Nici la muzicieni nu-i armonie! Negocierile dintre SINDICATUL și CONDUCEREA Filarmonicii de Stat Arad au EȘUAT

filarmonica 4
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Având în vedere blocarea negocierilor privitoare la CCMI, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad dorește să facă următoarele precizări:

1. Negocierile precedente care au avut loc in perioada 2017 – 2018 au eșuat din cauza faptului ca managerul instituției a modificat unilateral mai multe clauze convenite și asumate de părți. Din acest motiv filarmonica a rămas fără un Contract colectiv valid încă din anul 2016 deși acest lucru reprezintă o cerință legală.

2. Noile negocieri începute la solicitarea sindicatului au fost amânate câteva luni, managerul tergiversând începerea negocierilor. Acestea au fost demarate doar în urma unor sesizări făcute la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad.

3. Lipsa de buna credinta a managerului s-a manifestat încă de la începutul negocierilor, cand în echipa de negociatori a conducerii au fost desemnate pe lângă manager două persoane doar cu numele.

Pe lângă faptul că niciuna din persoanele numite nu au fost prezente la nicio ședință de negociere, ele nici măcar nu au fost anunțate. Este de prisos sa amintim ca din punct de vedere legal aceste persoane nici nu aveau dreptul sa facă parte din comisie.

La aceste motive se adaugă și faptul ca managerul refuză orice fel de propunere avansata de sindicat. Trebuie să menționăm ca propunerile făcute sunt normale si firesti, ele regasindu-se in toate celelalte instituții din țară.

In urma acestor refuzuri și a întreruperii pentru perioade lungi de timp a negocierilor sindicatul a organizat o ședintă de mediere la Inspectoratul Teritorial de Munca Arad.

Si aceste negocieri au eșuat, situație în care sindicatul poate declanșa oricând acțiuni de protest.

Avand în vedere toate aceste argumente, în data de 04.06.2019  sindicatul declanșează o grevă de avertisment pentru a da un semnal conducerii instituției și autorităților privitor la amânările repetate ale negocierii Contractului Colectiv de Munca.

Menționăm că încă din luna februarie a acestui an am atenționat autoritățile despre situația din filarmonică.

Președinte S.A.I.F.Arad, Dogaru Mihai, 
Vicepreședinte S.A.I.F.Arad, Varyas Tiberiu

 

 

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Campionatul cartierelor la FOTBAL are lista deschisă pentru ÎNSCRIERI
Articolul următor
Primăria a numărat peste 200 de CLĂDIRI DEGRADATE în „Centru”, Poliția Locală a emis peste 300 de SOMAȚII către proprietarii acestora… iar REZULTATUL: „Numărul imobilelor degradate sporește de la un an la altul”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

pana sentinta

[ACTUALIZARE 4] VIVAT JUSTIȚIA din „Vestul sălbatic”! Fostul polițist de la Rutieră, INCENDIATOR de mașini, TRAFICANT și TÂLHAR de țigări de contrabandă și CULTIVATOR de „iarbă” Cosmin PANĂ a primit o glumă de pedeapsă: 2 ani și 10 luni de închisoare! Sentința e DEFINITIVĂ!

    Felicitări avocatului, multe și celebre fapte penale înainte lui Pană și tovarășilor săi – respectiv și rușine Justiției pentru sentința de astăzi a Curții de Apel Timișoara în…