național Sebiș a fost dezafiliată oficial din cadrul FRF
Articolul următor
Ședința Consiliului de Administrație al Filarmonicii Arad – „o capodoperă a nimicului”

1 comentariu. Leave new

  • Dumnezeu să-ți odihnească MAMA în sfânta Sa Lumină! Plecarea unei MAME înseamnă rupere de rădăcină, o prăbușire a sufletului nostru în neantul din care DOAR EA ne-a putut scoate, aducându-ne pe lume… Durerea e fără gesturi sau cuvinte, e cea mai grea și cea mai lungă, ține cât viața. Tu ești un Om puternic și curat – acesta este meritul Ei, a celei care pleacă împăcată că a lăsat un OM în urma sa, un Om care va face cinste numelui și familiei, societății. ”Pandemia” îndoielnică te-a despărțit de puținele clipe în care puteai să-ți aduni raze de soare pentru toată viața , atingând mâna MAMEI. Fii sigur însă, că Acolo, între îngeri , flori ce nu cunosc ofilirea și multă Lumină și Pace, Mama ta te va ocroti mereu. Porți chipul ei, și asta înseamnă ceva. Mergi înainte, așa cum te-ar fi vrut, mereu mai în față. Buna educație pe care ai primit-o va da roade bogate și mai mult, de-acum înainte. Acum, Ea este mai aproape de tine și vei simți asta mereu. Inima ei e mereu lângă tine. Multă mângâiere îți doresc…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie