Nu i-a ieșit (încă!) faza cu „KAUFLAND/LIDL în loc de terenurile C.S.Ș. Gloria” – așa că Falcă SE RĂZBUNĂ pe sutele de copii care încearcă să facă performanță acolo ATENTÂND LA SĂNĂTATEA LOR. Părinții lor le transmit DISPERAREA [FOTO / VIDEO]

isj arad 1
Distribuie:

 

Marți, 11 decembrie a fost data la care Clubul Sportiv Școlar GLORIA Arad și-a prezentat situația dezastruoasă prin care e nevoit să treacă – și a făcut aceasta prin oamenii care se implică cel mai mult în activitatea acestei, altădată (nu foarte demult), „fabrică de campioni” din care au ieșit „produse” precum Helmuth Duckadam, Roland Nagy, Marius Cheregi, Adrian Piț, Cristian Panin sau, mai recent, Adrian Petre ori Dennis Man (dacă ne limităm – nedrept! – la secția de fotbal).
La data la care discutăm despre aceste lucruri… ele nu mai sunt posibile – și asta din motive pur administrative, ce țin, pur și simplu, de CORUPȚIE, INCOMPETENȚĂ și INDOLENȚĂ, de un complex de situații pe care autoritățile locale (în primul rând și în proporție de minim 90%) nu sunt în stare să le soluționeze, le ignoră sau, pur și simplu, au alte interese. 
Ceea ce relatăm aici s-a prezentat într-o conferință de presă care a avut loc la Inspectoratul Școlar Județean marți, 11 decembrie, 2018 – prilej în care patru dintre părinții copiilor care se antrenează și joacă pe acele terenuri, în prezența directorului CSȘ Gloria, Ioan Coste, și directorului adjunct, reputatul antrenor de natație Sebastian Lucaci dar și a inspectorului general al IȘJ Arad, Anca Stoenescu, și-au devoalat disperările.

Părinții copiilor care se antrenează pe TERENUL ACCIDENTAT al bazei au vorbit în numele tinerilor sportivi și au prezentat actele ce stau la baza litigiului juridic care a dus la haos

Istoria dezastrului e lungă… și banală, dacă ești la curent cu practicile Primăriei Arad privitoare la terenurile (în primul rând) de fotbal, care, după cum bine știm, s-au transformat, aproape în totalitate, în… supermarketuri Lidl și Kaufland (același acționar – aceeași schemă): După ce, pe data de o8 ianuarie, 2016, Primăria a semnat, un protocol cu C.S.Ș. Gloria, protocol pe care (în primul rând) primarul Gheorghe Falcă nu l-a respectat, clubul a încercat să înceteze un contract de concesiune semnat în urmă cu 25 de ani.
Despre acest protocol este vorba:

protocol

Terenul nu s-a transformat „de urgență” în Lidl pentru că CSȘ Gloria a acționat în instanță Hotărârea de Consiliu Local (nr. 76 / 24 martie, 2016) ce prevedea „încetarea de drept a contractului de concesiune a terenului din Subcetate”, câștigând acest lucru inclusiv la Curtea de Apel Timișoara, prin sentință definitivă și irevocabilă… dar tot de atunci a început adevăratul dezastru. Iată, se fac trei ani de când conducerea CSȘ Gloria a semnat protocolul cu Primăria Arad prin care terenurile au fost decapate pentru Campionatul European de Aruncări Lungi, dar angajamentul Primăriei s-a dovedit a fi doar… începutul sfârșitului în curs: la doar câteva săptămâni după competiția atletică care a dus la decaparea terenurilor, s-au început niște pseudolucrări menite să transforme spațiul în câmp de bălării, iar de atunci încolo a început DEZASTRUL.
Acum, peste 200 de copii ai Aradului fac sport acolo și încearcă să ajungă la performanță în condiții „de lumea a III-a”… printre oile care pasc islazul „renăscut” după ce Primăria a… aruncat la întâmplare sămânță de iarbă degradând (după părerea noastră – intenționat!) terenul.
În această perioadă, zeci de copii au suferit accidentări grave din cauza suprafeței pe care se antrenează sau se joacă, sunt arbitri care s-au ales cu entorse – dar aceste realități par a fi ultima grijă a autorităților.

„Copilul meu evoluează la UTA, grupa 2004, pregătită de Dinu Donca. Pot să vă spun că doi dintre colegii săi au ratat selecția la lotul național de juniori pentru că au suferit accidentări grave din cauza suprafeței pe care se antrenează. Unul are probleme grave la gleznă, iar celălalt este la un tratament pentru genunchi în Turcia”, spune Florin Deznan, unul dintre părinți, cel care a dus practic lupta juridică pentru a reda clubului CSȘ Gloria dreptul de concesionare al celor două terenuri.

Un alt părinte documentează faptul că nu s-a investit nimic în acea bază după Revoluția din Decembrie 1989. „Am jucat la acel club în perioada 1979-1984 sub comanda lui Mircea Henegar. Acum am trei copii care joacă fotbal pe acele terenuri, în acea bază sportivă. A rămas aceeași unică toaletă folosită și de femei și de bărbați, una din aia turcească. Au rămas aceleași dușuri, aceleași vestiare, nu s-a investit nimic acolo după Revoluție. A făcut cineva vreun demers serios la Primărie, la Minister, pentru ca această bază sportivă să fie renovată? Nu a făcut nimeni…”

Inspectorul-șef al Inspectoratului Școlar Județean Arad, Anca Stoenescu, se roagă de Falcă să aducă terenurile la starea inițială

„Dacă i-aș cere primarului să investească în această bază ne va spune că ea aparține Ministerului Educației. Primăria nu a respectat protocolul, iar noi ne vedem puși în situația de a cere bani de la Ministerul Educației după care clubul să dea în judecată Primăria pentru a recupera banii” – este „varianta lungă” a rezolvării, așa cum o vede Anca Stoenescu.

Lui Florin Deznan i se pare că „un proces acum cu Primăria ar însemna mult timp pierdut, pentru că un astfel de proces poate dura chiar și un an și jumătate. Soluția este ca Ministerul Educației să aloce bani pentru refacerea bazei sportive, după care CSȘ Gloria să intenteze un nou proces Primăriei Arad. Încercăm să sensibilizăm Primăria, pentru că noi considerăm că acești copii ai Aradului, care chiar sunt talentați și au rezultate foarte bune, merită să se antreneze într-o bază sportivă măcar decentă.”

Ioan Coste, directorul CSȘ Gloria, a fost de acord cu soluția propusă de Anca Stoenescu, inclusiv cu formarea unei delegații care să meargă la București, la o întâlnire cu ministrul de resort, dar nu știe încă ce se va întâmpla efectiv cu clubul. „S-ar putea ca, de anul viitor, să ne preia chiar Primăria. Încă nu se știe nimic sigur…”

Categorie: Investigații
Etichete: Anca Stoenescu, antrenor de natație Sebastian Lucaci, CSS Gloria Arad, Florin Deznan, inspectoratul scolar judetean arad, inspectorul general al IȘJ Arad, Ioan Coste
Distribuie:
Articolul anterior
El este OMUL-RACHETĂ al anului: un bărbat din Galșa avea acasă 69 de săbii și cuțite baionetă numai la categoria ARME ALBE!
Articolul următor
Unde ne sunt LEGENDELE?
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

error: Content is protected !!