Cine a zis că nu există DEZBATERE POLITICĂ PE BUNE ÎN ARAD?… Există – dar se petrece noaptea, pe Facebook, din fața și din spatele BUTOANELOR, e despre BUTOANE, despre CINE și DE CE SE AFLĂ LA ELE!

primaria arad
Distribuie:

 

 

Menținunea aceasta introductivă e importantă sau nu în înțelegerea „macro” a subiectului… dar mă simt cumva obligat să inserez amănuntul că pe fiecare dintre personajele care dialoghează mai jos pe marginea unui subiect – în opinia noastră, MAJOR pentru înțelegerea politicii locale a ultimelor două decenii – le cunosc personal, „de când eram mici”: am discutat parte-n parte de zeci… cu câțiva de sute de ori. Garantez pentru probitatea lor morală și cultura generală și particulară a fiecăruia și-i consider unii dintre cei mai informați oameni în ceea ce privește politica DE DREAPTA – zis PROGRESISTĂ, #REZISTENTĂ, poreclită „NEOMARXISTĂ” (o jignire pentru neomarxiștii clasici!), USR-istă, PLUS-ofilă… ziceți-i care cum vreți… eu nu am găsit încă definiția scurtă și clară a acestei mișcări.

(De asemenea, poate e demn de menționat tot aici că, d.p.d.v. politic, nu s-a născut încă mișcarea care să mă ademenească cu ideologia ei – în primul rând pentru că nu dau doi bani pe ideologii: îmi place să le învăț pe de rost și atâta tot -, așa că reacționez agresiv când cineva vrea să-mi pună o etichetă… oricare ar fi ea – îmi cer scuze pentru asta!)

Ne aflăm în fața unui dialog socratic calibrat pe cele din Republica lui Platon și, pe bune, dacă te apuci să citești idioțeniile unor „editorialiști” care n-au ieșit din birouri în ultimele decenii decât ca să adoarmă beți și le compari cu ce scriu, și la ce nivel (intelectual, gramatical, epic și estetic… cum tu dom` profesor, nici nu visezi) niște… nu „jurnaliști profesioniști” – cum vă autointitulați voi între voi – îți dă un rest de nerotunjit. Adică vreau să-ți zic, bătrânește, așa, cât mă lasă sufletul de generic, că dac-ai putea tu să conduci o redacție de ziar cum conduc ăștia TIR-ul sau COMPUTERUL… na… aia ar fi PRESĂ!

Iată DIALOGUL DESPRE APROAPE TOT CE-I IMPORTANT ÎN POLITICA ARĂDEANĂ din ultimii ani:

Să tot fi fost 11 noaptea când Flavius Dumitraș și-a postat acest status înșelător-mobilizator:

Flavius Dumitraș: „Cea mai tâmpită frază pe care o aud de câțiva ani încoace: TOȚI SUNT LA FEL!
Tu ce ai făcut ca să schimbi acest fapt? Aștepți să pice din cer cu politicieni pe placul tău? Aștepți să îți mestece cineva mâncarea?
Uită-te în oglindă și întrebă-te ce poți face tu! Pornește un proiect dacă cele existente nu sunt pe placul tău! Și mai vorbim după aia…”

Călin Miclăuș e un noctambul notoriu… cred că asta și aștepta:

Călin Miclăuș: „Cum te-ai simți dacă ai vota USR ca să scapi de PSD și USR ar pune foști vicepreședinți PSD la butoane ? Ce ai face?”

Dumitras Flavius: „Călin Miclăuș, am ieșit din USR că am fost scârbit de anumite persoane. Asta nu înseamnă că sunt toți la fel.”

Călin Miclăuș: „Cumva mă gândesc că dacă voiam PSD, votam PSD. USR era cu retorică antipesedistă… și i-am crezut, și i-am votat, și tot de pesediști dau. Cam ca și cum aș fi fost mințit porcește, prostit pe față. Nah, spune-mi tu mie, care e diferența atunci?

Dumitras Flavius: „Per ansamblu s-au făcut măgării de îți stă mintea în loc. Individual, îți găsesc în fiecare partid oameni de treabă.”

Călin Miclăuș: „Dumitraș Flavius de acord cu tine. Vorba lui Răzvan, «și în PSD sunt oameni de valoare». Fără ironie, sunt de acord cu el. Și în PSD și în USR există oameni valoroși… Dar totuși, n-am aflat care e diferența. Ambele partide te mint în față fără să clipească, în ambele partide se poate face derogare de la principii, ambele au oameni valoroși, ambele sunt conduse prin diktat. Deci, care e diferența ? Nu exclud PNL din această listă, situația e la fel și acolo.

Se bagă și Costuț – dacă tot au adormit pruncii și mai are 7 ore până să pornească-ntr-o altă cursă.

Laurentiu Costut: „Călin Miclăuș îți răspund eu. Am fost cea mai auzită vocea din interior pe această temă la vremea ei si chiar a fost unul dintre motivele pentru care am părăsit politica, dar să ști că nu am fost corect până la capăt. Acel vicepreședinte a părăsit PSD prin 2012 -2013 dacă nu mă înșel, iar USR a luat ființă în 2016. Abia în 2021 a fost numit de către partid într-o funcție publică. Acum, detașat și distanțat de politică pot să spun că în 8 ani chiar și un pușcăriaș se reabilitează.”

Călin Miclăuș:Aha… și Bulumac, un independent care a fost doar susținut de PSD, ce bubă a avut ? că asta era retorica, «nu vrem să fim asociați cu PSD». Deci, un independent susținut de PSD e de porc, un fost vicepreședinte PSD e ok. Cam prin aceeași perioadă, vreo 3 ani diferență. Un fost vicepreședinte PSD pus în poziția de consilier local și mai apoi subprefect din partea USR, nu crezi că ar crea o astfel de asociere ?
Nu ți se pare o poziție ipocrită ?
Să nu mă înțelegi greșit, nu-l cunosc pe Cătană, nu am nimic cu omul. Am cu principiul, chestia aia care și-au tatuat-o useriștii pe frunte că ar fi de nenegociat!
(…) mie-mi dă cu virgulă. Am senzația că problema a fost că era de la PLUS, deci nu din gașca lor. Politică de gașcă… unde am mai auzit eu chestia asta ? La PSD și PNL ? la găștile transpartinice?
Că tot vorbim de ipocrizie, cum se împacă epurările din USR pe motiv de «divergență de opinie» și semnături pe scrisori deschise cu lozinca „voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fi de acord cu mine” ?
În situația lui Teohari au fost și alți semnatari de scrisoare deschisă care nu au fost maziliți. Decizii luate în BN, inclusiv de către unii traseiști locali. Oh wait, traseism politic… tragem o derogare și ne prefacem că nu există.
Până la urmă, care e diferența dintre partidele menționate?”

Laurentiu Costut:Călin Miclăuș eu ti-am spus povestea din punct meu de vedere. Eu am strigat și împotriva lui Bulumac si împotriva lui Cătană. Bulumac nu a mers mai departe și nici eu. Dar consider că este corect, chiar dacă târziu, să spun că 8 ani este o perioadă lungă de probațiune și reabilitare.

Călin Miclăuș: „Și 6 ani e prea puțin? că atât a trecut de când Bulumac a fost SUSȚINUT de PSD (deci nu a fost nici măcar membru, cu atât mai puțin vicepreședinte). 8 e ok, 6 e prea puțin?
Ai observat că de când a pierdut lamentabil Barna alegerile, USR e pe trend descendent constant? Oare tot alegătorii sunt de vină? Ai văzut dezamăgirea din bula susținătorilor? Spun asta cel puțin din 2019, dar aroganța useristă e undeva în stratosferă. Nu mai are legătură cu pământul. Nah, cum ne-am pricopsit în 2020 cu încă 4 ani de PNL la Arad (da, consider că din cauza acestei aroganțe), la fel ne vom pricopsi în 2024 cu 4 ani de AUR&PSD. Tot proștii de alegători sunt de vină. Barna e prea mesianic să aibă vreo responsabilitate.”

Dumitras Flavius: „Aici sunt de acord cu tine. Dublă măsură!”

Laurentiu Costut: Călin Miclăuș vorbeam de Cătană, te-ai dus la Bulumac și pe urmă la Barna. Nu mai sunt în politică, nu mai sunt în țară, nu am fost la vot așa că pe mine ma lasă rece. Personal consider că am avut o atitudine greșită față de Cătană pentru că m-am purtat exact ca un taur care a văzut roșu în fața ochilor. În rest să auzim numai de bine.”

Călin Miclăuș: „Cătană și Bulumac sunt același caz. Cu rezolvări diametral opuse. Și încă nu am auzit vreo explicație care să aibă sens din partea nimănui (nu îți cer ție, știu că nu mai ești membru). Barna…nah, ăla-i capu la pește, de acolo simt că pute. El și gașca de yesmeni cu care s-a înconjurat. Consider că ei au transformat o idee faină, o speranță, un partid frecventabil, într-o cloacă care e la fel cu celelalte partide.”

Laurentiu Costut: „Călin Miclăuș nu este dublă măsură. Ține doar de componența filialei la momente diferite de timp.”

Călin Miclăuș: „Păi atunci nu vorbim de USR ci vorbim de gașca care e momentan la conducere. Nu vorbim de principii ci de preferințele unora. Anyway, e sterilă discuția. M-am scârbit complet, a ajuns să mi se rupă. Dacă mâine ar fi alegeri, mi-aș anula votul. Cine știe ce gașcă ajunge la putere poimâine, și Dragnea se va reabilita la un moment dat.”

Laurentiu Costut: „Călin Miclăuș că ultimă idee, pentru funcția discutată Cătană era opțiunea a treia. Primele două opțiuni au refuzat din motive diferite

Laurentiu Costut: Călin Miclăuș ai înțeles greșit. Exista un moment când în interiorul USR exista și opoziție. De la momentul Bulumac până la momentul Cătană s-a disipat”

Călin Miclăuș: „Laurentiu Costut să fie sănătoși. Vreau să transmit pe această cale un călduros omagiu găștii Barna.”

Laurentiu Costut: „Călin Miclăuș și noi să fim sănătoși și să ne revedem cu bine.”

Călin Miclăuș: „Da…opoziția a fost epurată, inclusiv cu sprijinul traseistului pe care l-am pomenit. Nah, nu-mi doresc astfel de dictatori pentru România… Mi-a revenit în minte o discuție pe care am avut-o cu tine în 2018 sau 2019. Spuneam atunci că toate epurările pentru delicte de opinie nu vor aduce nimic bun. Îmi ziceai că e ok, «că USR e un partid viu și dynamic». Spuneam atunci că vivacitatea și dinamismul ăsta o să coste enorm la urne. Costul de la urne s-a văzut și se vede în continuare (USR e pe tobogan, l-a depășit AUR în preferințele românilor). Dar sunt curios, ți se mai pare un partid viu și dinamic?”

Laurentiu Costut: „Călin Miclăuș absolut. USR nu este doar Barna sau mai stiu eu cine. Sunt mii de alți oameni cu suflet mare și idei marețe, care contribuie cu ce poate în comunitatea lui pentru un viitor mai bun.”

Călin Miclăuș: „Măcar unul dintre noi e optimist!”

***

Concluzii de „rechini”

Andrei Fuliaș: Nu-s toți la fel, doar cei care ajung la „butoane!”

Arpi Nistor: Bingo! Pentru a ajunge la butoane, trebuie să fii la fel.

Bag și io… că nu m-am abținut să tac la concluziilor rechinilor de mai sus, care au apăsat pe butoanele potrivite ale subiectului, și am concluzionat cu un «N-o fost junior în politică să nu-l scot la o țigară după prima conferință (entuziastă, fără excepții) de presă ca să-i tatuez chestia asta de-o ziceți voi aici. Unii s-or bucurat instant… și iaca, amu-s în tabăra lu` „toți-la fel… fiecare cu butonul lui”. Ei sunt GROSUL acestei puteri puturoase. Salvarea („Renașterea”-i un termen prea renascentist… n-avem noi Michelangeli și Da Vinci) societății civile stă în băieți ca ăștia… evadați din lagărul politico-progresist-copropratist în CÂMP LIBER, cu scopul modest, dar CAPABIL, de a-l asana de gunoaie LA PROPRIU… că de figurați, acoperiți și figuranți chiar ni-s sătui… Îi lași cu CÂMPUL LOR TACTIC cu tot și-și dau singuri cu capul de pereții goi – „asta-i tactica, Toti!”… cum se zice-n Bujac…»

Dacă va urma, vom actualiza… dacă nu – bine-i și-atât!

 

 

Categorie: Politice
Etichete: Andrei Fulias, arpi nistor, calin miclaus, Flavius Dumitraș, laurentiu costut, republica platon
Distribuie:
Articolul anterior
„Să ținem punctele la Arad!”
Articolul următor
Preotul ADRIAN-IOAN ȘERBAN a încetat din viață la vârsta de 38 de ani, în urma unor probleme de sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…