Campionatul Național de PADEL- un sport nou în România, dar cu 8 milioane de jucători în întreaga lume – în premieră la Timișoara

padel 1 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La Timișoara va avea loc Cupa „Americana” – etapa finală a Campionatului Național de Padel, eveniment care promovează unul din cele mai noi sporturi descoperite (și) de români.

Competiția este programată să aibă loc sâmbătă, 7, și duminică, 8 septembrie 2019, la baza sportivă Padel Center, reunind sportivi din România, Serbia și Ungaria.

Meciurile de padel vor începe sâmbătă la ora 10,00.

Cu ocazia campionatului, unul dintre cei mai bine cotați antrenori de padel din lume, spaniolul Rafael Darkito, ajunge la Padel Center.

Acesta va susține cursuri de inițiere  în jocul de padel, pentru toți doritorii, indiferent de vârstă, vineri, 6 septembrie, între orele 18,00 – 19,00. Participarea este gratuită.

***

Padelul este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acesta presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc

Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile construite la Padel Center respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Afaceristul a decis să-și protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scoată mingile în decor, când juca.

Un prieten al lui Concuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant, astfel că a dezvoltat ideea: a creat un teren oficial, cu pereți, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent. Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste 8 milioane de jucători de padel în întreaga lume, în principal în țările hispanice.

Partenerii Cupei ”Americana”  – etapa finală a Campionatului Național de Padel sunt: Constructim, Inter Conecter, Smartfit health & fitness studio, Teatrul Național Timișoara.

***

Vă așteptăm cu drag la competiție și la antrenamentele cu Rafael Darkito.

Pentru orice alte detalii, contactați-ne: Adrian Hărădău (0724.476.836) / Georgeta Petrovici (0745.830.362)

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram

 

 

 

Categorie: Sport
Etichete: PADEL, Padel Center, Rafael Darkito, timisoara, World Padel Tour
Distribuie:
Articolul anterior
Laura PLUS/MINUS Sergiu Bîlcea – meciul matrimonial-politic al CAMPANIEI… deja începută: „Dacă am ridicat de la zero un om care vrea să fie primarul Aradului, cred că pot fi un primar mai bun decât el!”
Articolul următor
Samuel Caba: În politică este nevoie de oameni noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie