Probabil cea mai bună Conferință de presă din ultimele decenii a scos la iveală TOATĂ MAFIA POLITICĂ din jurul celui mai iubit și jefuit SIMBOL din Arad: UTA!

mafia fotbalului aradean
Distribuie:

Cine se tot vaită că „presa a murit” și că „nu mai e ce-a fost”, să facă bine să-și miște fundul de pe canapea și să vină la o conferință cum a fost cea de astăzi, susținută, la prânz, de conducerea „Suporter Club UTA” la „Old Lady`s Pub – care nu-i un birt bă, nefrecventabililor, e un templu!… dar de unde naiba să știe un politician treaba asta?!

CU și DOAR despre UTA și MAFIA POLITICĂ din Arad

La nicio conferință de partid, de lansare de nu-știu-ce, de deschidere de fabrică, hotel,  aniversare, festivaluri la care am participat în ultimul sfert de secol n-am văzut atâta presă de bună calitate; toate ziarele print și online, naționale, locale, de specialitate sau nu neapărat și-au trimis cei mai buni jurnaliști pentru a asista la expunerea situației celei mai critice prin care trece, de la „catastrofa Marțian” încoace, echipa de suflet a tuturor arădenilor… oriunde s-ar afla aceștia fizic.
Este, probabil, cea mai documentată și profesionist susținută conferință de presă pe un subiect dat – iar faptul că a fost cu și despre UTA și MAFIA POLITICĂ din Arad o face istorică – fără nicio exagerare, fără subiectivitate și fără patetism!

Iată, mai jos, draftul proiectului... pe care toți „oamenii lui Falcă-Meszar” vehiculau în mediul online că „n-a fost prezentat publicului”. În primul rând că proiectul le-a fost prezentat administratorului (sau ce-o fi… căci nu știe probabil nici el însuși care este poziția sa OFICIALĂ în club!), președintelui Florian Voinea (om de paie… un fel de „Toni Petrea” pentru ăștia cu case cât tu nici nu poți să numeri și mașini pe care nici n-au curajul să le treacă pe numele lor, că-i ia lumea la flegme) – practic a ajuns pe masa oricui are legătură cu subiectul!

Proiectul UTA – NextGen își dorește să stabilizeze și să reformeze clubul pe termen lung, pentru generația următoare precum si sa creeze cadrul necesar pentru creșterea și dezvoltarea următoarei generații de fotbaliști ai Aradului.

Pe lângă cele două obiective dorim crearea a unui club solid financiar și ca bază materială, care să poată face performanță.

Durata de implementare pentru faza 1 a proiectului este de 5 ani de zile, în care se vor întâmpla următoarele:

An 1+2 –stabilizarea financiara a clubului prin achitarea tuturor datoriilor, reformarea totală a organigramei prin identificarea pe fiecare poziție a unor oameni competenți, demararea lucrărilor la baza materială – Centru integrat de pregătire cu minim 4 terenuri de antrenament, sală de mese, condiții de recuperare, cabinet medical, sală de forță etc. Marketizarea clubului, pregătirea unui sistem performant de scouting și transferuri, crearea echipei UTA 2 (Liga3) pentru a roda atât tinerii din academie cât și jucători de perspectivă, români sau străini. Obiectiv sportiv – minim 6-8 sau play-off.

Buget – 6.5 mil euro/anual

An 3+4 – Valorificarea imaginii clubului, creșterea substanțială a încasărilor din marketing, implementarea unor programe de loializare a fanilor astfel încât UTA să devină club REGIONAL, profitând de faptul că orașe precum Timișoara, Oradea, Deva etc – nu au fotbal de prima ligă sau stadioane moderne. Acest demers de club regional nu vizează doar fan-base-ul (cu accent pe copii – creștem o generație de utiști la Timișoara/Oradea), ci și exploatarea potențialului economic al Regiunii de Vest, a doua cea mai dezvoltată zonă după București. Finalizarea Centrului de pregătire, promovare UTA2 în Liga 2, integrarea unor jucători formați de club în prima echipă, primele rezultate ale programului de scouting.

Schimbare a formei juridice în S.A.

Obiectiv sportiv – play-off și participare în Cupe Europene

Buget – 7.5-8 mil euro/anual

Anul 5 – Ajungerea la maturitate a implementării primilor 4 ani de program, club solid, stabil financiar cu organigrama stabilă, un fan-base și un potențial de marketing exploatat la maxim. Obiective sportive – câștigarea campionatului, participarea în Cupele Europene.

Buget – 8-9 milioane euro

Un al doilea obiectiv principal – deschiderea clubului către arădeni, la modul real, prin implementarea unui program gen „socios” prin care toți arădenii vor putea participa activ la viața echipei. Încă din Anul 2 al proiectului se va implementa la un nivel incipient, urmând ca din Anul 3+4, odată cu schimbarea formei juridice în SA, acești „socios” vor deveni acționari ai clubului. Pe lângă latura de atașament, acest program are menirea să aducă un aport important de capital în club.

REZUMATUL Conferinței de presă: Suporter Club UTA, Vineri ,17 iunie
Participanți:

Dan Proca (președinte Suporter Club UTA)

Claudiu Negru (vicepreședinte Suporter Club UTA)

Colin Mesz (membru Comitetul Director al Suporter Club UTA)

Sumar:

  1. Detalii despre negocierile dintre grupul de investitori și Alexandru Meszar
  2. Solicitare către președintele clubului UTA, Florian Voinea
  3. Mesaj către echipă (antrenori și jucători)

Vă detaliem în cele ce urmează subiectele conferinței de presă susținută astăzi de către liderii asociației noastre:

  1. DAN PROCA:

„În calitate de președinte al SCU și reprezentant al acestei asociații în clubul UTA, am participat pe parcursul ultimelor săptămâni la toate discuțiile dintre grupul celor patru oameni de afaceri care doreau să preia administrarea clubului UTA și Alexandru Meszar, conducătorul „de facto“ al acestui grup. Ca martor direct al acestor discuții pot preciza următoarele:

a) Oferta grupului de investitori era una care se dorea nu o înlocuire a vechii conduceri ci o continuare alături de aceasta, în speță de Alexandru Meszar, pentru asigurarea pe de o parte a continuității a ceea ce s-a făcut bun, în special pe parte sportivă, parte care apoi să fie completată cu o infuzie de capital și de competență organizatorică și managerială.

Oferta celor patru cuprindea o investiție imediată de aproximativ 2 milioane de euro, construirea unei baze de pregătire care să reprezinte un patrimoniu fix al clubului și de asemenea asumarea implementării unor principii profesioniste de organizare a clubului, cu departamente bine determinate și cu angajați care să aibă atribuții clare, remunerate pe măsura responsabilităților asumate și a performanțelor realizate.

Erau vizate atât performanța sportivă prin transformarea UTA-ei într-o echipă care în termen de 5 ani să poată lupta pentru titlu și cupele europene precum și schimbarea formei de organizare într-una deschisă inclusiv implicării suporterilor.

b) Din start o condiție pusă de Alexandru Meszar pentru desfășurarea discuțiilor a fost confidențialitatea acestora. În spirit de bună credință, grupul oamenilor de afaceri a acceptat această condiție, acesta fiind și motivul pentru care nu și-au făcut publice intențiile în mod detaliat.

c) Am constatat pe parcursul acestor săptămâni din partea lui Alexandru Meszar atât o tendință de evitare a finalizării negocierilor cât și una de pasare a responsabilității finale către persoane din mediul politic, mai exact către fostul primar și actualul europarlamentar Gheorghe Falcă.

Astfel, în „buna tradiție“ balcanică, cei patru potențiali investitori au constatat că discută preluarea clubului cu o persoană, Alexandru Meszar, care nu avea nicio funcție în club și depind de aprobarea înțelegerii de o altă persoană care nu are nicio legătură directă cu clubul și nici măcar cu administrația locală. Practic Alexandru Meszar s-a comportat ca un intermediar al lui Gheorghe Falcă la negocieri:

foto 2

 

d) De-a lungul negocierilor Alexandru Meszar a adăugat mereu diferite pretenții pentru a aproba intrarea în club a celor patru investitori și de asemenea a modificat în repetate rânduri termenii înțelegerii inițiale.

Spre exemplu, autointitulatul manager al proiectului UTA a prezentat investitorilor un proiect de document pe care l-ar fi primit de la Gheorghe Falcă, în care componența adunării generale a clubului era împărțită în felul următor: 3 reprezentanți ai noului grup de investitori, 3 actuali membri ai clubului, 3 reprezentanți ai autorităților locale și un reprezentant al Suporter Club UTA. 

reorganizare uta

Considerând că pe baza relațiilor de colaborare (ca să nu spunem complicitate) cimentate de-a lungul ultimilor ani, actualii membri ai clubului împreună cu reprezentanții autorităților locale (sau mai exact ai partidului care susține autoritatea locală) ar fi format împreună o majoritate în luarea deciziilor, grupul celor patru a respins acest document pentru că este de la sine înțeles că nimeni nu acceptă să își asume injectarea de capital într-un club precum și munca de reorganizare, fără să aibă forța de a lua deciziile necesare. Oferta de răspuns a grupului de investitori a fost cea a unei formule cu o adunare generală care să cuprindă 5 membri: 3 din partea grupului de investitori, unul din partea SCU și unul din partea primăriei.

Alexandru Meszar s-a declarat de acord cu ceilalți termeni ai înțelegerii însă și-a declinat responsabilitatea aprobării formulei de reprezentare în club, trimițându-i pe investitori să ajungă la un acord pe acest aspect cu „consiliul local“

foto 1

 

Ca urmare, marți 14 iunie, Alexandru Meszar a convocat o întâlnire de clarificare a acestei probleme, întâlnire la care alături de el, urmau să participe Marius Grada din partea investitorilor, parlamentarul Sergiu Bîlcea din partea autorităților locale, Dan Proca și Claudiu Negru din partea SCU. Deși întâlnirea trebuia să aibă loc la ora 12, la ora 11.30 a fost publicat pe site-ul clubului, fără niciun anunț prealabil și fără nicio explicație ulterioară, comunicatul lui Alexandru Meszar prin care își „asuma“ respingerea ofertei investitorilor.

e) Mai doresc să precizez că termenii înțelegerii agreate de cele două părți, cuprindeau acoperirea de către grupul de investitori a unor datorii despre care nu există nicio informație publică:

– 179.300 de euro datorii angajate către diferite persoane fizice de către președintele Florian Voinea

– o creditare de 500.000 de euro a clubului Atletico către UTA

– înlocuirea unor garanții angajate de CS Atletico Arad pentru AFC UTA Arad, în favoarea ANAF.

  1. CLAUDIU NEGRU:

În urma comunicatului dat publicității miercuri de către Alexandru Meszar dorim să vă aducem la cunoștință următoarele

a) Nu-i recunoaștem lui Alexandru Meszar legitimitatea de a-și asuma respingerea ofertei investitorilor. Alexandru Meszar nu are nicio funcție executivă în club și este un simplu membru în Adunarea Generală a AFC UTA, astfel că decizia discreționară, despotică am putea spune de a respinge această ofertă, îi excede flagrant statutul. Dacă domnia sa ca simplu membru în Adunarea Generală a AFC UTA își permite să își „asume“ respingerea ofertei, Suporter Club UTA, în exact aceeași calitate de simplu membru în Adunarea Geneală își poate la fel asuma răspunderea să răspundă pozitiv ofertei grupului de investitori.

b) Având în vedere că statutul AFC UTA prevede că singura persoană care are drept de a respinge sau a aproba intrarea de noi membri în asociație, este președintele Florian Voinea, îi adresăm concret, direct și oficial acestuia cererea de a deschide clubul și de a permite intrarea în asociația AFC UTA a celor patru investitori.

Considerăm că este timpul ca acest club să intre în normalitate și legalitate prin respectarea propriilor prevederi asumate prin statut și regulamentul de organizare.

3) COLIN MESZ:

Îmi revine sarcina în final să fac o precizare care, în lumina apropierii noului campionat, este foarte importantă. Demersul nostru nu este unul de a ne război cu cineva sau de a produce scandal sau prejudicii de imagine clubului.

Din păcate Alexandru Meszar prin atitudinea sa sfidătoare ne-a pus în fața faptului împlinit și avem o datorie morală față de suporteri în a le explica ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la club dar și în a cere răspicat normalitate și legalitate. Însă toate aceste cereri nu au rolul de a destabiliza activitatea sportivă a clubului.

Dimpotrivă considerăm că transparența, profesionalismul și infuzia de capital ar fi fost puncte de susținere foarte importante pentru jucători și pentru antrenor. Demersurile noastre sunt făcute și în folosul lor deoarece credem că orice antrenor sau jucător dorește să își desfășoare activitatea într-un club în care domnește profesionalismul autentic.

Tocmai de aceea dorim să afirmăm răspicat că, indiferent de aceste demersuri, vom continua să susținem echipa iar antrenorul și jucătorii se pot baza fără nicio reticență pe sprijinul nostru total!

Pentru noi doar UTA contează!

CONFERINȚA DE PRESĂ ÎN FORMAT VIDEO – INTEGRAL:

 MEMORANDUMUL SEMNAT DE CEI PATRU OAMENI DE AFACERI:

Falcă-și face clismă, iar pentru Meszar „totu-i sub  control”!

Între timp – banal poate, dar FOARTE EDIFICATOR pentru a înțelege problema „de partea greșită a viitorului UTA-ei”, Meszar are telefonul închis dar dă interviuri undercover în ziarul de casă al lui Falcă, iar Falcă s-a dus la Bodrum, să-și mai facă încă o clismă (nu metaforic vorbind… clismăclismă).
O clismă de Falcă și de Meszar ar avea nevoie Aradul ăsta… iar dacă i se va face pornind de la acest eveniment de o rea credință penală – cu atât mai mult va fi mai demnă de respect UTA!

https://www.tiktok.com/@armin.hcb/video/7110186244948135174?_t=8TGC7E5cLll&_r=1

Categorie: Reportaje
Etichete: Alexandru Meszar, Claudiu Negru, Colin Mesz, Dan Proca, Gheorghe Falca, mafia politica din arad, Old Lady`s Pub, suporter club UTA, UTA Arad
Distribuie:
Articolul anterior
DSP Arad: Variola maimuței – ce este, cum se transmite și simptome
Articolul următor
GEST DE OMENIE LA CENTRUL OFTALMOLOGIC DR. ANDEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…