[ACTUALIZARE] Adi Țolea explică falimentul magazinului familiei sale prin… istoria crizei și lipsă de miză

magazinul mov 2
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

Nu atât un drept la replică (meritat, de altfel) – în sensul clasic al termenului juridic – cât o actualizare a „subiectului MOV-ROZ SRL”… Un acord de publicare venit (cu plăcere și aproape cu intenție) din partea redacției a unui document definitiv emis de Justiție, însoțit de o scurtă explicație a gestului editării știrii de față.

Iată ce spune Instanța, cu data de astăzi:

23.09.2016, 12:17:46
Catalin Cristea: Informaţii generale

Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 2167/108/2012 (3460/2012 ) Data inregistrarii 05.04.2012 Data ultimei modificari: 21.09.2016; Sectie: SECTIA a II-a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului – L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
Părţi: Nume Calitate parte MOV – ROZ SRL Debitor CII MANTEGAZZA MIRIANA OANA Lichidator JUDECATORIA ARAD Intimat ORC ARAD Intimat SCP INSOLVESTE IPURL Lichidator ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE ARAD Creditor PRIMĂRIA MUN. ARAD PRIN DIRECŢIA VENITURI ARAD Creditor Tolea Adrian Florin Creditor

Şedinţe 21.09.2016 Ora estimata: 09:00 Complet: C-sindic1 Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa Solutia pe scurt: În temeiul art. 131 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, Dispune închiderea procedurii falimentului debitorului SC Mov – Roz SRL. Dispune radierea debitorului din registrul comerţului. În temeiul art. 136 din Legea privind procedura insolvenţei, Descarcă pe lichidatorul SCP Falimvest SPRL, de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În baza art. 4, aliniatul 4, din Legea nr. 85/2006, dispune plata sumei de 3.000 lei + TVA reprezentând onorariu şi a sumei de 1.470,14 lei reprezentând cheltuieli de procedură, din fondul de lichidare, către practicianul în insolvenţă SCP Falimvest SPRL. În temeiul art. 135 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune notificarea prezentei sentinţe debitorului, creditorilor, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru efectuarea menţiunilor de închidere a procedurii şi de radiere, precum şi publicarea prin Buletinul procedurilor de insolvenţă. Executorie.
Cu apel în 30 zile de la comunicare.
În cazul exercitării căii de atac cererea se va depune la Tribunalul Arad.
Pronunţată în şedinţa publică din data de 21 septembrie 2016.
Document: Hotarâre  674/2016  21.09.2016 (respectiv cu o zi înaintea publicării știrii de către criticarad.ro – n.red.)

Unde (nu) e știrea?!

Consilierul județean Adrian Țolea ne-a sunat la prima oră decentă a acestei zile, cumva reproșându-ne că „am dat în el gratuit” publicând informația că firma familiei sale este, oficial, în faliment. Respectiv – ca să-i respectăm firul ideilor și logica apărării – am făcut dintr-un subiect ce… nu… nu era public, dar nici nu vorbea lumea despre el, un fel de breaking news ofensiv și oarecum ofensator. Adi Țolea ne-a explicat că firma MOV-ROZ SRL, administrată exclusiv de soția sa, este la capătul unui lung proces de insolvență, „ca majoritatea firmelor de acest gen din muncipiu, care, odată cu criza economică și cu implicarea mea în funcții publice, a încetat să mai producă, să trăiască din împrumuturi și datorii… inclusiv către mine… care… știți cum se întâmplă în asemenea cazuri, am împumutat-o ca și creditor.” A ținut să ne atragă, de asemenea, atenția, că „suma invocată de dvs., de 98.886 lei datorii  către ANAF, nu corespunde realității, întrucât cea mai mare parte din ea reprezintă datoriile către mine, către diverși terți cu care am efectuat diverse operațiuni financiare. Nu știu de unde ați scos-o…”
De la Finanțele Publice am scos-o… ieri. Dar, în fine.
Ne-a și prezentat, ca document doveditor, următorul Buletin… de la momentul 2012:

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 9167/26.06.2012

Județul Arad

Sectiunea I – Comercianti

  1. Societatea comercială MOV-ROZ SRL, cod unic de înregistrare: 15954493

Tribunalul Arad

Dosar nr. 2167/108/2012

Debitoare: SC Mov-Roz SRL – în faliment, în bankruptcy, en faillite

Cod de identificare fiscală 15954493

Sediul social Arad, str. Lucian Blaga, nr.2, jud. Arad

Număr de ordine în registrul comerţului J02/1596/2003

Tabel -preliminar de creante -rectificativ

  1. CREDITORI BUGETARI cf.art. 123 pct.4
  2. MFP prin AFP: 23,657.00
  3. Primaria Arad: 3,453.57

TOTAL GENERAL: 27,110.57

Vom reveni asupra răspunsului la întrebarea din intertitlu… dacă e cazul – noi sperând să nu fie.

…………………………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (22 septembrie): Din ciclul „ei sunt administratorii noștri”: „Magazinul Mov” a lui Adi Țolea, scos în stradă din cauza datoriilor către ANAF

„Magazinul Mov” – fosta afacere „la vedere” a familiei Adrian și Laura Țolea -, este faliment demult… cu mult înainte ca Adi Țolea să fie numit „reprezentantul lui Gheorghe Falcă la conducerea Consiliului Județean Arad”, în septembrie, 2015. Societatea Comercială  MOV -ROZ SRL a fost trimisă în judecată încă din decembrie, 2012 pentru neplata datoriilor către stat – doar că procesul s-a derulat pe „silent” și nu a avut niciun fel de repercusiuni nici asupra imaginii, nici asupra venitului fostului  administrator suprem al județului.
Actualmente, magazinul de pe strada Lucian Blaga se află în faza de executare silită, după ce a acumulat o datorie de 98.886 lei  către ANAF, și va fi scos, cu marfă cu tot, în stradă.
Desigur – nici vorbă ca banii statului să fie recuperați prin vânzarea la licitație a mărfii rămase în magazin… executarea silită fiind o „simplă procedură” care nu mai afectează nimic. Chestiuni de genul ăsta trec, de obicei, neobservate de „muritorul de rând”, căruia nu-i rămâne decât să bifeze, pe lunga listă a conducătorilor săi, încă o demostrație a faptului că numiții politic în funcții de conducere n-au niciun fel de competență în a-și administra măcar propriile lor afaceri, darămite în a gestiona fondurile publice ale unui județ întreg.

Date ORC

SC MOV – ROZ SRL

Înregistrat – 2 decembrie, 2003

Date privind dosarul: Număr dosar 2167/108/2012 Tribunalul ARAD Secția COMERCIALA Judecător sindic Ioan Foltean

Debitor: SC MOV-ROZ SRL – în faliment, în bankruptcy, en faillite Cod de identificare fiscală 15954493

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Tolea, faliment, magazinul mov, mov-roz srl
Distribuie:
Articolul anterior
Strategia privind transformarea în „oraș verde” a municipiului Arad – O nouă abureală densă marca Gheorghe Falcă
Articolul următor
Tratamente naturale pentru boli incurabile
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie