Ce fac revoluționarii după ce și-au terminat (r)evoluția? Își fac dușmani „în interior”! Livius RUJI, „stăpânul birturilor” și OM cu INFLUENȚĂ, și-a mușcat vecinul de deget în propria casă, i-a rupt piciorul și l-a băgat în „atac de panică” pentru că… nu vrea să se mute de pe „Preparandiei, 6” [GALERIE FOTO / ACTE]

cover preparandiei
Distribuie:

 

„Nu te muta pe Preparandiei – sau oriunde altundeva în zona Centrul vechi-Rasfărtai – dacă nu știi exact cum stă treaba acolo!” – e o recomandare pe care ar trebui să o găsești pe peretele oricărei agenții imobiliare din Arad… dacă treburile ar funcționa cinstit în orașul ăsta – dar cum nimic nu funcționează cinstit aici, n-o s-o găsești. Începem așa nu de alta, dar ca să găsim o circumstanță cât-de-cât atenuantă la comportamentul „revoluționarului cu afaceri și influență” Livius Ruji, stăpân pe 90% din imobilul de pe strada Preparandiei, nr. 6,  peste medicii de la Spitalul Județean Arad – unde pentru că are multe automate de cafea sau din cine știe care alt motiv… e un fel de „director onorific” – și pe ulița lui e stăpân absolut.
Discutăm despre un conflict urât, de lungă durată, care ascunde multe rele și care a culminat cu o bătaie colectivă groaznică și o violare de domiciliu urmare cărora i-a căzut victimă Bogdan C. – mușcat de deget în propria bucătărie, cu piciorul rupt, suferind atacuri de panică dese și (atenție!) refuzat ca pacient de cadrele medicale ale S.J.A.!
Cum deznodământul îl vor stabili instanțele de judecată – acest caz fiind în curs de a se constitui în dosar penal, Certificatul Medico-Legal fiind întocmit 
, să-i povestim epica – așa încât să demonstrăm teza de la care-am început: „Nu te muta pe Preparandiei!…”

Pe Dumitru Livius RUJI îl știți – dacă-l știți – drept „revoluționarul cu certificat pentru că a fost pompier la Teba”

(am auzit cu toții, nu, de celebra „contribuție a pompierilor de la Teba la Revoluția din decembrie, 1989?!), dacă stați în preajma „bulevardului” Preparandiei, dacă frecventați birturile categoria „o steluță” sau dacă lucrați la spital. Omul ăsta, ai zice dacă i te uiți puțin pe fereastră, are cam tot ce-i trebuie unui om la vârsta și competențele sale: familie numeroasă, casă mai mare decât se poate locui, masă bogată, birt la subsol, cafea la automate – plus certificat de luptător semnat de Guvern… ceea ce, în Rasfărtai cel puțin, te face aproape baron.

Povestește Bobiță: „Soția mea a cumpărat acest apartament acum 14 ani, și chiar de atunci a avut probleme cu această familie – care deține tot restul imobilului. Nu a fost bine primită de locatari, cu toții rude între ei, pentru că își doreau ei acea locuință – și trebuie să spun că soția mea nu știa asta înainte de a o cumpăra. Familia Ruji s-a tot oferit să îl cumpere, dar suma nu e, deloc, cea potrivită… nu poți să îți cumperi o locuință nicăieri cu suma oferită de ei, iar de vândut apartamentul pe piața imobiliară nu se pune problema: nu s-ar muta nimeni aici în cunoștință de cauză… După ce ne-am mutat împreună, o scurtă perioadă am avut liniște, dar de vreo 4-5 ani încoace avem probleme, și eu, și soția mea, cu această familie – în special cu domnul Ruji. Vorbim de zeci de scandaluri, amenințări, agresiuni, șicane – toate menite să ne facă să ne mutăm din acest apartament!”

Sâmbătă, 28 septembrie, seara, obișnuința a degenerat în violență extremă… pe fondul consumului de alcool la birtul din pivniță

„Domnul Ruji a venit, ca de obicei, beat acasă și, tot ca de obicei, a dat cu picioarele după câini și i-a scos afară din curte. În acea curte nu se poate rezista fără câini – așa că avem fiecare câțiva: ei au 2 și noi avem 3… Când s-a luat de mine, tocmai intrasem pe poartă și vorbeam cu sora mea la telefon (fusese ziua ei de naștere) – iar tot ce s-a întâmplat a fost auzit și memorat de ea, telefonul fiind deschis pe toată durata altercației. Înjurându-mă în toate felurile, a început să mă agreseze, iar în holul de la intrare s-a derulat o încăierare urmare căreia mi-a fost fracturată gamba piciorului. Am reușit cu greu să scap de el și am intrat în casă. Orb de furie, împreună cu soția lui au intrat peste mine în bucătărie și a început o bătaie generală, iar în timp ce era prăbușit peste mine, m-a mușcat de degetul mare de la mâna sângă, rupându-mi-l (nu am simțit o durere mai mare în viața mea și, efectiv, am leșinat)” – povestește Bogdan ceea ce va declara și în fața polițiștilor și a instanței de judecată… pentru că acest caz va ajunge în fața judecătorilor, cu toate probele și martorii capabili să susțină că, în acea seară, asupra sa și a familiei sale, s-au comis infracțiunile de loviri și alte violențe și violare de domiciliu.

 

Certificatul medico-legal legal care s-a întocmit în acest sens a fost eliberat ieri – iar în galeria foto atașată articolului se poate citi integral.

Și de parcă n-ar fi fost „suficient”… la Spitalul Județean Arad, pacientului i s-a refuzat internarea și tratamentul!

Când a ajuns, în starea în care era, la Urgențele Spitalului Județean Arad, cazul lui Bogdan era, vezi-bine, deja cunoscut. Împreună cu avocatului pe care și l-a angajat, victima declară că „pur și simplu, nu ne-au băgat în seamă. Am înțeles că domnul are relații și influență în spital – dar, totuși, eram un pacient în stare gravă. Aveam nevoie de un consult – mă durea foarte tare capul de cum am căzut – aceasta necesita un consult neurologic, computer tomograf și, poate, internare. Făceam – și fac încă – atacuri de panică. Niciun medic sau asistent nu m-a băgat în seamă vreme de ore întregi, așa că m-am dus la un cabinet privat, unde am fost tratat și mi s-au prescris medicamente.”

Cu domnul Ruji n-am vorbit încă (la cum mușcă și la relațiile bune pe care le are la SJA… spre deosebire de noi… nu ne riscăm nici măcar la telefon!) – dar îl asigurăm că, în caz că va fi curios să redacteze un drept la replică, i-l vom publica intergral, iar la procesul care va urma, ne vom prezenta la fiecare înfățișare… asta dacă nu cumva aparatele de cafea de la Tribunal sunt tot ale lui!

Categorie: Investigații
Etichete: Arad, Livius Ruji, stiri arad, STRADA PREPARANDIEI
Distribuie:
Articolul anterior
Curs de CROITORIE la Camera de Comerţ din Arad
Articolul următor
AUTOUTILITARE neînmatriculate pline cu ȚIGĂRI de contrabandă au găsit polițiștii acasă la un ARESTAT LA DOMICILIU… pentru contrabandă!
Bagă un „16”

7 comentarii. Leave new

 • Nu-l cunosc pe domnul cu bandaje, doar pe cel „acuzat”; nici pe cel din urma foarte bine, doar suntem vecini la bloc ( din cate stiu sta la bloc, il vad zilnic, poate are si casa… ). Suntem vecini de ceva vreme, nu as putea spune ca e un tip care se incadreaza descrierii, beat eu nu l-am vazut niciodata ( din imagini se potriveste poate celui cu atac de panica „obiceiul de a veni acasa beat” ).
  Poate nu ar strica sa intrebati si partea acuzata, pe mine nu m-a muscat pana acuma, si nici nu a intrat peste mine in casa sa imi rupa gamba; ar fii mai corect cel putin pentru cititorii care pierd vremea de a parcurge un articol incomplet.

  Răspunde
 • Ruie Muji

  Răspunde
 • Cuie Mosmin!

  Răspunde
 • Ruji asta,e mare potlogaru asta,e un ordinar…..un libidinos….din cauza lui mi-am pierdut casa….apartament cu 4 camere in micalaca…..un jegos de om,sa ii fie rusine la obraz…..iar tipul bandajat e un alcoolic din Bou Rosu,tot la trepte il vad….bea toata ziua…..auzi ma atacuri de panica…..serios?! :))))

  Răspunde
 • CEE,CUM SA ITI PIERZI CASA DIN CAUZA LUI?AI MAI STAT PE GANDURI-?SCURSURILE DRAK,SA LE FIE RUSINE-MOARTE CU PIETRE IN PUBLIC-BOUL ROSU.

  Răspunde
  • Daca nu ai bani,nu te baga nici dracu in seama….banu ochiul dracului…..el are bani..noi lucram ca slugile..
   Asta e Romania de azi,pe individul asta nu il intreaba nici dracu de unde are bani de case sau de masini

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie