„Lumea e a mea ”- un film din colecția Caravanei TIFF, la „Arta”

tiff
Distribuie:

 

 

Caravana TIFF a ajuns și la Arad în curtea Cinematografului Arta. Mă macină puțin frustrarea că am fost doar la ultima proiecție din 03.08.2016 pentru că știu ce filme rulează ,în general, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Nimic surprinzător privind organizarea. Există chiar de multă vreme o reputație privind  lucrurile făcute à la TIFF, iar cu acest prilej le transmit cuvinte de laudă. De oamenii (nu puțini) prezenți la film nici nu vreau să mai vorbesc. Îmi place să văd că mai există interes și pasiune pentru cinematografie, îndeosebi pentru cea românească, precum filmul de miercuri seară la care au participat aproximativ 100 de persoane.

Filmul „Lumea e a mea ”2015 (The World is Mine) care îi face concurență lui David Guetta (glumesc, bineînțeles) este regizat de Nicolae Constantin Tănase, având-o drept protagonistă pe tânăra actriță Ana Maria Guran. Aceasta a reușit cu o vădită măiestrie să  intre în pielea personajului Larisa Fugaru care își „pune lumea în cap” prin o serie de alegeri greșite. De la a te îndrăgosti de băiatul nepotrivit,  la a intra în conflict cu propria familie și a ține piept unei fete „de bani gata” sau la petreceri, distracții, bani, internet și prietenie. Povestea Larisei ilustrează într-un mod veritabil una dintre fețele adolescenței din zilele noastre. Există posibilitatea ca multe tinere să se regăsească în această peliculă, tocmai pentru că este bine documentată și reprezintă o relatare fidelă a realității și a relațiilor dintre oameni, a vieții sociale și a României de azi cu raporatre și cu accente pe valorile care i-au mai rămas.

Mă bucur că în cele din urmă am ajuns să văd acest film, pe care de multă vreme l-am pândit prin cinematografe sau pe la festivaluri de film, dar ironia sorții a făcut să ajung să-l văd aseară la Arad.

Prin urmare, vă recomand să vizionați „Lumea e a mea” indiferent dacă sunteți adolescenți, adulți în toată firea sau oameni trecuți de a doua vârstă. Nu în ultimul rând, fiți cu ochii pe Caravana TIFF – care întodeauna o să aducă mai aproape de public filme de bună calitate ce nu-l vor dezamăgi nici pe cel mai sceptic cinefil.

Autoprezentare TIFF , pe site-ul său oficial

Un proiect cu tradiție, inițiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana Filmelor TIFF continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015. Din iulie până în septembrie 2016, pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu povești premiate în festivaluri și succes de casă din România, Ungaria, Franța, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

 

 

Categorie: Cultură
Etichete: Arad 2016, Caravana TIFF, filme, Patricia Hodăjeu
Distribuie:
Articolul anterior
[BOMBĂ VIRTUALĂ] Ministerul Apărării Naționale din România anunță, oficial, începerea Primului Război Pokemon!
Articolul următor
Nu va mai fi „Poliția Lucrărilor”! Se va numi ceva gen „Corpul de control al președintelui CJA” sau, mai simplu, „Poliția Lucrărilor lui Marinel” (PLM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD