Expoziția ,,Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță” a poposit la ȘIRIA

siria expozitie
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Complexul Muzeal Arad deține lucruri valoroase care amintesc despre începuturile fotbalului arădean, dar și din perioada lui de glorie. Colecția Iosif Sârbuț cuprinde foto-documente, programe de meci, ziare ale vremii, broșuri cu tematică sportivă, care arată că odată, în vreme, de aici de la Arad se dădea ora exactă în fotbalul românesc.

În prologul aniversării a 75 de ani de când baronul Francisc Neuman a pus bazele echipei de fotbal ITA, care în timp a ajuns un brand al orașului de pe Mureș, Complexul Muzeal Arad organizează în perioada următoare o expoziție itinerantă intitulată ,,Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță”, în localități din județul Arad.

Primul popas a fost la Muzeul Memorial Ioan Slavici/Emil Monția din Șiria. La vernisaj au participat domnul Sorin Bulboacă manager Complexul Muzeal Arad, Valentin Bot, primarul comunei Șiria, Mircea Axente și Gyuri Vaczi exponenți de marcă ai ,,Bătrânei Doamne”, foști jucători ai echipei Șiriana Șiria, public cunoscător al sportului rege, elevi ai școlii din localitatea marelui nuvelist Ioan Slavici.

Expoziția cuprinde obiecte din colecțiile Complexul Muzeal Arad, Radu Romanescu, Emil Arsa, Benedict și Ana Benghia, Gheorghe Mateș, Sany Acsan.

Expoziția rămâne deschisă până la 28 martie 2020.

Curatori expoziție: Laura Ionela Moț/Ionel Costin

Foto: Nelu Scripciuc

Categorie: Știri
Etichete: Benedict și Ana Benghia, Complexul Muzeal Arad, emil arsa, Expoziția, Gheorghe Mateș, Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță”, Radu Romanescu, Sany Acsan.
Distribuie:
Articolul anterior
„Repetiție” reușită la Cluj a fetelor de la FCC Baschet Arad. Miercuri, însă, va fi ALTFEL: vine Sepsi!
Articolul următor
Medalii la „Openul Primăverii” de la Hódmezővásárhely pentru înotătorii de la CSM Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie