[ACTUALIZARE 2] Conflictul de interese penal comunicat de ANI privitor la familia Falcă a fost denunțat acum un an, la DNA… dar era „pe timpul lui Coldea”. Dilema momentului e „de mânuță și la rău” sau „despărțiți în pace”? [DOCUMENT]

falca ela ani
Distribuie:

 

Denunțul atașat acestui articol (pe care l-am găsit… prin căsuța poștală a redacției și am considerat că nu numai noi merităm să-l citim) a fost întocmit acum mai bine de un an – pe data de 19 februarie, 2016, fiind înregistrat la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara. În el găsim, într-o formulare juridică profesionistă, exprimate toate constatările ANI remise presei în data de 27 ianuarie a.c. – doar că mai în detaliu, mai clar și mai limpede pentru orice „cârcotaș de pe margine”. Dacă nu înțelegi ce-i necurat și penal în relația „Gheorghe Falcă – Primăria Arad – Pro Arhitectura – Ela Falcă” – un adevărat „pătrat al incompatibilității” – înseamnă nu doar că nu înțelegi nimic nici din administrație, nici din legi, dar nici măcar n-ai cultura generală elementară… iar dacă mai ești și procuror și nu te sesizezi (în speță, nu chemi nici măcar un acuzat, măcar o dată, la o declarație, vreme de mai bine de un an de zile!) după un asemenea denunț, înseamnă că ori ești cumpărat de reclamat, ori ai fost pus acolo ca să te joci cu tastatura după dictarea unor șefi din alte structuri.

Dacă ne-ntrebați pe noi – nu s-a atins nimeni de acest denunț pentru că… Coldea! – iar dacă insistați pe amănunte, mai așteptați puțin… că vor ieși toate la iveală.
Până atunci, „dilema casei este „de mânuță și la rău” sau „despărțiți în pace”? – din moment ce cuplul Falcă se joacă de-a divorțul cu nervii judecătorilor și ai publicului spectator, nu se afișează public, nu dau declarații comune, nu apar în același cadru – în schimb, iată, DNA-ul… sau ce parchet se va sesiza (pentru că, e clar de-acum: se va sesiza!) prin „nașa” ANI, îi unește… îi obligă să se-mpace… le redefinește familia… îi așează în aceeași troacă.

 

………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (27 februarie, 2017) Agenția Națională de Integritate: „Conflict de interese penal – FALCĂ GHEORGHE”

[COMUNICAT – Conflict de interese penal – FALCĂ GHEORGHE, primar al municipiului Arad – 27 februarie 2017, 13:00]

Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către FALCĂ GHEORGHE, primar al municipiului Arad.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, FALCĂ GHEORGHE a semnat și aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizații de construire, două avize de oportunitate, două autorizații de desființare și o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeași societate comercială – PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată și soția sa dețin calitatea de asociați. De asemenea, soția persoanei evaluate deține și funcția de administrator la societatea comercială PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L.

Cele 40 de acte materiale au fost semnate și aprobate de FALCĂ GHEORGHE, în calitate de primar al municipiului Arad, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016.

În perioada evaluată, S.C. PRO ARHITECTURA ARAD S.R.L a distribuit dividende în cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare și aprobare a documentelor sus-menționate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru FALCĂ GHEORGHE, cât și pentru soția acestuia.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârșire de către FALCĂ GHEORGHE a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

………………………………………………………….

[COMUNICAT PNLDeclarație Gheorghe Falcă]

 Ca urmare a comunicatului de presă emis de către Agenția Națională de Integritate, primarul Gheorghe Falcă declară următoarele:

„Având în vedere comunicarea ANI cu privire la existența indiciilor privind un posibil conflict de interese, doresc să menționez faptul că dețin documentația necesară care îmi atestă nevinovăția.
Agenția Națională de Integritate a desfăşurat controale periodice în cadrul Primăriei pe care o conduc şi nu au existat niciun fel de abateri de la lege.”

 

Categorie: Investigații
Etichete: ANI, breaking news, conflict de interese, Gheorghe Falca, penal
Distribuie:
Articolul anterior
[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Casă de vacanță – FOTO
Articolul următor
[CRONICĂ DE TEATRU] „Orașul nostru”, o adaptare după un text genial al lui Thornton Wilder, în premieră la Arad
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

le commissariat d'aulnay-sous-bois. photo afp

O rețea de cerșetori romi din APATEU, formată din femei și copii, a fost destructurată de Brigada pentru Protecţia Familiei și procurorii din Bobigny (Franța). Femeile cerșeau deghizate în port musulman, iar în perioada Ramadanului făceau 500 de euro pe zi

O reţea de cerşetori din România, majoritatea emigrați din comuna Apateu, județul Arad, a fost destructurată în Franţa, de Brigada pentru Protecţia Familiei, Procuratură și Poliţie. Gruparea era formată din…
vlai colaj

Avocatul Adelin Vlai a fost RUPT ÎN BĂTAIE și tâlhărit de 12 deținuți în camera de tranzit a Penitenciarului Rahova. Execuție la comanda procurorului sau, pur și simplu, o întâmplare ORIBILĂ? Plângere penală împotriva a doi ofițeri de la Penitenciarul Arad

  Reținut de DNA pe 21 iunie a.c., arestat și inculpat în cauza „Corupție la Medicina Legală”, trimis în judecată odată cu formularea rechizitoriului, pe 13 iulie, 2017, avocatul Adelin…
coman luca

[ACTUALIZARE 2] „Miss Supranaţional Europe 2018” se dă „virgină în mass-media” și somează TOATE PUBLICAȚIILE să șteargă articolele care o vizează în cauzele privind șantajele și tentativa de otrăvire a milionarului Adrian Luca. Cu cele despre „cât e de frumoasă” n-are treabă…

Andreea Coman – „Miss Supranaţional Europe 2018” – a trimis pe e-mailul FIECĂREI PUBLICAȚII / POST TV care i-au relatat cazul cu „Otrăvirea milionarului timișorean” din 6 septembrie, 2021 încoace (a avut…