[ARADUL SINISTRU] Degradarea ființei umane în fazele cele mai crunte. Episodul „Atenție, oameni în putrefacție la Spitalul Județean!”

spitalul judetean arad
Distribuie:

 

Ar trebui dacă nu un semn de circulație la intrarea mare de pe Victoriei în Spitalul Județean, măcar un banner la fiecare poartă-n incintă: ATENȚIE, OAMENI ÎN PUTREFACȚIE – eventual în loc de alea cu ATENȚIE, MEDIUL STERIL… lipsă oricum.
Păi cum naiba să nu fie plin de infecții nosocomiale tot spitalul din moment ce tu permiți accesul boschetarilor care noaptea, de frig, de boală, de plictiseală sau chiar la mișto, îți colonizează parterul?  „Acest om… Miroase aşa de tare încât toată lumea este revoltată. Nu se poate trece pe lângă el… pur și simplu miroase a cadavru descompus acest om al străzii… a intrat în stadiu de putrefacție! Nu ar trebui ca doctorii specializați să aibă grijă de acest om? Nu ar trebui să existe pentru oamenii ăștia măcar o cameră, într-un centru de asistați social  eventual, în care să vină să își facă injecția vitală?!” – întreabă omul care a avut curajul să se apropie de semenul lui la o distanță cât să-i poată face poza asta mică și sinistră, cu zoom, pe telefon, miercuri, la ora 6 seara… care abia începea.
Întreabă-l pe un doctor care trece pe lângă tine… pe o asistentă… ceva! – îi zic la același telefon cu care a făcut poza.
Îl întreabă. La care doctorul (sau ce-o fi fost): „Aaa… păi e plin aici, noaptea, de din ăștia! Să vedeți cum arată holul ăsta la 1… la 2… la 4 dimineața! Normal că ar trebui ca acești oameni să fie izolați de restul pacienților!… Imaginți-vă că vii cu copilul pe aici, să mergi la Urgențe… sau că ieși de la Urgențe. Trec medici care merg la operație pe aici… asistente care tocmai au ieșit din camera de sterilizare…”

Iar acum e și mai frig decât miercuri… și abia a început iarna… deci și mai mulți oameni în putrefacție vor popula „mediul steril” al holului de la parterul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – cu link cu tot.
De ce? – l-am întrebat și pe un boschetar? (ca să bifez „a treia sursă” și ca să pricep fenomenul din interior… că-i un fenomen).
„Că acolo-i cald!” – mi-a răspuns, candid, boschetarul.
Exact răspunsul sincer pe care-l obțineam dacă discutam cu a patra sursă… respectiv pe cineva din conducerea politico-administrativă a SCJUA. Dar sursele politico-administrative te mint… așa că nu m-am mai obosit.
Că acolo-i cald.

Categorie: Investigații
Etichete: boscvhetari, infectii nosocomiale, putrefactie, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[INVITAȚIE] Petre Don – „Dialoguri deschise”, sau darea de seamă a unui jurnalist clasic despre cum e să fii domn cu epoca ta… care nu e doamnă cu tine
Articolul următor
Sportivele Secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Arad au făcut legea (și) la Oradea [GALERIE FOTO]
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

  • PE CINE INTERESEAZA CEVA IN SPITALUL ALA…DIRECTOAREA DE INGRIJIRII CARE TREBUIE SA SE OCUPE DE STOPAREA INFECTIILOR NOSOCOMIALE SE OCUPA DE ALTE CHESTII CUM AE FI EXAMENELE DE ACUPAREA POSTURILOR,DELEGARILE CUNOSTINTELOR DE PE O SECTIE PE ALTA,IN FUNCTIE DE SPORUL PRIMIT LA SALARIU SAU DE RECLAMATII LA BUCURESTI IN NUMELE SPITALULUI.

    Răspunde
  • De fapt pe strada 6 Vanatori exista un azil de noapte al primariei unde sunt lasati si sa se spele dar probabil cei care isi fac veacul la spital nu vor sa mearga acolo pentru ca nu sunt primiti daca sunt in stare de ebrietate.Azilul de noapte al primariei este in fosta scoala de pe strada 6 Vanatori si este foarte civilizat acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie