[ACTUALIZARE] „HOȚII MIGRATORI din generația HiTech” care fac ravagii în BISERICILE din Arad au încercat o nouă lovitură, în Micălaca. Este ALERTĂ la toate lăcașele de cult din VESTUL ȚĂRII

743afed2 050a 441f 81b0 3c52c3c0f628
Distribuie:

 

Banda de hoți care a golit seifurile și cutiile milei mai multor biserici din Arad bântuie, încă, orașul – din moment ce nu mai departe de alaltăieri (în noaptea de 6 / 7 decembrie) a încercat un nou „tun”, la Parohia Ortodoxă „Micălaca II”. Pe hoți i-au făcut să dea înapoi alarmele, care au început să sune la prima forțare a unei uși, iar câteva cadre de pe camerele de luat vederi le surprind siluetele, modul de acțiune și retragerea. 

După cum acționează, „nu-s niște simpli țigani” – ci o bandă foarte bine organizată, formată din membri ai „noii generații de hoți migratori”

Conform surelor noastre, I.P.J. Arad a transmis tuturor secțiilor de poliție din județele vecine alerta și informările aferente vizând infracțiunile comise de această grupare foarte greu de prins, tocmai pentru că hoții își cunosc foarte bine meseria iar vechea generație de polițiști e depășită, nemailovindu-se, până acum, de acest fenomen.
La Biserica Penticostală „Gloria” din Bujac, de exemplu, au ajuns la seiful cu bani după ce, în prealabil, au tăiat cablurile serverului care asigura comunicarea wireless a camerelor de filmare și nu au lăsat absolut nicio urmă, amprentă digitală sau potențiale probe de teste ADN.
Au lăsat la Lipova, pe cutia de unde au sustras vreo 500 de lei mărunți, iar criminaliștii au prelevat-o și au verificat-o… dar nu se află în baza de date a Poliției, putând fi o capcană.
La Radna, după ce au găsit ceva mărunțiș (banii de pe lumânări) au căutat degeaba în Evanghelie, demițându-se să rupă sigiliul Cărții… fapt altădată interzis în „Codurile de Onoare” ale hoților care se respectă… azi nemairespectându-se nimic:

evanghelie

Discutăm despre „noua generație de hoți migratori”, HiTech, axați pe o singură, dar foarte profitabilă activitate: am socotit și, din ceea ce știm aproape sigur, în trei săptămâni s-au ales cu o „pradă” de vreo 20.000 de euro).
N-au o problemă să treacă la capitolul următor – grădinițe, școli, case de profesori care dau meditații… orice loc în care se adună cash nefiscalizat. Sunt antrenați și cunoscuți cu „mari realizări”  prin Elveția… dacă ne luăm după folclor.

Și dacă tot am atins punctul sensibil al polemicii vizând „cashul din biserici”…

să spunem doar ce știm noi despre această foarte dezbătută problemă, mai ales în mediile… noii generații de liber-cugetărori de stânga. În bisericile ortodoxe, banii care se depun în Cutia milei sunt destinați, exclusiv, cazurilor sociale care se subsumează sentimentului de MILĂ. Întrebarea „de unde știe preotul, cu exactitate, câți bani sunt în Cutia milei ?- doar n-are contor!” e toantă: dacă preotul e tânăr și nou în parohie, îi întreabă pe epitropii vechi cam cât se adună lunar, de obicei… trimestrial… anual… nu-i așa de greu; dacă e vechi în parohie, știe exact câți bani sunt în Cutia milei tot timpul… n-are nevoie de contor. Banii respectivi se chitanțează în momentul în care primesc destinația pentru care au fost dăruiți: atunci când ajung la un caz demn de milă.
Demnă de milă e și întrebarea „de unde au neoprotestanții atâția bani?”…

……………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (7 decembrie, 2018) SPARGERI ÎN SERIE la mai multe BISERICI din Arad. Un GRUP ORGANIZAT de HOȚI a golit Cutiile milei de câteva zeci de mii de lei, iar unde nu au găsit bani, au lăsat semne de INTIMIDARE

În Vlaicu le-au luat la rând: acum două săptămâni au fost jefuite Biserica Penticostală  „Gloria” din Bujac din seiful căreia au furat aproape 50.000 de lei și Parohia Ortodoxă „Martirilor”UTA (pagubă în jur de 2000 de lei). Apoi a urmat Catedrala Otodoxă Veche, unde hoții au găsit de furat în jur de 5000 de lei din Cutia milei. Acum o săptămână a fost spartă Biserica din Aradul Nou (1350 de lei), iar ieri, de Sfântul Nicolae, hoții au atacat parohiile din Lipova și Radna. 

Acestea sunt cele despre care știm noi… dar sunt mai multe spargeri de biserici înregistrate pe raza municipiului Arad și, iată… „din moment ce merită, rețeaua s-a upgradat” și a început să se extindă, în județ. Nu toate au fost raportate la Poliție – în special cele la care nu s-a găsit nimic sau foarte puțin -, iar presei i-au fost furnizate informații ce către conducerea IPJ Arad, care suferă un fel de „sincopă de comunicare” când e vorba de știri cu spargeri de biserici (explicația, pe scurt, a acestei stări de fapt fiind: pentru că asemenea tip de hoți sunt foarte greu de prins și mediatizarea cazurilor depinde exclusiv de procuror – care nu comunică!).

Modus operandi al cetei de derbedei fără mamă, fără tată și fără Dumnezeu (par a fi „Corduneanu profile”, dacă ne-ntrebați pe noi) e același: după un îndelung filaj și „participare sub acoperire” la evenimente, odată cu programarea orei se strecoară pe sub camerele în prealabil studiate, poartă hanorace de culori închise, cu glugi largi, eșarfe-cagulă, mănuși. Sunt dotați cu instrumentar de ultimă generație și sunt foarte îndemânatici. Știu unde să caute și nu pleacă cu lucruri fără valoare financiară sau care  nu se pot vinde. Unde nu găsesc ce caută, profanează „cu mesaj” și/sau lasă semne de intimidare la adresa administratorilor bisericii – cum e acest cuțit, lăsat cu ocazia spargerii Parohiei din Aradul Nou din noaptea de 29 / 30 noiembrie:

biserica3

Vom reveni asupra subiectului.

 

 

Categorie: Știri
Etichete: biserici sparte arad, critic arad, cutia milei, jafuri biserici, Lipova, Radna, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Nea Miki este internat la Spitalul Județean, după ce a fost adus la URGENȚE în stare gravă
Articolul următor
Remiză CORECTĂ în ultimul joc oficial al acestui an al UTA-ei… și un RECORD

2 comentarii. Leave new

  • Stau si ma intreb, ce-i drept retoric : Oare cum au stiut popii suma exacta disparuta din cutia milei ? Au contor la cutie?

    Răspunde
  • Mai tovarășe ziarist la București la Catedrala Mântuirii ai inventariat banii și ți ai pus întrebarea de unde?Dacă nu știai Gloria Bujac are același rang pt penticostali și nu mai fi tendențios ca lași o duhoare grețoase în urma

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie