Gabriela Decuseară a rămas, cel puțin momentan, singură. Poliția Animalelor, D.S.V.S.A. și Asociatia „Paws United” au eliberat PUȘCĂRIA NEVINOVAȚILOR de la Gurba… care n-are niciun vinovat că există, deși e mereu acolo!

caini decuseara
Distribuie:

Pe Gabriela Decuseară (50 de ani) e suficient s-o vezi o singură dată ca să realizezi evidența că pentru biata femeie ar fi foarte dificil să aibă grijă de un cățeluș de pluș – nicidecum să-i dai o ființă vie pe mână.
Numai Dumnezeu știe cum, de ani de zile încoace, poliția (de obicei urmare a sesizărilor vecinilor) descoperă, periodic, câte un „adăpost” de ăsta, ca la Gurba – în fapt, o casă particulară în care sunt încuiați exclusiv 100 de câini și Gabriela Decuseară: în municipiu, pe străzi riverane centrului (Preparandiei și Kogălniceanu), la Pâncota, la Șiria, la Ineu, cică „are multe case” – de unde?, iarăși, numai Dumnezeu știe.

Vezi de exemplu aceste două cazuri numai din ultimul an și ceva:

Zeci de câini chinuiți de aceeași „intangibilă” Gabriela Decuseară: POLIȚIA ANIMALELOR a intervenit pentru salvarea lor dintr-un loc blestemat, din Pâncota

[ACTUALIZARE] Demersul salvatorilor de animale a dat roade: 14 câini au fost preluați din două locații din municipiu și 4 din localitatea Gurba [VIDEO]

În satul Gurba (comuna Șicula), la numărul 269, în spatele unei porți din fier forjat,  latră a boală, foame și chin, 100 de căței de toate rasele și vârstele

„Se petrece măcar un singur lucru legal în casa asta?” – i-am întrebat pe toți oamenii în uniforme sau civili pe care-i vedeți în filmare, după ce m-am cățărat pe gard cât să nu încalc chiar eu legea.
Niciunul n-a găsit nimic legal.
Cum naiba poate să existe așa ceva în secolul ăsta, în țara asta în care sunt legi care te pun să-ți faci injecție ca să te urci în avion?! Cum poți să autorizezi o persoană, care se vede de la prima citire că nu-i în stare să aibă grijă de ea însăși, să aibă grijă de sute de câini (casa din Gurba e doar una dintre orori)… s-o tolerezi văzând-o cum persistă?!

„Noi nu putem face altceva, în cadru legal, decât să dăm amenzi – dar ea nu le va plăti niciodată… așa că!…”

Așa că… nimic!
Mă uit cum scot câinii din casa groazei cei de la DSVSA, Poliția Animalelor, cei de la Paws United, hingherii cu lațul și doamna Decuseară în brațe sau de lanț și-i vâră-n cuști, iar cuștile-n microbuze… am contemplat vreo 40 de scene și n-am mai rezistat după.
Am văzut niște chinuiți cu priviri atât de tragic împăcate cu suferința aia nemeritată, imbecilă, (neimputabilă legal… nici acum după intrarea în vigoare a „Noii legi”… fmm de legiuitor prost!) de se încingea până și telefonul cu care filmam – dar nu asta m-a contrariat și durut cel mai tare.

O pușcărie a nevinovaților care n-are niciun vinovat că există

M-a contrariat cum de stau așa de cuminți în brațele acestei femei, câinii ăia, maltratați chiar de ea. „Niciunul n-a fost dat măcar pentru adopție… darămite adoptat!” – aflu. „Sindromul Stockholm la câini” – fac pe deșteptul… dar de fapt habar n-am despre ce vorbesc.
Tu știi ceva despre ce-i în sufletul unei ființe nevinovate, răpite de pe stradă, de lângă oamenii care o iubeau sau ar fi putut-o iubi, închise în cuști infectate cu alții asemenea, mâncându-se între ei de foame și obligați să-și divinizeze călăul?

Răsfoiți și voi imaginile astea dacă aveți chef de înjurat și plâns deodată:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Aproximativ 100 de câini, plasați în adăpost de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor

Împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, membri ai Asociației Paws United și voluntari, polițiștii s-au deplasat în localitatea Gurba, unde a fost sesizată prezența mai multor câini în curtea și incinta unui imobil.

Ajunși la fața locului, s-a constatat că cele reclamate se confirmă, fiind ridicați 96 de câini și căței ținuți în condiții improprii.

După acțiunea care a durat mai mult de 6 ore, câinii au fost luați în evidență, starea lor fiind evaluată de medicul veterinar, ulterior fiind transportați la sediul asociației.

Polițiștii B.P.A. continuă cercetările pentru rănirea animalelor, cu intenție, fiind aplicate și două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, pentru neasigurarea condițiilor minime de apă, hrană și adăpost, precum și pentru lipsa microcipurilor.

Biroul de presă al IPJ Arad

 

Categorie: Reportaje
Etichete: Asociatia „Paws United”, D.S.V.S.A., gabriela decuseara, Gurba, politia animalelor, puscaria nevinovatilor
Distribuie:
Articolul anterior
Primăriile din Zona 5 de salubrizare a județului Arad au decis rezilierea contractului de servicii pe care l-au avut cu operatorul de colectare Consult SOC Centrum
Articolul următor
 Ilie Poenaru (45 de ani) va antrena UTA în următorul sezon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie