[NEWS ALERT] S-a intrat în SCENARIUL III al PANDEMIEI – plus 101 diagnosticați pozitiv. Spitalul TBC din municipiul Arad a fost „eliberat și așteaptă eventualele persoane infectate cu CORONAVIRUS”

d7214c15 6066 42c8 b147 0649bdd25725
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 2] 

S-a intrat în SCENARIUL III al PANDEMIEI – plus 101 diagnosticați pozitiv. Spitalul TBC din municipiul Arad a fost „eliberat” (conform exprimării oficialităților) și „așteaptă eventualele persoane infectate cu CORONAVIRUS”.
Astăzi, 14 martie, 2020, la ora 19.00 se înregistraseră oficial 109 cazuri de diagnosticați pozitiv cu virusul-vedetă (UPDATE ora 23.00: 117 cazuri; UPDATE ora 7.00: 123).

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În contextul situației epidemiologice actuale, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat o serie de măsuri preventive:

La ora actuală, dacă vor exista arădeni diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național, aceștia vor fi transferați la  Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.  În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus.

Pacienții de pe secțiile de Pneumologie  au fost transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC au fost transferați la spitalele din Sebiș și Lipova.

Biroul de presă al Prefecturii Arad

……………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] – 13 martie, 2020, ora 19.40

[BREAKING NEWS] Din Spitalul TBC din Grădiște sunt EXTERNAȚI toți bolnavii pentru a face loc celor infectați cu CORONAVIRUS!

E scandal (deocamdată unul silențios – dar care va degenera în isterie… aproape 100%) la Spitalul TBC din Grădiște, unde în această seară a început externarea celor peste 100 de pacienți bolnavi de afecțiuni pulmonare  pentru a face loc cel puțin tot atâtor infectați cu noul Coronavirus.

Până luni, urmează ca Secția TBC a Spitalului Județean urmează să fie golită de pacienți, așa încât pe 16 martie, la ora 12.00, conform unui ordin „de sus” (atâta li se comunică celor chemați să efectueze operațiunea!), să devină, oficial, pus la dispoziția autorităților ca spital pentru infectații cu coronavirus.

Au mai rămas puțin – spre 30 de pacienți – internați în Spitalul TBT, iar mâine urmează să fie externați toți – fiecare dintre ei pozitivi cu bacili TBC… respectiv la fel – dacă nu chiar și mai! – periculoși decât coronavirușii!

Cadrele medicale au fost chemate de acasă pentru a întocmi formalitățile necesare externării tuturor bolnavilor de TBC, aceștia urmând a fi reinternați la Secțiile Spitalului Județean Arad din Lipova și Prăjești. Cei mai mulți au protestat și refuză internarea acolo… și  probabil că „se vor pierde pe drum” – mai ales că majoritatea sunt transportați cu taxiuri, fără să li se de prea multe explicații.

Aproape fără excepție, discutăm despre cazuri sociale – deci oameni care n-au bani nici măcar să ajungă… oriunde stau. Câțiva au fost mai norocoși și au prins ambulanțe, cu care au fost transportați la secțiile din Lipova și Prăjești.

Nici medicii de la TBC nu sunt foarte bucuroși de ceea ce li se întâmplă, considerând că locul infectaților cu coronavirus este la un spital de boli infecțioase, nu la unul specializat în boli pulmonare – și chiar dacă simptomatologia la COVID 19 este în parte asemănătoare cu a TBC-ul… sunt discipline totalmente diferite.

Cert ce că astăzi, tuturor cadrelor medicale le-a fost prezentat următorul act – așa că cei care protestează față de această măsură riscă să rămână fără serviciu:

9626a61d 1fc3 4948 a847 fab643bee1b0

 

UPDATE – ora 22.10

[PRECIZARE]

„Dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad, care vor fi diagnosticate cu coronavirus COVID-19, acestea vor fi transferate la  Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19.
Pacienții de pe secțiile de Pneumologie  vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebis și Lipova.
Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara.
Menționăm că transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din SebiȘ respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele.” – a transmis azi-noapte Lucian Cozma, ofițerul de presă al Prefecturii Județului Arad.

 

Categorie: Știri
Etichete: coronavirus, spital coronavirus România Arad, spitalul tbc arad, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Balint se aștepta la această decizie din partea FRF: „Sportiv, e clar că nu ne pică bine, dar trebuie să ținem cont de faptul că este o situație majoră și de faptul că toată lumea trebuie să fie responsabilă”
Articolul următor
Adrian ALDA: „Cred în renașterea satului românesc prin AGRICULTURĂ și în valorile colective ale DEMOCRAȚIEI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie