Florin Farcaşiu, primarul de TÂRNOVA, răspunde problemelor sesizate de cetăţenii comunei în scrisoarea deschisă publicată de Critic Arad

farcasiu man
Distribuie:

 

În conferința de presă derulată azi, de la ora 12.00, la sediul PNL, am avut ocazia să-i adresăm direct și fără nicio (auto)cenzură, întrebările pe care le-am primit de la cetățenii nemulțumiți de politica și administrația comunei Târnova, primarului Florin Farcașiu. În înregistrarea video de 14 minute și jumătate care însoțește acest articol, puteți urmări întregul dialog pe care l-am purtat cu edilul Târnovei.

Mai jos aveți comunicatele de presă trimise redacțiilor de către Biroul de presă al PNL Arad despre poziția politică a primarului și a consilierului județean Simona Stan, prezentă și ea la conferință tot pe subiectele propuse de cetățenii Târnovei și satelor arondate: Argișu Mare, Arăneag, Drauț și Dud.

 

Florin Farcașiu (PNL): „Am promis! Am făcut! Continuăm dezvoltarea comunei Tîrnova!”

 Primarul comunei Tîrnova a prezentat o parte dintre realizările sale administrative la un an de la alegerile locale:

„Sunt un om de cuvânt și ceea ce le-am promis locuitorilor din Tîrnova că voi face, m-am străduit să împlinesc. În decursul unui an am reușit, împreună cu echipa mea să realizăm înființarea unui punct sanitar cu personal calificat în satul Dud, am finalizat drumul Tîrnova – Agrișu Mare (DC 67) prin programul PNDL, am asfaltat șase km de străzi în toate satele aparținătoare comunei, am ridicat Capela mortuară din cimitirul localității Tîrnova, am organizat prima ediție a sărbătorii comunei „La poalele Highișului“  care a fost un real succes, fiind foarte așteptat de către cetățeni, am construit două poduri strategice în localitățile Tîrnova și Arăneag și am renovat școala din  comună.

Avem depuse o serie de proiecte, unele pe PNDL, pe AFIR, POR, GAL și pe CNI. Pe Programul Național de Dezvoltare Locală ne dorim să realizăm 28 km rețea de apă în satele Agrișu Mare, Arăneag, Drauț, 8 km de străzi asfaltate în localitățile Tîrnova și Chier, reabilitarea iluminatului public în toată comuna și extinderea sediului primăriei.

Pe CNI am depus un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din Târnova și pe AFIR am depus proiectul pentru reabilitarea căminului din satul Agrișu Mare. Prin programul GAL ne dorim achiziționarea unui buldoexcavator. Iar pe POR ne dorim reabilitarea școlilor din satele Dud, Chier și Drauț.

Mai avem multe de îmbunătățit în comunitatea noastră, însă cu implicarea Consiliului Județean, a echipei locale și a oamenilor din zonă sunt convins că vom reuși tot ceea ce ne propunem” a declarat primarul localității Tîrnova, Florin Farcașiu.

………………………………………………………..

Simona Stan (PNL): „Consiliul Județean investește în dezvoltarea comunei Târnova!”

 

Consilierul județean, Simona Stan a prezentat în conferința de presă o parte dintre investițiile CJ privind dezvoltarea comunei Târnova:

]Consiliul Județean, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean și Primăria Târnova a finalizat modernizarea taberei Căsoaia. Printr-un proiectul transfrontalier în valoare de 500 mii euro s-a finalizat modernizarea complexului Casa Verde. Tot anul acesta am finalizat parcul de educație montanistică în valoare de 130 mii lei, care include, printre altele, un perete de cățărare și o tiroliană. În cadrul activităților desfășurate în acest parc, elevii și profesorii vor putea învăța tehnici de cățărare montană, prim ajutor și metode de protejare atunci când se află pe munte.

În 2016 Consiliul Județean a investit 486 mii lei în comuna Târnova în infrastructură, reabilitare drumuri comunale și modernizare centru civic

Anul acesta CJ a investit 375 mii lei pentru proiecte de infrastructură în Târnova și încă 230 mii lei pentru drumuri comunale. Investiția administrației județene în această zonă este una considerabilă.

Din nefericire PSD nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea comunei Târnova. Consilierii PSD s-au opus, de fiecare dată investițiilor în această zonă. Asta este metoda PSD, multă vorbă şi nimic concret.

Inclusiv un deputat PSD de Arad a recunoscut că partidul său nu face nimic pentru județul nostru. Dacă ne uităm la Moneasa, una dintre cele mai îndrăgite stațiuni din vestul țării, a intrat într-un con de umbră şi regres din cauza conducerii locale PSD, care de ani de zile nu a fost preocupată de această zonă.

Contează foarte mult să existe un parteneriat şi o bună colaborare între administrația locală şi cea județeană, indiferent de culoarea politică. PSD continuă să demonstreze că nu înțelege acest lucru. Un alt exemplu de bună practică şi administrare a PSD este stadionul din Craiova, care trebuie modificat deoarece nu a respectat normele ISU. Arena din Craiova în valoare de 52,6 milioane de euro, trebuie reparată înainte de a fi inaugurată. În tot acest timp, Stadionul UTA este construit pe banii arădenilor, pe fonduri locale, deoarece Guvernul PSD a ales să investească doar în lucrarea de la Craiova…care în acest moment trebuie refăcută!” a declarat Simona Stan, președintele OFL Arad.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

 

Articol asociat:

O altfel de SCRISOARE DESCHISĂ: Măderat – Agrișul Mare, cel mai dezastruos DRUM din județ… încununarea incompetenței ETERNULUI PRIMAR de Târnova, Florin Farcașiu

Categorie: Știri
Etichete: agrisul mare, araneag, chier, draut, dud, Florin Farcasiu, priaria tarnova, primar tarnova
Distribuie:
Articolul anterior
StrArad Street 2017. PROGRAMUL detaliat al festivalului
Articolul următor
UTA, adversar de gală la Ghiroda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie