Numele lui Gheorghe Seculici, târât într-un scandal de corupție privind licitația pe cateringul Spitalului Județean din Timișoara. Ascultă cum voia să-l convingă Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț Brăila, pe Florentin Alexa (Tinu de la Marem) să se retragă din „schemă”. Acesta a înregistrat tot

tinu licitatie
Distribuie:

 

Cotidianul bănățean VOCEA TIMIȘULUI a publicat astăzi o investigație de presă pornind de la informația că Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara „Pius Brînzeu” este în atenția autorităților judiciare pentru corupție – în speță, trafic de influență încercări multiple de trucare a unei licitații publice.

Vorbim despre un contract fabulos, multianual (peste 2000 de porții zilnice de mâncare)

„În urmă cu niciun an de zile, în august 2016, după o licitație pe SEAP, Spitalul Județean Timișoara a încheiat un contract pe doi ani cu SC Duo Eden SRL, societatea câştigătoare fiind obligată să livreze 3 mese pe zi, în caserole termice și cu tacâmuri de unică folosință, atât bolnavilor cât și personalului medical, aflat de gardă.

Din acel moment, o firmă din Brăila, SC Titan Grup SRL, a preluat frâiele pentru furnizarea hranei, un contract valabil pe o perioadă de 10 ani, înțelegere care a expirat la data de 1 august 2016. Înainte de expirarea contractului cu „Titan Grup”, firmă condusă de Ștefan Fusea, actualul președinte al Camerei de Comerț Brăila, SCJUT a organizat o licitație, la care au participat un număr de 4 societăți comerciale, printre care și cei de la Titan Grup. Câștigătoare a fost declarată de către SEAP societatea Dio Eden Timișoara, întrucât aceasta a oferit cel mai mic preț, locul doi fiind ocupat, la o diferență mică, de circa 4 bani, de firma patronată de președintele Fusea. Doar că nici acest contract nu a avut viață lungă, întrucât după nicio lună de zile, SC Dio Eden SRL a fost nevoită să renunțe, datorită unor jocuri de culise, care au pericilitat viața bolnavilor, manevre ciudate de care nu au fost străine nici autorități ale statului” – scrie cotidianul citat.

Cum a ajuns forma arădeană câștigătoare

Ca să nu lase bolnavii fără mâncare (cum s-a întâmplat la Arad, în exact aceeași perioadă) conducerea SCJUT a apelat la o variantă legală de avarie, astfel încât, până la organizarea unei noi licitații, contractul de furnizare a hranei pentru pacienți a fost atribuit, în regim de forță majoră, unei alte firme, respectiv SC Mark`us Unltd SRL din Arad. „Așadar, nu următorului clasat, SC Titan Edilitara SRL din Brăila, așa cum (se) calculase președintele Ștefan Fusea! Ghinion curat! Cum contractul de furnizare a hranei a fost unul provizoriu, după expirarea termenului, SCJUT s-a apucat, în urmă cu circa două luni, să organizeze o nouă licitație, pentru o perioadă de 2 ani. Procedurile au fost încheiate, caietul de sarcini a fost urcat pe SEAP, în cursă înscriindu-se două firme: SC Mark`us Unltd SRL din Arad şi SC Titan Edilitara Brăila. Până aici, nimic neobișnuit, doar că, în plină procedură de evaluare, în urmă cu nici o săptămână, pe data de 2 martie a.c, lucrurile au luat o turnură halucinantă. De domeniul penalului! Astfel, în data de 3 martie, conducerea SCJUT, reprezentată de prof. Dr. Marius Craina, s-a trezit, la registratura instituției, cu o sesizare venită din partea patronului SC Mark`us Unltd SRL, Florentin Alexa care, nici mai mult nici mai puțin, acuza faptul că asupra lui se fac presiuni, ca să trântească licitația, în favoarea unei alte entități comerciale. Fără doar și poate, ceea ce scrie în sesizare patronul firmei arădene este de-a dreptul șocant, dar nu atât de șocant precum CD-ul pe care l-a atașat acestei plângeri, care conține o discuție audio-video cu personajul care încerca să-și trafice influența. Şi nu oricum, ci utilizând numele unor personaje cu greutate din viața publică și politică, care i-ar susține demersurile penale!

Patronul de la Marem a întocmit o sesizare care a intrat deja în atenția organelor de urmărire penală

Patronul SC Mark`us Unltd SRL, Florentin Alexa, a povestit ziariștilor timișoreni căîn data de 2 martie a. c, în jurul orei 10, am fost contactat telefonic de către o persoană, care mi-a solicitat insistent să ne întâlnim de urgență în acea zi, deoarece are ceva de discutat cu mine. Când timpul mi-a permis, respectiv în jurul orei 11.15, mi-am dat întâlnire cu acea persoană la sediul firmei mele din Arad, strada Pădurii nr. 16. Părându-mi suspectă insistența cu care acesta dorea să ne întâlnim în acea zi (primind mai multe telefoane de la persoana respectivă pe această temă) în condițiile în care nu cunoșteam deloc persoana și nici numărul de telefon, nici după voce, am decis să înregistrez discuția. Atunci când s-a prezentat la sediul societății, acesta și-a declinat identitatea, spunând că se numește Ștefan Fusea, patron al SC Titan Edilitara SRL, societate concurentă cu firma mea, în procedura de achiziție de la SCJUT”.

În atașamentul video aveți înregistrarea pe care jurnaliștii au preluat-o de pe telefonul lui Tinu și au uploadat-o pe YouTube.

„Acesta mi-a propus să găsim o soluție prin care să rămână câștigător la Spitalul Județean Timișoara, precizându-mi cu tot dinadinsul contractul. Mi-a propus diferite variante de rezolvare a situației, respectiv să nu îl concurez la licitația de la SCJU Timișoara și astfel nici el nu mă va concura la viitoarea licitație de la SCJU Arad pentru catering. Mi-a mai spus de variante de prezentare la licitație în înțelegere, fără a da de bănuit etc etc…”, susține Florentin Alexa în sesizarea adresată către conducerea SCJUT.

Conducerea SCJUT, reprezentată de prof. Dr. Marius Craina, a înaintat sesizarea patronului SC Mark`us Unltd SRL Arad, chiar în aceeași zi, către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Contactat telefonic, Gheorghe Seculici a confirmat că îl cunoaște pe Ştefan Fusea, dar doar din postura de președinte al Camerei de Comerț Brăila:

„Nici nu ştiu cu ce se ocupă, în viaţa de zi cu zi. Confirm că m-am întâlnit cu domnia sa. M-a sunat că era în Arad şi că vrea să mă salute. A stat la Hotel Continental, iar eu am birourile de la firmă vis a vis. A trecut, am schimbat două vorbe şi a plecat. Nici cafea nu a băut. Nu am discutat despre nicio licitație de la Spitalul Județean Timișoara. Îl cunosc şi pe Tinu. E un băiat serios şi harnic despre care nu pot să spun decât lucruri bune” – a declarat Gheorghe Seculici vizavi de acest subiect.

Citește mai multe pe voceatimisului.ro.

Informații conexe:

Categorie: Investigații
Etichete: catering, florentin alexa, Gheorghe Seculici, makus catering, marem, spitalul judetean timis, stefan fusea, timu
Distribuie:
Articolul anterior
Operațiunea AEROPORTUL – faza pe „discuții” (neterminată). Claudia Boghicevici NEGOCIAZĂ; Glad Varga REPROȘEAZĂ
Articolul următor
[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Terase, curți și grădini suspendate – FOTO
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie