Metoda cu IEPURI se practică și la Sebiș – „Micul idealist” Marius Turnea fiind pe post de Bibarț, iar „Micul prinț” Cristi Feieș, un fel de Bîlcea… mai „pe curat”

752926cb 1d8b 4788 b1ca 794136463bd9
Distribuie:

 

Pentru ocuparea demnității de primar la Sebiș, Partidul Național Liberal se luptă cu „restul eșichierului” folosind aceeași „tactică cu iepuri” pe care o folosește la municipiu… doar că, în orășelul de pe Crișul Alb, lupta e mai perversă din punct de vedere creștin-ortodox, dar și mai elitistă din punct de vedere al competențelor profesionale decât la Arad (pe principiul yin-yang). Adică, pe limba română înțeleasă de tot poporul indiferent cât de școlarizat: profesorul de Limba română, directorul liceului din Sebiș, Marius Turnea, este mai tare în profesia lui decât Bibarț – Bibarț fiind un pădurar de nota 5 cu indulgență și un administrator public de 7.50, (cât să treacă clasa) iar Marius Turnea, un profesor de 8.75 și un director de 9.25 (cât să-i iasă 9).

Iată cum își prezintă singur candidatura dom’ profesor-director-idealist pe pagina sa de Facebook special creată în accest scop:

„DE CE CANDIDEZ?
Simt că am multe de oferit acestei comunități. Știu, sunt un idealist. Unii mi-ar spune că e nepragmatic, dar nu e așa…când idealul corespunde unei mase de oameni e ca o rugăciune în biserică, același gând, unit prin și cu ceilalți, e acolo toată energia, e acolo întregul țel.
Nu sunt atotștiutor, dar mă pricep să pun oamenii laolaltă, să-i apreciez în funcție de capacitățile proprii, să îi motivez și să-i determin să lucreze în echipă. Văd foarte clar ceea ce am de făcut, deși știu că nu va fi un demers ușor.
Poate suna comic să vorbești de fair-play într-o competiție electorală, dar nu am de gând să ,,mușc” din nimeni sau să lovesc cu vorbe murdare imaginea cuiva. Stingând lumina altuia nu vei străluci mai tare!
Acesta e drumul meu…nu mă amăgește succesul, cum nu mă sperie nici înfrângerea!
Am convingerea că se poate mai bine, se poate și ALTFEL!”

https://www.facebook.com/turneamarius/photos/a.105395317920909/108115964315511/?type=3&theater

În traducere liberă de orice fel de sarcini, mesajul domnului profesor de româna se traduce pe înțelesul oricărui omuleț care le are cu politica fără vrăjeală ieftină astfel: Fraților, știu c-o să pierd, da’ nu-i așa că v-am spus o poezie mișto?…de aia-l și facem mic, și nu mare idealist, sau idealist-sadea: pentru că marii idealiști (sau idealiștii pur și simplu normali, „de la mama lor”) nu se roagă de cetățeni să-l voteze într-o funcție pe care știe sigur că n-o va ocupa în vecii vecilor, făcând mișto de cultura politică și inteligența celor care chiar îl plăceau… ca profesor de română, ginere de preot, familist… om la casa lui!
Idealiștii adevărați nu fac de astea… discipolii lui Platon n-ar fi mândri de dom’ profesor de la Sebiș!…
Și nici „VERZII”… ca de la idealist verde ortodox la politician de conjunctură vorbind, dom’ profesor!

De ce ne permitem luxul acestor etichete?… Păi, iaca de ce: Marius Turnea este „lucrătura lui Tata-Feieș ca să iasă Micul prinț,  Cristi , primar fără emoții”, iar practica prin care își exercită machiavelica influență se numește nici mai slab, nici mai tare decât șantaj creștin-ortodox!
Cum să aranjezi cărțile tu, ca politician, în interiorul Episcopiei Aradului în așa fel încât să dai afară un preot din funcția de protopop, pentru ca, după două luni, să îl șantajezi pe ginerele său că, dacă acceptă să fie „iepure” pentru atletul de fi-tu, îl pui înapoi pe socru pe funcția de pe care a fost zburat?!

Ee, cum?… Dacă ești Gheorghe, Poți!… Te-ai luptat tu cu balauri și mai mari decât Răzvan Onica – căci pe de altă parte, dacă te duci și faci un sondaj prin birturi și sedii de firme din Sebiș, te îmbeți ușor pe refrenul oricine „Cine-i atât de naiv încât să creadă că DINASTIA FEIEȘ va fi îndepărtată de la conducerea orașului la alegerile care urmează… înseamnă că nu-i din Sebiș!”

În condițiile astea, și având în vedere faptul că Daniel Țole – candidatul #rezistenților (câți or fi… 10% în opinia opiniei publice) – nu „mușcă” din voturile nimănui și acceptă oricând să fie viceprimarul oricui, iar restul candidaților chiar NU CONTEAZĂ, Cristi Feieș e dat ca aproape sigur ca și câștigător…
De aia și merge pe metoda „postări exclusiv pozitive”… c-așa fac prinții al căror scop este să fie domnitori… indiferent de mijloace…
Un fel de Bîlcea, deci… dar mai pe curat oleaca…

https://www.facebook.com/FCAPSebis/posts/277760497010003?__xts__[0]=68.ARDv2gZFpyTCmxTxs_p0w2WR0DCM89OUQ2tDif_Gebd5-mBS_gV-wH-9wv1ga1L2o70sk4xROR3jeSbf9bL7ByepQt-xLqNvwziCy3UG9UfKV27TxlVYH1qLZlGnFj8Bze5c23M1aLfggxa2yUu-GXlmmROJI_BkTIahIlKi2VTwAot545FINrdTnAPGPK1fcnOeyMIVMdIiltR8VGY7dszUpNRyYCxDfX26V6TyMxLIgzLpmIW53gwuk6-ROAZqomlot3RxEee0eTyV9DGAhGLJ2nxyq8xzgXe0aTn_DzHbU8vWiR0iPIDqQKf0BHkbhG4qvN4Rdc4QztBMjKAZ7Dk&__tn__=-R

 

Categorie: Politice
Etichete: cristian feies, Marius Turnea, politica arad, primaria sebis, Sebis
Distribuie:
Articolul anterior
Dennis Man a dus FCSB în Europa
Articolul următor
Adresele de email puse la dispoziție de Tribunalul Arad pentru contestarea măsurii izolării sau carantinării

6 comentarii. Leave new

 • Și când te gândești ca sunt o grămada care îl cred pe Turnea . Fraților , mergeti sa îl votați pe Tole , așa cum e el , tânăr , neexperimentat , dar dacă votați pe Turnea e ca și cum l-ați vota pe Feieș , e exact același lucru . Oameni buni , dacă vrei sa ne revenim ca oraș , sa nu mai plătim 800 mil lei vechi pe luna rate la banci pt combinațiile lu Feieș , v-o spun din toată inima , ca om care nu suporta politica . Votați pe Tole …. nu fac campanie , ma Pis pe politica , dar sincer , e singura sansa sa terminam cu combinațiile , Feieș , Pîrvu , marele contabil , Onica și alte firme de casa

  Răspunde
 • Singurul care contează în sondaje la ora actuală și care poate să-l învingă pe Feies Jr. este Răzvan Onica!

  Răspunde
 • Mă minunez că singurii „iepuri” de la Sebis sunt Feies „mic” și Onica. Viitorul orașului primeaza când vine vorba de binele orașului Sebis doar in inimile și sufletele lui Turnea Marius dar și al lui Tole.
  Prințișorul nu are voie să deschidă gura din umbra lui tăticu ex primar și sincer nici nu poate iar Onica se lupta din răsputeri să prindă ciolanul dar atenție asta tot din umbra lui Feies Gheorghe.
  Acuma bătălia mare ii pentru nimeni altul decât Gheorghe Feies care momentan are un dosar pe rol legat de o posibilă lipsa de fonduri provenita din administrarea eronată a banului public și i se impută nici mai mult și nici mai puțin decât 9 miliarde și mai mult daca ar pierde primăria Sebis sincer ar merge la oi…adio Falcă adio tot.
  Iar Onica pentru ajutorul oferit ex primarului Gheorghe Feies prin modalitatea lui de a ține ocupați pe cei puternici gen PSD…și pentru a denigra public pe cei care vor binele comunității. Ne vrem Sebisul înapoi…ați „furat” destul toti. Vrem sa dăm o șansă celor tineri să facă ceva în orașul acesta…despre asta este vorba. Iesiti la vot și votați orice…doar Feies și Onica …NU!

  Răspunde
 • ,,Trăiţi ca nişte oameni liberi, dar fără a folosi libertatea drept acoperământ al răului…”( 1Petru 2:16-18)
  Am devenit incomod, aşa că au început atacurile împotriva mea şi a familiei mele.
  Nu vă dați seama? Ei luptă pe viață şi pe moarte pentru conservarea anumitor interese meschine. E o adevărată caracatiță cu multe tentacule!
  Judecați limpede!

  Răspunde
 • avatar of un țigan din sebiș
  Un țigan din Sebiș
  23 iulie 2020 15:16

  bai ‘ daca e după mine eu nu as vota cu nici unul toți sunt corupți, nu am nimic cu nici unul dar cel mai competent este Feies dintre candidați restu sunt apa de ploaie. Dacă cumva câștigă Tole o sa fie vai și amar de Sebis….copilul e visător trăiește din iubire și mai mult de atât e influențabil și incapabil încă din copilărie a fost mai slab de minte îi influențat de tatăl său și măsa, ce exemplu îmi poate da mi-e Tole o fi Sebisul ca pe vremea lui Lambing…Onica daca ajunge primar ați pus-o ma mulge ca pe oi…Turnea sa își vadă de școală și sa facă proiecte că se dărâma scoala pe el!
  Așa ca de aproape 3 decenii lucrurile au mers cum au mers da important ca toată lumea a făcut ce a vrut! …Familia Feies e cea mai bună din ce avem momentan
  Vreți schimbare schimbați-vă !

  Răspunde
 • Un țigan din sebis
  Tu clar ca ești țigan , ca ai mers și ai pus ștampila pe Feieș , el ți-a dat ajutor social , te-a iertat de niște amenzi și bine a fost . De fapt Feieș așa a făcut cu toată tiganimea .
  Votați Feieș și e clar ca nu se va schimba nimic in bine . Aceeași oameni cu bani .
  Auzi ma tigane , mai bine cu un Loverboy Tole , care visează , decât cu gunoiul de Feieș .
  Iar cu Turnea , ca face proiecte pt scoala , trebuie sa ai habar ca Turnea a făcut proiecte pt scoala , mai multe , însă idolul tău Feieș nu le-a a probat ca tre uita sa spele bani prin fotbal . Hai sictir!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie