Recunoștință EROILOR neamului și Corifeilor Marii Uniri de Ziua Națională a României [FOTO]

ziua nationala 4
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Subprefectul Județului Arad, doamna Olimpia Popa, a participat astăzi la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. În Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, a avut loc un ceremonial militar-religios ce a curpins prezentarea onorului doamnei Subprefect, salutul drapelului de luptă al Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu, un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți și depunerea coroanelor de flori la monument.

În Piața Revoluției a avut loc o defilare a efectivelor și tehnicii aparținând Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu,  structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarului Arad. Doamna Subprefect Olimpia Popa a dat citire mesajului domnului Ludovic Orban, Primul-ministru al României, cu ocazia Zilei Naționale a României. S-au mai adresat audienței  Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului domnul Călin Bibarț, primarul Municipiului Arad și domnul Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Corifeii arădeni ai Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și dr. Ioan Suciu au fost comemorați în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat în Cimitirul „Eternitatea”, ulterior slujbei de pomenire oficiată de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și soborul de preoți fiind depuse coroane de flori la mormintele acestora.

La evenimente au participat Primarul Municipiului Arad, domnul Călin Bibarț, Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, domnul Răzvan Cadar, consilieri locali, șefii structurilor județene din cadrul M.A.I. și M.A.P.N., parlamentari, cadre militare în rezervă sau retragere, reprezentanți ai universităților arădene, revoluționari și cetățeni veniți să serbeze Ziua Națională a României.

„Sunt deosebit de onorată să particip la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, aceasta fiind una dintre primele mele activități ca Subprefect al Județului Arad. Sărbătorim astăzi Ziua noastră Națională, apreciez mobilizarea structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și  mă bucură foarte mult colaborarea strânsă cu Primăria Municipiului Arad pentru organizarea evenimentelor. Ne amintim astăzi cu recunoștință de toți eroii neamului românesc, de marii Corifei arădeni ai Unirii, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop, dr. Ioan Suciu, personalități politice marcante datorită cărora Marea Unire s-a putut realiza ca act politic istoric al națiunii române. Astăzi este un prilej de sărbătoare pentru toți românii, pentru toți arădenii, indiferent unde se află în acest moment, acasă ori în străinătate. Față de toți trebuie să ne luăm angajamentul de a crea o societate normală pentru a împlini cu adevărat visul democratic al făuritorilor Marii Uniri, la trei decenii de la Revoluția din 1989.   Îi invit pe toți arădenii să participe astăzi la evenimentele de ziua națională organizate de administrația locală. La mulți ani România, la mulți ani, arădeni!”, a declarat Subprefectul Județului Arad, doamna Olimpia Popa.

Biroul de presă      

 MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD

ziua nationala 2

***

Mihai Fifor – senator de Arad și fost Ministru al Apărării: „Astăzi, ne amintim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 şi care stau mărturie generaţiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca naţiune.

Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, semnifică pentru fiecare dintre noi momentul unirii în cadrul aceloraşi graniţe ale tuturor teritoriilor locuite de români.
România cea Mare a fost posibilă prin sacrificiile şi cu sângele ostaşilor români. Ei au răspuns fără ezitare, scriind pagini întregi de istorie în luptele Primului Război Mondial. În toate marile lupte purtate de armata noastră, de-a lungul timpului, în Războiul de Independenţă, în cele două conflagraţii mondiale, dar şi în vremurile noastre, în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii, în Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, ostaşii români şi-au făcut cu prisosinţă datoria.

Se cuvine ca în această zi să ne aducem aminte de toţi cei care au căzut pe câmpurile de bătălie şi au apărat interesele noastre şi poporul român.

În această zi, trebuie să fim cu gândul la lucrurile care contează în viaţa noastră, lucrurile care ne unesc şi nu la cele care ne dezbină. Drapelul tricolor din faţa caselor noastre este un semn de normalitate care ne face să fim mândri că suntem români. Oriunde am fi.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-ati afla!

Onoare si Patrie!”

1decembrie 2

 

                                     

Categorie: Știri
Etichete: 1 Decembrie, dr. Ioan Suciu, Olimpia Popa, Ştefan Cicio Pop, Subprefectul Județului Arad, Vasile Goldis
Distribuie:
Articolul anterior
Succes mare al fetelor de la FCC Baschet Arad împotriva vicecampioanei
Articolul următor
Liceul „Gheorghe Lazăr” din Pecica și Lions Club Arad 2007 – proiect de colaborare cu impact direct asupra elevilor din clasele mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…