[ACTUALIZARE] Au inaugurat 11, 2 kilometri de drum comunal la Șepreuș și se laudă peste tot. Nici nu ne imaginăm ce va fi când (nu) vor termina restul de 1188, 8 kilometri! [GALERIE FOTO]

sepreus
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

 

Ditamai Consiliul Județean Arad, printr-un mail cu un antet în care-s cuprinse n-șpe alte insituții publice, inclusiv de cultură, bașca un senator, vicepreședintele viitor parlamentar și toți frații noștri de la partidul care trebuie a trimis un comunicat aseară, frate, de ai fi zis că cel puțin Donald Trump a descins la CJA în funcția de vicepreședinte după ce Sergiu Bâlcea va fi fost ales președintele Camerei Deputaților… ori ceva trip asemănător! La toată lista l-a trimis… și la CNN, cred că. Și la domnul președinte.
Când, de fapt, ce se-ntâmplă?! Or (semi)gătat 11, 2 kilometri de drum comunal în Șepreuș – WOW! – din cei 16 pe care administrația din Șepreuș de gând să-i facă… dacă dă Domnul, în următorii 5 ani… sau ceva p-acolo… 11, 2 kilometri e parte, nu-i așa?, destul de importantă în economia aritmetică a celor 1200 de kilometri pe care-i are de făcut cu totul CJA în următoarele campanii electorale cu gura. Și nu numai că se laudă cu faza asta și aduc și-un senator să-și facă poze cu el, ca-n filmele cu țigani, da nu fac, bă, frate, nicio poză cu drumul ăla… cum o fi el… comunal… de 11, 2 kilometri! Niciuna! Poza cu ăștia 3 și atât!

Adică ce să-nțelegem noi din atașamentul foto unic venit de la un sobor de instituții… presupunând că am fi editori la CNN și chiar vrem să dăm știrea cu „11, 2 kilometri la Șepreuș” pe post… da să o explicăm oamenilor… să mergem cu ea la redactorul-șef și să-l convingem că-i de top?! Că ăștia 3 („șefu, știu și cum îi cheamă… toată lumea a auzit de ei prin competența lor… cum nu-i știți?! Sergiu Bâlcea, primarul din Șepreuș și senatorul Neluțu!… Cum „care dintre ei îi senatorul Neluțu?” Ăla cu palton, care nicio treabă n-are! Aaa… „unde-i drumul?”… Ups!… păi n-avem poze cu drumul… Vâj, dreaq, de-aci, atunci! – i-ar zice oricare redactor-șef la micul jurnalist)… ăștia 3 din poză, zic, reprezintă „11, 2 kilometri de drum”… și ăla comunal, taman în Șepreuș?!

Deci, nu-nțeleg: presupunând – probabilitatea, deși extrem de redusă, nu scade importanța fabulei! – că vrei trebuie să mergi la Șepreuș, nici n-ai cum s-ajungi… că indiferent pe unde-o iei, tre să străbați niște gropi vecine cu  moartea-n vacanță… și numai vrei trebuie  să faci asta! Uită-te la galeria foto și citește și articolul inițial… să vezi dacă chiar ai chef să mergi la Șepreuș!

Sau doară-i ceva sport extrem de rafinat pentru aristocrați cu rovere, bikeri care se antrenează pentru pedalat pe Marte ori genul! Adică ajungi greu la Șepreuș… străbați gropile iadului… te rupi tot în freză… da și când ai ajuns, fratee… oglindă… te plimbi, lin, pe străzile din Șepreuș, parcurgi cu skateboardul ăia 11, 2 kilometri, te oprești unde se gată și-ncep restul de 5 și ceva, o iei înapoi… și tot așa!
Păcat că n-avem poze cu ăia 11, 2 kilometri… dar poate se-ndură (era să scriu „s-enduro”) careva să ne trimită…

Iată și comunicatul „de la mama lui” – să discutăm pe text:

Investiţie importantă la Şepreuş

Domnul Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Arad, însoţit de consilierul judeţean Răzvan Cadar, au participat joi, 27.10.2016, la inaugurarea unui tronson de 11,2 km de drumuri comunale în localitatea Şepreuş, la invitaţia primarului Ioan Pintean. „Vă felicit pentru această învestiţie, deosebit de importantă pentru comunitatea dumneavoastră. A fost un proiect important, un efort deosebit, care acum se regăseşte într-o lucrare care schimbă faţa comunei”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Proiectul, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a început în anul 2015, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 9 milioane de lei. „Mai avem de făcut aproximativ 5 km, pe care sper să îi finalizez în acest mandat”, a subliniat primarul Ioan Pintean. La eveniment a participat, alături de viceprimarul Ioan Morgociu, consilieri locali şi localnici şi senatorul PNL Ioan Cristina. „Este o realizare importantă, pe care o are în vedere orice primar responsabil. Infrastructura de drumuri este o prioritate pentru orice localitate”, a subliniat Ioan Cristina. 

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a subliniat importanţa parteneriatului care trebuie să existe între administraţia locală şi cea judeţeană. „În ceea ce priveşte tronsonul Sintea-Şepreuş, Consiliul Judeţean Arad execută lucrări de reparaţii, pentru siguranţa rutieră, lucrări ce se vor realiza până în 15 noiembrie, urmând ca anul viitor să începem şi lucrările de reabilitare. Sper că anul viitor, pe vremea aceasta, să avem aici un început de şantier. Am preluat 1200 de km de drum judeţean, care în majoritatea lui, este depăşit ca structură şi ca durată de funcţionare. În acest moment avem un plan pe următorii patru ani, pentru că şi domnul primar vorbea de 4 ani, de un mandat de administraţie. Principalul obiectiv este Arad-Pâncota-Buteni, pentru care vom depune documentaţia la ADR Vest, la mijlocul lunii noiembrie, pentru a accesa fonduri europene”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad. 

 

…………………………………………………………………………………..

[TITLUL PRINCIPAL] (5 octombrie, 2016) Ai fost pe drumul Sintea – Șepreuș? Nici nu te duce: poți să înjuri și din fața laptopului… 

Drumul Județean Sintea Mare – Șepreuș ((DJ 793) măsoară 13 kilometri, iar internetul te păcălește că-l parcurgi în 17 minute. Poate cu parapanta – pentru că pe roți, sau pe jos chiar, riscul să-l străbați impune calități rare: să posezi un 4 X 4, să fii alergător de fond la proba cu garduri sau căprioară.

„No, ați mai văzut așa ceva?! E o bătaie de joc a celor de sus la adresa celor de-aici… Noi știm că… numai noi circulăm pe acest drum și că suntem «cantitate neglijabilă» la vot… de aia autoritățile ne ignoră și poate că nici n-au auzit de problemele noastre… dar asta chiar e bătaie de joc!” – ni se plânge unul dintre localnici, în timp ce ne urmărește cum urmărim, aproape halucinați, dezastrul. Nu… n-am prea văzut. La concurență directă cu Târnova – Dud – Tauț, cu Sebiș – Dieci  sau Arad – Șiria (unde nu mai e nevoie de link…), acest coșmar rutier face din drumurile județene arădene cele mai nefrecventabile locuri din România!
Ce investitori, dom`le?… Ce turiști?! Cine-și riscă securitatea, portofelul, confortul psihic să-și caute treabă pe-aici?…

Când omul zice „bătaie de joc” chiar nu credem că exagerează. Chiar numai urmărind imaginile din galeria foto observi că „pe tronson s-au executat lucrări de reparații” – ca să ne exprimăm în jargonul administratorilor -, respectiv s-au peticit anumite porțiuni… dar, vai!, după ce criterii, fratele meu?! Cum au calculat?!
Matematico-cinic, bag sama: cu lista persoanelor cu drept de vot în față… conform tezei omului din Șepreuș.

 

Categorie: Știri
Etichete: Chisineu Cris, cosmar, drum judetean, gropi, sepreus, Sintea Mare
Distribuie:
Articolul anterior
USR Arad și-a depus la BEJ listele candidaților pentru alegerile parlamentare
Articolul următor
Cum să faci bani, român fiind (partea a treia)

7 comentarii. Leave new

 • Ziua bună ! La concurentă cu restul tronsoanelor bombardate intra si drumul 709B in special in loc Siclau, groaznic…
  Va capta cu sigurantă atentia dvs.

  Răspunde
  • Nu inteleg de ce atata discutie pe cazul asta al lui HRP. Postul pe care il ocupa nu este unul inoiavibml, iar cultura unei tari depinde de politica culturala a tarii respective. Sint alte lucruri mai importante de facut in tara asa ca HRP sa plece cat mai repede ca sa ne ocupam si de ele.

   Răspunde
 • eu parcurg zilnic acest drum cu autobusul impreuna cu colegii mei , deci asa arata la citeva zile dupa ce a fost ; PLOMBAT ; PARTIAL au mai lasat si gropi pt injuraturi

  Răspunde
 • Celelate gropi nu faceam parte din „proiectul de reparatii”:-j

  Răspunde
 • avatar of fara sa exageram ...
  Fara sa exageram ...
  6 octombrie 2016 12:22

  … putem afirma ca noi traim astazi intr-un judet unde n-ar trebui sa traiasca nimeni.Lichelismul autohton este pe cai mari.Bataia de joc la scena deschisa.Societatea civila un cosmar moral.Iata ingredientele unei ciorbite de pe Mures care pute a peste stricat de la o posta!

  Răspunde
 • Buna dim domnilor din cadrul CJArad,a prefecturii ar fi cazul sa mergeti zilnic pe aceasta MINUNATA portiune de sosea dar nu cu masinile statului ci a dumneavoastra personale sa vedem ce veti spune atunci,doriti voturii in decembrie,atunci puneti osul la munca si incercati sa va faceti treaba nu stati in birou la caldura ca vam votat sa avem tot ce trebuie ca sa putem circula cu masinile si chiar cu autobuzele care ne duc la Nadab tot timpul suntem expusi la accidente foarte grave,ar fi cazul sa va treziti ca la alegeri va va vota drumul european Sepreus Sintea Mare si retur.

  Răspunde
 • Sa nu uitam… au inaltat drumul strazii(au aruncat 2randuri de piatra si au turnat asfalt)… fara o canalizare fara nimic…. cand ploua, toata apa de pe drum se scurge direct…. in curte… am sa revin cu…poze despre „lacul sepreus” de la nr 3…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

De-a râsu plânsu

Nu credeam că o să râd atât de serios, de la începutul săptămânii. În general, vinerea e loc de amuzament pentru politichia arădeană. Câteodată, şi duminica. Dar Sfântul Karkaleki, patronul…