Schimbări IMPORTANTE în consultarea DOSARELOR din Instanțele de Judecată în format ELECTRONIC

tribunal2
Distribuie:

 

În CONFERINȚA DE PRESĂ susținută miercuri, 28 noiembrie, în noua sală de la mansarda Palatului de Justiție, vicepreședintele Tribunalului Arad, judecătorul Virgiliu Flavius Bradin a transmis informații importante referitoare la noul sistem de consultare al dosarelor în format elecronic și a explicat procedura privind dosarele confidențiale, la care de acum înainte nu vor mai avea acces decât părțile din cauză.

„Conform cu prevederile Consiliului Superior al Magistraturii (care, de asemenea, conțin și un ghid de relații cu presa), sunt exceptate de la consultare publică dosarele vizând trădarea de țară, spionajul, cele care fac referire la viața sexuală a minorilor sau cele de adopție. Aceste dosare nu se vor mai regăsi pe paginile publice ale  Portalului Ministerului Justiției” – este esența a ceea ce a declarat magistratul referitor la subiectul „cenzură” (măsură care, o recunoaștem până și noi, e de bun augur).

De asemenea, tot de bun augur este știrea potrivit căreia site-ul Tribunalului Arad se upgradează, trecând, de la 1 ianuarie, 2019, la noul format de consultare a dosarelor. „De la 1 ianuarie va fi generalizată aplicarea dosarului electronic dezvoltat de Tribunalul Arad. Se va renunța la vechea aplicație „Info Dosar” – mai complicată și deja depășită -, iar logarea la dosarul electronic se va putea face doar pe baza adresei de mail și a unei parole furnizate de adminstrator, plus o cerere către președintele Tribunalului. Părțile vor avea acces la întreg dosarul și vor primi notificări, ori de câte ori în dosarul lor se depune un act” – a explicat Bradin.

Upgrade-ul este util, pragmatic și… economisește nu doar timp, dacă avem în vedere că, până acum, pentru a primi oficial un asemenea act, trebuia trimisă o cerere în format tip, prin poștă, cu un timbru fiscal care costă 3 lei și 11 bani (plus plicul) – or, la cele 116.000 de documente câte se trimit pe an de către justițiabili doar pe aria de competență a Tribunalului Arad, e simplu de calculat beneficiul acestei investiții… până la urmă în inteligență.

 

Categorie: Știri
Etichete: judecătorul Virgiliu Flavius Bradin, Portalului Ministerului Justiției, site-ul Tribunalului Arad, stiri arad, vicepreședintele Tribunalului Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Înotătorii de la CSM Arad pe podium la Miercurea Ciuc
Articolul următor
DKMT ENDURANCE CUP a ajuns la Arad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie