TIFF 2017: Cine-Concertul „The General” [VIDEO]

tiff cine concert 2 1
Distribuie:

 

 

În orice zi se merge la film…1,2,3 filme,  cât te ține retina. TIFF 2017 e oportunitatea ideală pentru a adăuga câteva filme de calitate portofoliul personal. Luni seara a fost proiecția cine-concertului „The General” (1926), o capodoperă în regia lui Buster Keaton din 5 iunie de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Nu m-am considerat o mare fană a filmelor mute, în afară de filmele lui Charlie Chaplin & Co., până când, am trăit vreme de o oră și umpic alături de Buster Keaton toate dramele și întâmplările din peliculă pe acordurile trio-ului celor de la Diallèle, pe care, cu siguranță, îi voi urmări de acum înainte.

Cu o notă onorabilă de 8,2 pe IMDB, „The General”, în traducere, „Generalul”  este acum unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut în (totuși) nu prea lunga mea existență.  Scopul Festivalului Internațional de Film Transilvania este să educe publicul și să îi faciliteze accesul la cultură, într-un oraș care are pretenția a fi boem și cultural, fapt ce îi reușește.

Am auzit voci care spuneau că acest film are mari șanse în a câștiga Premiul Publicului din acest an, dat fiind delirul extatic al mulțimii de la finalul cine-concertului.  Muzica live a băieților de la Diallèle, trupă înființată în 2005 în Franța, a susținut atmosfera generală cu piese care îți făceau pielea de găină, încă de la primul minut, când au reprodus celebra și minunata bucată a lui Erik Satie, Gnosienne No. 1, piesă cu care au și încheiat, purtându-ne, parcă, într-o călătorie multi și extrasenzorială.

Categorie: Cultură
Etichete: Buster Keaton, Charlie Chaplin, Erik Satie, Gnosienne No. 1, TIFF 2017, „The General” (1926)
Distribuie:
Articolul anterior
Portretul psihologic al arădeanului sătul
Articolul următor
Preselecția Concursului MISS ARAD 2017 va avea loc vineri, 9 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…