SEBIȘUL – DESPODOBIT cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Parcurile din centrul orașului arată ca lovite de apocalipsă [IMAGINI CARE POT AFECTA EMOȚIONAL]

a00d65bf 3985 4289 8ba0 d71ffaea52b5
Distribuie:

 

„Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireșii” – celebrul vers al poetului argentinian Pablo Neruda pe care îndrăgostiții de pe toată planeta și-l tatutează pe unde-apucă pare a-și fi găsit antiteza… la celălalt capăt al lumii: la noi, la Sebiș. Nu ți-ar plăcea să facă cineva cu tine ce a făcut primarul Gheorghe Feieș cu cele două parcuri din Sebiș… și mai ales de Crăciun / Revelion n-ai vrea să ți se-ntâmple o asemenea „coafare”!

Se vede treaba că primarul Sebișului numai îndrăgostit nu e de orașul pe care-l conduce… din neolitic… cine știe?… are și dragostea limita ei de vârstă – căci să te comporți așa cu natura din jurul tău, seamănă mai degrabă a „răzbunare pe un oraș care nu te mai suportă”.
Justificată legislativ de furtuna care s-a abătut asupra Aradului pe 17 septembrie, 2017, intervenția edililor asupra bietelor parcuri (cel zis al „Libertății” și cel din spatele faraonicului sediu al administrației locale) dezvoltă un peisaj de-a dreptul apocaliptic, ce oripilează localnicii și alungă orice vizitator. În primele fotografii din galerie este prezentat parcul așa cum arăta el înainte de „toaletare”.

Dincolo de latura estetică a acestui… conflict om-natură, explicația acestui masacru are o matrice pur pragmatică: copacii din centru trebuie să cadă pentru a face loc unor investiții private pe care administrația le-a antamat demult… cu mult înaintea furtunii din septembrie. Practic, conform informațiilor noastre (la îndemâna oricărui locuitor din Sebiș, de altfel), tot centru Sebișului e vândut, cu clădiri istorice și teren cu tot, urmând ca… nimic să nu mai fie cum a fost.

Lăsăm, însă, dezvoltarea acestui subiect pentru după sărbători.

Categorie: Știri
Etichete: copaci taiati, furtuna, gheorghe feies, gheorghe petru feies, masacru, primaria sebis, Sebis
Distribuie:
Articolul anterior
Gheorghe Falcă – Societatea Vie. O recenzie necesară
Articolul următor
Copil începe sezonul 2018 cu turneul de la Pune. Adversar, în primul tur, îi va fi sârbul Laslo Djere

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie