Există o SIMBIOZĂ între cultura DACICĂ și cea… JAPONEZĂ? Festivalul de arte marțiale EAST MEETS WEST își propune să vă convingă că DA! [PROGRAM / INTERVIU / FOTO]

east meet west
Distribuie:

 

Hanshi Pavel Milovan e un lider de echipă, comportament și opinie totalmente atipic în lumea asta gălăgioasă, agitată… dar sedentară: un altfel de lider! În lumea artelor războiului pe care le predă unei elite de 40 de oameni (de toate vârstele și categoriile sociale – ca-n marile Utopii), lucrurile stau altfel decât în alte săli: intri desculț, taci, meditezi și nu pui mâna pe sabia altuia. 9 DAN JU-JITSU s-ar putea să ți se pară „ceva din alte filme, de care nu-s curios”… dacă ești un „puișor de baron hrănit la Mac” sau „angajat din surse externe la o instituție de stat”, momentele tale de singurătate se consumă la salonul de înfrumusețare și cu cărțile stai și mai prost; dar dacă ești cum trebuie, te umple de suficient respect încât să îți propui măcar să ajungi la 9 DANI pe felia pe care ești tu – indiferent care ar fi aia.
E un păcat să treci prin viață fără să cunoști „felia” asta de zen+arte marțiale+caracter.
Interviul video – luat ad-hoc, în sala de la Casa Sindicatelor, unde clubul condus de Hanshi Milovan își desfășoară cursurile și atrenamentele – sâmbătă, cu o săptămână înaintea Festivalului EAST MEETS WEST – discută despre asta, în subsidiar.
Cronologic și la vedere,

Festivalul „East Meets West – Japan Meets Dacia” se desfășoară timp de trei zile, în acest weekend

Între 27 și 29 septembrie, cea de-a șaptea ediție a Stagiului de pregătire tehnică a școlii arădene de Arte Marțiale „Kaizen” se va transforma în acest an într-un veritabil festival de arte marțiale, artă culinară, artă handmade, muzică, dansuri și porturi populare – japoneze, românești, respectiv dacice. Majoritatea evenimentelor vor avea loc în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor și pe platoul din fața acesteia, iar invitații speciali din SUA, Japonia și Rusia vor participa comemorări în fața bustului maestrului arădean Soke Mihai Botez – părintele spiritual al mișcării JUDO în România – din Parcul Pădurice și la slujba religioasă ținută la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”.

Organizatorul aduce la Arad  lupte demonstrative între Samurai și luptători dacici, precum și lupte daco-romane cu actori de la Castrul roman de la Porolissum (județul Sălaj). Oferta „cultural-marțială” este completată cu bătăi simulate și demonstrații de Jiu Jitsu, Judo, Judo Sambo, Aikidō și Karate. Un alt segment important al festivalului „East Meets West – Japan Meets Dacia” va fi arta portului tradițional românesc și japonez, la care nu vor lipsi muzica și dansurile populare specifice celor două civilizații (iată – într-un fel de simbioză), standuri de artă handmade, de artă gastronomică cu specific japonez și dacic „secretul profesional al unui bucătar din Zalău, cel care va prepara această mâncare specială” – promite maestrul.

Printre invitații speciali la Stagiul de pregătire tehnică se numără O-SENSEI ALEXEY KUNIN (SUA), SENSEI LEE MURAYAMA (JAPONIA), MARIE TANAKA (JAPONIA), SOKE YURY SMIRNOV (RUSIA).

„Este un festival internațional de tip seminar pentru arădeni, un festival româno-japonez, în care să fie implicate arta și cultura, iar când spun artă, spun arta marțială – calea Budo. Vom avea invitați care să ne facă demonstrații din Jiu Jitsu tradițional, Judo, Judo Sambo, Aikidō și Karate”, explică Hanshi Pavel Milovan, liderul Clubului Sportiv Seishi Budo Arad.

PROGRAMUL FESTIVALULUI:

27 septembrie

ora 9:00 – Slujbă religioasă la bustul lui Mihai Botez (Parcul Pădurice)

10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)

17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

 

28 septembrie

9:00 – Slujbă religioasă la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”

10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)

17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

 

29 septembrie

9:00 – Meditație Zen

10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)

17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

Categorie: Știri
Etichete: Festivalul de arte marțiale, hanshi pavel milovan, Sensei Lee Murayama, „East Meets West – Japan Meets Dacia”
Distribuie:
Articolul anterior
O luăm de unde am rămas… adică de la ZERO: PRIMĂRIA Arad este interesată de realizarea unei Politici integrate de parcare în municipiu… așa că are nevoie de SONDAJE, INTERVIURI și CERCETĂRI în teren!
Articolul următor
Recomandări înaintea meciului de azi cu Dinamo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…