Solicitările celui mai cunoscut arădean din lume, HACKERUL GUCCIFER, au fost respinse de Tribunalul Arad. Mai are o șansă infimă de a i se reduce condamnarea de 11 ani și 4 luni…

guccifer
Distribuie:

 

Cel mai celebru dintre hackerii români și unul dintre cei mai cunoscuți de pe planetă, GUCCIFER, alias Marcel Lazăr Lehel, rămâne la pedepsele de 4 ani și 4 luni de închisoare pe care i-au fixat-o magistrații americani în  septembrie, anul trecut, plus cea de 7 ani, fixată de cei români. O Instanță a Tribunalului Arad i-a respins azi solicitările privind modificarea sentinței penale prin contopire a pedepselor din SUA și România, respectiv de reducere a perioadei de detenție cu timpul petrecut în arest preventiv.

[BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE – COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Având în vedere interesul manifestat de presă cu privire la cauza „Guccifer”, vă aducem la cunoştinţă cele dispuse de Tribunalul Arad prin sentinţa penală pronunţată   la data de 04.04.2017,  în dosarul având ca obiect contestaţie la executare, prin care s-a stabilit că:

„În baza art. 585 Cod procedură penală respinge cererea precizată şi formulată de petentul-condamnat (…) privind modificarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. (…) a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin nerecurare la data de (…).

În tem. art. 130 şi urm. din Legea nr. 302/2004 respinge cererea de recunoaştere a sentinţei penale nr. (…) a Tribunalului Districtual Statele Unite- Districtul de Est Virginia- Divizia Alexandria pronunţată împotriva petentului (…).

În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă petentul condamnat la plata sumei de 400 lei ce reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat.

În baza art. 272 Cod procedură penală dispune virarea sumei de 130 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad .

 Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

 Pronunţată în şedinţa publică din 04 aprilie 2017.”

…………………………………………………….

Guccifer (pe numele real Marcel Lazăr Lehel) este un hacker român, de naționalitate maghiară din Arad.

A fost condamnat, în 2012, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 București fiind acuzat de încălcarea intimității virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 și 2011.  Astfel, Guccifer a accesat ilegal conturile de Facebook și adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoș Moștenescu, Laura Cosoi. Pe lângă aceștia, hackerul a mai pătruns în intimitatea altor vedete precum: Bianca Drăgușanu, Cristian Pulhac, Ada Milea sau Rona Hartner.

Printre alții, Guccifer a mai spart conturile unor personalități precum comedianul Steve Martin, actrița Muriel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurări americane MetLife și John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU.

În august 2013, „Guccifer” a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondență prin e-mail între fostul secretar american de Stat Colin Powell și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Guccifer a spart conturile de e-mail de Yahoo și Gmail ale șefului SRI, George Maior. După aceea s-a oferit să îi ofere informații despre George Maior omului de afaceri și politicianului Dan Voiculescu.

Guccifer A fost arestat preventiv pe 23 ianuarie 2014.

Pe 6 iunie 2014, Guccifer a fost condamnat în România la șapte ani închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă, iar pe 1 septembrie 2016, Guccifer a fost condamnat în SUA, în urma unei negocieri cu procurorul responsabil de caz, la 52 de luni de închisoare – 4 ani și 4 luni. Dacă soluția Tribunalului Arad va rămâne definitivă, arădeanul va executa pe rând ambele pedepse, în total 11 ani și patru luni.

Cazul împotriva sa a fost construit în jurul a două acuze, pentru care a și pledat ca fiind vinovat. Este vorba de ,,accesare neautorizată a unui computer protejat și furt de identitate agravat.”

Foto: snopes.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie: Știri
Etichete: 11 ani, condamnare, guccifer, marcel lazar lehel, Tribunalul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] KIKI și BRYA, arădencele care au murit împreună în accidentul din Italia, vor fi înmormântate sâmbătă, la aceeași oră, în cimitire diferite…
Articolul următor
Deputatul Sergiu Vlad solicită mai multă protecție pentru cei care protejează pădurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…