Tratamente naturale pentru boli incurabile

unnamed
Distribuie:

 

 

Sincer, aş fi vrut să găsesc eu titlul ăsta. Pentru că e măreţ, în absurditatea sa. Doar că nu l-am scos eu din puţul gândirii. Mult mai rău, l-am citit pe o reclamă mare, afişată la corturile alea din faţa primăriei, la manifestarea crucii roşii. Sau ce culoare o fi. Ceva cu sănătatea. Deci, am rămas siderat. Cum adică? Pe bune? Şi mi-au venit înapoi în minte toţi dracii legaţi de aberaţiile pe care le-am auzit în ultimii zece ani, legaţi de medicina naturistă, de homeopatie, de medicina tradiţională chineză, sau tibetană, sau malgaşă.

Nici mie nu îmi plac medicamentele. Condiţia mea de supravieţuitor al unui infarct presupune să iau patru pastile, zilnic: un betablocant, un hipotensor, un anticoagulant şi un anticolesterolic. Asta e. Încet, dar sigur, îmi fac praf ficatul şi oasele, nu-mi place, sunt ca un combinat chimic în miniatură, metabolismul a încetinit, dorm mai puţin, mă îngraş, devin şi mai depresiv şi alunec încet spre paranoia. Dar nu am ce face. Mănânc sănătos, nu beau ţuică, Sunt convins că există remedii naturale împotriva colesterolului, de exemplu uleiul de peşte. Dar porcăria chimică pe care o iau îmi salvează viaţa. Să fim înţeleşi: poţi face prevenţie destul de bine cu chestii naturale. Dar nu poţi vindeca metastaze cu goji, sau cătină, sau broccoli. E minunat să ne ferim cât putem de medicamente. Adică să nu participăm la competiţia asta de luat pastile pentru orice, de experimentat noile picături împotriva balonării retinei. E clar că e o conspiraţie generală a producătorilor de medicamente şi a mass mediei, să-i facă pe oameni să ia cât mai multe căcaturi din astea, hiper chimice, să fim toţi nişte roboţi apatici şi fără personalitate. Cu asta sunt de acord. Dar să ajungi în cealaltă extremă, unde nu iei medicamente de nici un fel, chiar dacă e tumora cât capul, în schimb mănânci sare himalaiană şi bei în fiecare dimineaţă un păhărel de extract din sperma unei morse, şi nici nu-ţi vaccinezi copiii, nici nu vrei să ştii ce grupă sanguină au, că superi divinitatea sau nu vrei să te implanteze masonii sau iluminatii sau guvernul mondial cu nuş ce nanoinformaţie, asta e deja prea mult.

Mi se pare îngrozitor să dai speranţe deşarte unor oameni necăjiţi şi neinformaţi. Într-o ţară în care bisericile răsar cu viteza luminii, iar spitalele rămân în evul mediu timpuriu, a păcăli un bolnav de cancer că poţiunea ta miraculoasă, din 247 de plante, îi omoară tumora malignă, mi se pare o crimă. Iar faptul că astfel de anunţuri apar în plină zi, la o manifestare dedicată sănătăţii, este de un absurd cu adevărat bolnav.

 

Categorie: Opinii
Etichete: boală incurabilă, crimă, medicamente, naturit, sănătate, tratament
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Adi Țolea explică falimentul magazinului familiei sale prin… istoria crizei și lipsă de miză
Articolul următor
Eusebiu Pistru: „În vara lui 2017 vom circula pe pasajul de la CET!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

corneliu padurean large

[Profile în câteva linii] CORNELIU PĂDUREAN

Era în octombrie 2000, când, după un profesorat în învățământul preuniversitar (1977-1989) și inspector școlar (1989-2000), cadru didactic asociat la UVVG (1993-2000), CORNELIU PĂDUREAN opta pentru Facultatea de teologie din…
anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…