S-au adunat ca să nu fie împrăștiați și au salvat turismul arădean: au discutat la CJA despre „înfiinţarea de organizaţii de management al destinaţiei”

cja 1
Distribuie:

 

Pfff… ne-am scos! Am ajuns cu turismul local la faza de discuții despre „înfiinţarea de organizaţii de management al destinaţiei”!
Încă nu aveam „organizații de management al destinației”?! – vă simțim mirarea… și noi ne-am speriat! Dar, iată, oamenii care conduc banii publici ai județului nostru înspre scopuri… de-a dreptul cuantice… s-au gândit, după ce s-au adunat ca să nu fie împrăștiați, la ceea ce noi, fraierii, habar n-aveam nici că n-avem, nici că ne lipsește: la organizații de management al destinației!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Conducerea Consiliului Judeţean Arad s-a întâlnit astăzi, cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri din judeţul Arad, pentru a discuta asupra unui subiect extrem de important pentru dezvoltarea turistică a Aradului: înfiinţarea de organizaţii de management al destinaţiei. Întâlnirea a avut loc în contextul celor 15 dezbateri organizate de CJA pentru întocmirea strategiei turistice a judeţului, întâlniri în care au fost depuse de către agenţii economici un număr de 403 propuneri şi sugestii. Principalele 10 domenii au vizat investiţiile în ape termale şi geotermale, renovarea cetăţilor Şoimoş şi Şiria, reabilitarea drumurilor, includerea în circuitul turistic a Cetăţii Aradului, promovarea turismului gastronomic, renovarea clădirilor istorice, exploatarea Canalului Morilor astfel încât acesta să devină navigabil, promovarea turismului balnear, punerea în funcţiune a Săgeţii Verzi, formarea de personal calificat pentru servicii turistice. Fiecare dintre aceste propuneri a fost analizată şi luată în considerare de către conducerea Consiliului Judeţean Arad, fiind făcute deja demersuri pentru implementare, acolo unde legislaţia şi bugetul instituţiei permit.

Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a subliniat că promovarea judeţului ca destinaţie turistică trebuie realizată cu ajutorul tuturor agenţilor economici şi turistici şi a amintit în acest context importanţa Aeroportului din Arad. „Trebuie să promovăm Aradul, nu să aşteptăm să vină alţii la noi şi să ne întrebe dacă vrem să ne promoveze. Am avut întâlniri cu operatori privaţi, am avut discuţii cu toţi cei care contează în acest domeniu. Un prim pas a fost deja făcut, de pe aeroportul arădean vor pleca în vara aceasta două curse charter cu destinaţia Turcia. Este important ca aeroportul din Arad să fie cunoscut, să aibă curse, turiştii să vină să vizitele judeţul sau să aleagă Aradul ca punct de plecare spre alte destinaţii”, a subliniat vicepreşedintele Claudia Boghicevici.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad şi-a propus atragerea de turişti către municipiu şi judeţ, organizaţiile de management al destinaţiei fiind considerate un partener de lucru extrem de eficient, după modelul celor patru astfel de organizaţii care au fost deja constituite în ţară, în Sibiu, Cluj, Bihor şi în Bucovina.

„Aceste organizaţii sunt structuri responsabile de conceperea şi implementarea unor strategii de promovare a destinaţiilor turistice. La nivel de Arad, le-am putea folosi pentru promovarea unui obiectiv, cum ar fi Podgoria Aradului, Parcul Reconcilierii, lacul Ghioroc, zonele Săvârşin sau Petriş”, a spus Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

Imediat după ce aceste organizații de management al destinației vor fi fost înființate – totul va fi fost rezolvat… v-ați prins! Scoțienii, nemții, suedezele și australienii, dacă nu chiar japonezii vor invada cetățile Aradului, Șiriei și Șoimoșului – dar nu cum au făcut-o turcii și austro-ungarii – ci prin Canalul Morilor, cu Săgeata Verde, sparți de sătui și rupți de beți, insoțiți de personal calificat… nu ca până acum… ca amatorii!

Categorie: Știri
Etichete: Ando, boghicevici, CJA, managementul destinatiei, organizatii de management al destinatiei, turism
Distribuie:
Articolul anterior
ISU Arad va fi dotat cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare grea, echipamente de pompieri, pompe şi un dig mobil
Articolul următor
Senatorul Adrian Wiener a depus o inițiativă legislativă menită să limiteze consumul de acizi grași nesaturați (AGTN) în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie