ȘASE: Secția Serviciului Român de Informații Arad îl PIERDE pe Cristian DĂESCU; Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad îl CÂȘTIGĂ pe Dan ILARIE

necunoscutul
Distribuie:

 

Colonelul Cristian Dăescu iese la pensie, după ce a condus vreme de 5 ani (din septembrie, 2012) Secția Serviciului Român de Informații Arad.
Anterior mandatului său din orașul de pe Mureș, în care s-a făcut remarcat deopotrivă prin realizări și prin nereușite (cum e aproape firesc în această lume plină de influențe nefaste), ofițerul de Intelligence a condus, aproape 10 ani, Serviciul de Informații Timiș – sub comanda sa s-a construit inclusiv noul sediu al Serviciului din Timișoara -, fiind delegat să „pună pe picioare” Secția de la Arad care se afla, atunci, în plin proces de reorganizare și înregistrând rezultate foarte slabe.
Colonelul Dăescu lasă, odată cu plecarea lui, una dintre cele mai performante „divizii de acoperiți” din întreaga țară (pe locul doi, am înțeles…), dar și multe scandaluri nestinse, căruia noul șef va trebui să le facă față.

În aproape aceeași ordine de idei, Dan Ilarie, fostul procuror-şef al DIICOT Arad, numit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu Criş în aprilie, anul trecut, vine, prin transfer, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, după o activitate pozitiv  apreciată deopotrivă de conducerea Justiției Române și de populație. Mutarea efectivă se va produce începând cu 7 august 2017.
Dan Ilarie a activat, timp de două mandate, ca șef în cadrul Biroului Teritorial Arad din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, căruia i-a fost „pionier” încă de la înființare (anul 2000) și reuşind în decursul carierei sale la DIICOT Arad destructurarea mai multor grupări infracţionale.

„ȘASE”… pentru că aceste mutări vor avea, (nu doar) în opinia noastră, repercusiuni vizibile pe „piața infracțională” locală… chiar pe termen scurt.

În județ, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț s-a întărit cu un prim procuror: Ailioaie Andreea Alexandra, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș, procurorul Mihai Adrian a ocupat unul dintre posturi. Ambii procurorii vin de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, procurorul nou venit este Belei Nicolaie Adrian, sosit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timiș. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad are un nou prim procuror, în persoana magistratului Simona Homescu.

Categorie: Știri
Etichete: Ailioaie Andreea Alexandra, Belei Nicolaie Adrian, Cristi Dăescu, Dan Ilarie, Mihai Adrian, parchetul de pe langa tribunalul arad, procuror, Simona Homescu, SRI
Distribuie:
Articolul anterior
Adam Muller Guttenbrunn va fi omagiat la Zăbrani, în cadrul proiectului „Galeria Scriitorilor Arădeni”
Articolul următor
UTA își cristalizează lotul

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie