[ACTUALIZARE 2] REVELAȚIE sau ce?! Și-a recunoscut INUTILITATEA: „Inutilul domn Dina” și-a dat demisia din funcția sa inutilă de la Gospodărirea Comunală

cimitir eternitatea
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 2]

Augustin Dina – cel pentru care a fost REinventată inutila funcție de șef departament Cimitire la Gospodărirea Comunală Arad – și-a scris marți, 23 ianuarie,  demisia, iar ieri, șeful său, care l-a și propus, validat etc., respectiv Tiberiu Ciul, i-a aprobat-o aproape cu plăcere (din moment ce era ordin de SUS).

Inutilul domn Dina face, astfel, istorie în administrația publică locală, datorită (vorba vine) performanței sale de a rezista pe un post de conducere mai puțin de 6 săptămâni – deși n-avea nicio concurență… din simplul fapt că nimeni nu înțelegea de ce e el acolo și cu ce se ocupă. Subiect de nuvelă pentru un maestru al literaturii absurdului administrativ (Cehov, Caragiale sau Bogumil Hrabal ar fi plătit beri multe pentru așa o „de-a gata” capodoperă), domnul Dina a avut, el însuși, revelația inutilității sale și a așternut-o pe o coală A4… pentru copia căreia am da și noi niște beri.

În exact aceeași odine de idei, directorul GCA i-a premiat pe… gropari. Le-a dat câte 150-200 de lei la fiecare, într-un plic, pe post de primă (sau restanță pentru orele de după program). De ce? „Ca să tacă!” – ne explică, succint, sursele – „pentru că altfel, îi premiau, de exemplu, și pe cei de la Spații verzi… care și ei lucrează extra-program.”

……………………………………………………………..

Gospodărirea Comunală Arad face precizări legate de scandalul „Inutilul domn Dina – șef departament Cimitire”. Una mai amendabilă decât alta!…(9 ianuarie, 2018)

Am primit, pe adresa de email a redacției, un (fel de) drept la replică din partea directorului general al S.C. G.C.A. Arad S.A, Tiberiu Nicolae Ciul – reacție la rigoare normală și la care ne așteptam, mai ales că știm că în cadrul societății articolul nostru a declanșat anumite… pulsiuni psiho-politice. La fel de firesc, înțelegem să dăm curs textului redactat de conducerea GCA în integralitatea sa, însă nu fără a face adnotările care se impun la fiecare dintre cele 3 + 1 (trei adminitstrative și una politică) obiecții pe care domnul director general a găsit de cuvință să le facă la articolul nostru.

Obiecțile noastre sunt trecute în paranteze, la fiecare punct, și sunt redactate cu font italic boldat – precizările domnului Ciul fiind transcrise cu fonturi normale. Așadar,

Precizări din partea S.C. GOSPODARIREA COMUNALA ARAD S.A.

În urma articolului apărut pe un site de știri arădean referitor la S.C. GOSPODARIREA COMUNALA ARAD S.A, în speță la înființarea unui post de șef departament Cimitire ne simțim datori față de arădeni să facem următoarele precizări:

– postul de care se amintește în articolul respectiv, cel de șef departament Cimitire nu este un post recent înființat, acest post regăsindu-se în organigrama instituției. Acesta a fost ocupat de către doamna Guler Catița până în vara lui 2017, când aceasta a demisionat preferând să ocupe funcția de casier la Cimitirul Pomenirea.
(Am scris și noi acest lucru: „postul a fost desființat din simplul motiv că și-a dovedit inutilitatea și provoca pierderi” – și nu e opinia noastră, ci conculzia oamenilor din GCA. Doamna Guler Catița „a demisionat preferând să ocupe funcția de casier la Cimitirul Pomenirea” pentru că… avea mai multă și mult mai bănoasă treabă în Pomenirea decât să facă pe șefa inutilă: respectiv să termine de construit sediul administrativ… misiune mult mai importantă acolo!);

– În ce privește remunerația domnului Dină, care ocupă acest post în prezent, salariul brut este sub 4000 de lei, acesta beneficiind în luna decembrie de tichetele cadou care se regăsesc în venitul net la fel ca și ceilalți angajați, iar despre competențele dânsului acestea se regăsesc în fișa postului.
(Domnul Dină a fost numit pe acest post la începutul lunii decembrie, 2017, iar tichetele cadou am înțeles că s-au dat angajaților pentru TOT anul trecut, în funcție de meritele și realizările pe care le-au înregistrat fiecare… Ce fel de merite a putut înregistra domnul Dină în cele vreo două săptâmâni, cât a consumat oxigenul din birouri întocmind procese-verbale?! Apoi, cum Dumnezeu „competențele dânsului se regăsesc în fișa postului”?! Competențele nimănui nu se găsesc în fișa postului! Prin definiție, fișa postului este „un document-anexă la contractul individual de muncă prin care se definesc principalele sarcini ce caracterizează munca salariatului, reprezentând un document operațional ce prezintă în detaliu elementele cerute unui salariat pentru ca acesta să-și poată exercita în condiții normale activitatea” – vezi avocat.net -, nicidecum despre competențe!);

– Venitul salarial al unui „simplu angajat” depășește 1400 de lei net, aceștia beneficiază de bonuri de masa în valoare de 12,5 ron/zi lucrată.
(Niciunde, în nicio relație angajat-angajator, tichetele de masă nu sunt trecute la „venituri salariale”! Cel mult sunt asociate acestora… dar e cam de prost gust să le treci la venituri nete, în condițiile în care, mai ales pentru un „simplu angajat” care încasează 1400 de lei în mână, sunt „ajutoare de supraviețuire”!)

Angajările pe criteriu politic de care se amintește în articol sunt total neadevărate și nefondate, dorindu-se doar denigrarea conducerii și a instituției. S.C. GOSPODARIREA COMUNALA ARAD S.A are o singură miză, aceea de a deservi populația municipiului Arad și în nici un caz o miză politică, cum se insinuează în materialul respectiv. (Ei, nu! Ia să ne limităm acum la a apăsa AICI și a vedea de la ce partide sunt membrii AGA ai GCA și… de ce nu?… să reamintim informația – publică și banală – că domnul director este finul Geaninei Pistru… ceea ce, după cum se știe în acest sat prost condus, ține loc de orice competență!)

…………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (8 ianuarie, 2018) Scandal mocnit la Administrația Cimitirelor. Partidul lui Falcă inventează posturi inutile la Gospodărirea Comunală pentru a-și remunera clientela

Înființarea postului de „Șef departament CIMITIRE” în cadrul S.C. GOSPODARIREA COMUNALA ARAD S.A (GCA) provoacă tensiuni în cadrul personalului și creează suspiciuni de corupție.

Un anume domn Dină, fără nicio competență în domeniul administrării cimitirelor, a fost angajat pe un post reinventat special pentru el: „șef departament cimitire”reinventat pentru că, acum câțiva ani, „la prima inventare”, a fost desființat din simplul motiv că și-a dovedit inutilitatea și provoca pierderi. Pierderile respective, dincolo de cele… neuronale, însumează circa 6000 de lei pe lună – respectiv 4.400 de lei net lunar, cât încasează salariu „omul implantat” în organigrama exclusiv „portocalie” a conducerii GCA, plus taxele și impozitele aferente, bașca combustibilul, care îi este asigurat „șefului peste nimic” pe deplasări inutile. Prin comparație, salariul unui „simplu angajat” (cel care, de fapt, face toată treaba) este de 1.400 de lei lunar.

„Acest post este total nejustificat, în condițiile în care angajații cimitirelor fac toată treaba care este de făcut exact cum și-o făceau și fără șef. Singura sa contribuție este consemnarea înmormântărilor și a atribuirii locurilor de veci… respectiv participarea la ședințele de dimineață, care se țin zilnic pe aceste teme. Nu înțelegem rostul lui!” – se plâng angajații de la „Pomenirea” și „Eternitatea”, cele mai mari cimitire din oraș aflate în administrarea  societății subordonate Primăriei… respectv primarului.
Aceștia au întocmit, de altfel, o plângere în acest sens (document care circulă „la semnat”, în interiorul societății, și pe care l-am citit și noi).

GCA nu are bani pentru – exemplul cel mai „săritor în ochi” dintre toate! – achiziționarea de coșuri / tomberoane de gunoi, iar  aleile sunt „decorate” cu grămezi de resturi funerare… dar găsește, când e vorba de „rezolvat sinecuri” pentru apropiații politici ai lui Gheorghe Falcă. Miza acestei mișcări (nu singura, cum vom putea citi în continuarea acestui subiect) este una de mult mai mulți bani  decât cei 6000 pe care-i consumă personajul din acest prim episod, și implică mai toate personajele cu funcție din Gospodărirea Comunală… plus, desigur, câțiva din administrația locală.

Categorie: Investigații
Etichete: cimitire arad, eternitatea, GCA, Gheorghe Falca, Gospodărirea Comunală Arad, pomenirea, Tiberiu Nicolae Ciul
Distribuie:
Articolul anterior
Nativ-arădeanul Cristian Sida, unul dintre cei mai în vogă artiști vizuali ai mometului, expune la Galeria Kunst Klinger din Viena [FOTO]
Articolul următor
S-a stins unul dintre cei mai iubiți români. Istoricul Neagu Djuvara a încetat din viață la vârsta de 101 ani
Bagă un „16”

5 comentarii. Leave new

 • avatar of ioan teudan
  Ioan Teudan
  8 ianuarie 2018 10:58

  Rusine doctorului demolator falca !

  Răspunde
 • Ia vedeți cine este acest inutil Dină si va fi mai interesant

  Răspunde
 • De la NUMIREA sa, in functia banoasa de Director la GCArad, a mai angajat peste 20 persoane, pe diferite functii inventate sau „eliberate” si toate in conditii faine ( 2 – 4 ore/ zi = 2.000 – 3.500 lei salar. Deja se spune ca este cel mai slab director, din istoria GCA, dar si cel mai orgolios si increzut. „Jita a nost” stie, dar nu o poate supara pe „Jeanina”. Si Jita si Bibart stiu, dar „de sub fusta lu’ jeany” nici Jita si nici Bibiartu’ nu scot nici pas. Apropo, cum a fost „rezolvata” cerinta din anuntul de angajare cu „experienta in domeniul cimitirelor”, de „nenea asta nou” ? GCA a devenit CEA MAI BUNA VACA DE MULS a PNL ( PDL ). Sigur Serb stieeeee.

  Răspunde
  • Nimic nou sub soare. E doar o alta dovada clara ca nu ai nevoie de competenta si efort intelectual pentru a fi director la companii de stat, e suficient sa linigi unde trebuie si ai asigurat un salar baban. Gretos.

   Răspunde
 • alo….DNA….miroase a coruptie si abuz….domnul Adrian Golban daca nu ati fost anuntat o sa fiti. si puteti incepe cu felul cum a fost asezat domnu CIUL precum si prietenul lui de pahar cu chip bahian neavanitul care bantuie prin cimitire. cred ca redactia dumneavoastra pe care o respect si o consider una din cel mai copetitive si corecte din zona noastra si trebuie sa multumesc pentru curajul si corectitudinea cu care tratati „faptele” de genul Ciul care de fapt nu il iubeste deloc pe Falca ba din contra interesati-va cum il caracterizeaza dar se pare ca nici Ghita nu il iubeste si chiar nu are motive. Asa ca DNA usurati munca primarului .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

dosar1

Ce avem noi aici? Doi POTENȚIAL-PENALI în funcții publice avem: Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea sunt cercetați de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Arad în Dosarul Penal 2337/P/2018… de care, probabil, se va alege PRAFUL

  „Războiul civil” dintre fostul președinte (interimar) al CJ Arad și director executiv al ADI Deșeuri, Adrian Țolea și președintele CJA, Iustin Cionca, respectiv vicepreședintele Sergiu Bîlcea a intrat, oficial,…