Au „reușit-o” și pe asta: au SPART MOZAICUL din fața Palatului Administrativ după ce au calat o MACARA de 250 de tone direct pe MARMURĂ. Totul, sub BAGHETA DIRIJORALĂ a „inginerului în comunicare” Gheorghe FALCĂ!

falca macara
Distribuie:

 

Mai mulți arădeni care… chiar își iubesc orașul au izbucnit, pur și simplu, în lacrimi (de revoltă neputincioasă, durere și teamă pentru viitorul copiilor lor în primul plan – și poate nu în ultimul: șoc estetic) după ce au văzut cum chiar cel care conduce Aradul (de trei luni, din postura de europarlamentar) își bate joc de valorile sale cu o inconștiență de bețiv îmbătat de o putere politico-administrativă mult peste limitele legal admise chiar de Codul penal.

Artistul plastic Lucian Țidorescu a fost primul care a postat public prima critică aspră și asumată, pe pagina sa de facebook, rezumând indignat situația: „Inconștienții! Au calat un utilaj de 250 tone pe marmura de pe platoul din fața Primăriei. Proiectantul siglei (Miloș Cristea ) se întreba la Revoluție ce tonaj au TAB-urile de pe platou, deoarece nu era proiectat pentru așa ceva (să înțelegem că era o situație de război ) – dar să faci treaba asta conștient?…  Sursa foto 1: Gheorghe Falca”.

Postarea s-a viralizat în foarte scurt timp – mai mulți arădeni luând o atitudine revoltată față de acest trist, penal și sfidător „cadou de sărbători” pe care ni l-a făcut „inginerul în comunicare” Falcă Gheorghe, care se mai și laudă cu asta pe pagina sa de facebook după cum urmează:

https://www.facebook.com/falca.gheorghe.7/posts/2701675719870709

 

Adela Cristea  și-a rezumat, pe cât de emoțional, pe atât de documentat, șocul: „Arad, decembrie 2019 :(( / Mozaicul din fața Primăriei e distrus de niște utilaje folosite de Primărie ca să monteze decorațiuni de Crăciun. Mozaicul, un proiect emblematic pentru centrul Aradului a fost proiectat de arhitectul Miloș Cristea (printre altele singurul arhitect român cu 4 premii naționale ale Uniunii Arhitecților!)

Recunosc că mi s-a făcut rău când am văzut pozele astea, și nu doar ca arădean atașat de reperele orașului, ci datorită faptului că Miloș Cristea a fost socrul meu. Mi-am plimbat copiii în fiecare zi (când erau mici) prin centru, trecând peste mozaicul ăsta și spunându-le că e făcut de bunicul lor (care, by the way, a creat manual șabloane pentru fiecare bucățică din mozaicul ăsta). La fel cum le spuneam și când treceam pe lângă Hotel Astoria (azi Continental), pe lângă fațada Teatrului sau pe lângă Monumentul de la Păuliș. Miloș nu mai e, dar a iubit atât de mult orașul ăsta, încât bucăți din munca și creația lui sunt încă peste tot. Încă :((”

În momentul ăsta simt că mă sufoc de indignare, și am senzația nu doar că ne-a fost mutilat iarăși un element din identitatea orașului, ci că cineva o călcat în picioare și le-a distrus copiilor mei o amintire lăsată cadou orașului de bunicul lor!”

Fostul jurnalist și incontestabil iubitor al valorilor acestui oraș, Giuliano Junc a scris și el, în asentimetul… practic  al tuturor (cu excepția „trompetelor partidului”… care au avut reacții timide de „dat la pace”): „A trăi în Arad dăunează grav sănătății… mintale! Încerc să trec fără a-mi pușca vreo venă peste a nu știu câta batjocură adusă acestui oraș de către această administrație coruptă și incompetentă până la nivelul de prostie crasă. Cum furia nu produce nimic bun ci, dimpotrivă,  afectează sănătatea, singurul lucru de făcut în situația asta e ca în 2020 toți cei care ne raportăm încă normal la orașul ăsta (atâția câți mai suntem) să o luăm de la capăt și să facem ceea ce trebuie făcut, indiferent de sacrificii, pentru a scăpa orașul de hoarda asta. Sper ca de data asta să avem mai multă minte.”

Michael Iovin – arhitect arădean din generația lui Miloș Cristea, cu experiența vastă a diasporei a rezumat „șantieristic” starea de fapt: „Nu trebuia un inginer sau architect, ci doar un gospodar cu mintea la cap și uite ce armonie se putea crea (pe wallul său de facebook găsiți detalii – n.n.).

michael iovin

Iar macaraua putea ridica pomul direct din strada laterală, fără enorma pagubă adusă orașului prin distrugerea mozaicului monument.”

 

***

Dacă ne-ntrebați pe noi la ce se încadrează această faptă comisă la beție de Gheorghe Falcă, vă expunem răspunsul juridic scurt: la Trafic de influență – art. 291 Cod Penal și Distrugere şi tulburare de posesie – Art. 253 Cod penal – fapte agravate de propria sa declarație publică, în care recunoaște comiterea infracțiunilor (chiar dacă nu le înțelege gravitatea… fiind, cum ziceam, sub influența unei „alcoolemii politice” vecină cu coma intelectuală):  „Forța economiei arădene se poate vedea și în momente de sărbătoare. Singura macara de 250 de tone din regiune, aparține unui agent economic arădean. A fost nevoie de ajutorul acesteia pentru a ridica, în fața Palatului Administrativ, falnicul brad de Crăciun, adus din Munții Zărandului. Sărbători fericite, dragi arădeni!”

În traducere liberă: „L-am sunat pe Blondu de la D&D să-mi dea o macara de 250 de tone împrumut, ca să distrug mozaicul din fața Primăriei cu ajutorul unui brad tăiat – pentru că sunt rangă! Vă pup pe portofel, Sărbători fericite… ne vedem la Brucsles! ”

macara arad 1

Categorie: Știri
Etichete: Gheorghe Falca, Giuliano Junc, lucian tidorescu, macara, Michael Iovin, milos cristea, palatul administrativ arad
Distribuie:
Articolul anterior
La GOOMBAY-REVELIONUL de anul ăsta, în fața Primăriei Arad cântă „omul din spatele trupei No Mercy” și alte „celebrități”
Articolul următor
Elevii de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” au urcat pe podium la Nicholas Indor Cup

8 comentarii. Leave new

 • Răspunde
  • Așa – și ce vrei să ne explici?… Că e bine că au calat magaoaia pe mozaicul și așa fisurat sau că au scris și alții despre situație?! Că în ambele variante asta agravează situația…

   Răspunde
  • avatar of greierașul lui pinocchio
   Greierașul lui Pinocchio
   5 decembrie 2019 9:20

   Să le mai spună cineva că utilajul nu avea 250 de tone (cine a scris așa ceva habar n-are ce înseamnă un utilaj de 250 de tone!), utilajul fiind unul care POATE RIDICA 250 DE TONE! Dar așa e cu „specialiștii”, se pricep la toate. Nici măcar mega-camioanele care transportă steril din minele de suprafață nu au 250 de tone. Spre comparație, tancul american M1 Abrams, unul dintre cele mai mari în folosință are abia… 57 de tone! Halal documentare…

   Răspunde
   • Bă greieraș: în aricol nu scrie nicăieri că MASA MACARALEI e de 250 de tone! Șeful tău idiot a scris, cu mânuța lui: „Forța economiei arădene se poate vedea și în momente de sărbătoare. Singura macara de 250 de tone din regiune, aparține unui agent economic arădean. A fost nevoie de ajutorul acesteia pentru a ridica, în fața Palatului Administrativ, falnicul brad de Crăciun, adus din Munții Zărandului.” – noi am citat EXACT! Pe de altă parte, dacă tot te pricepi la tancuri, crezi că bradul ăla cântărește 250 de tone, de era nevoie de o macara cu puterea asta?! Cât cântărește un brad, fie el și „falnic, adus din Munții Zărandului”? (cadou de la Schweighofer sau ce?!…) De asemenea… că văd că și-n macarale te știi: TREBUIA CALATĂ MACARAUA AIA pentru ca să ridice un brad?! Mai zi-ne, te rog… poate ne ajuți să ne documentăm mai bine: e ok să calezi pe un mozaic spart – și mai ales fără scânduri / cauciuc de protecție?

    Răspunde
 • Falnic brad,falnic primar !

  Răspunde
 • Macaraua trebuia calată pe niște plăci din lemn sau din alt material, puse sub picioarele de sprijin, care să preia greutatea și să nu se spargă mozaicul. Asta-i responsabilitatea celor care deservesc macaraua, dar și cei de la Primărie ar fi trebuit să supravegheze manevra și să ceară protejarea suprafeței.

  Răspunde
 • Firma lui Cioro DND ridicam la greu……Dorel(Paul) de data aceasta!!!!hahahah angajați unul și unul!!!!!!

  Răspunde
 • […] marmurei pe care îl au mașinile, nu este nouă și nici nu pare să deranjeze PNL. Din contră, anul trecut, fostul primar Falcă se lăuda cu „o macara de 250 tone” care a ridicat bradul de Crăciun fix pe marmura de pe platoul din […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…